Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nørrebro Handelsforening - Her bliver holdninger til handlinger.

Ved spørgsmål eller kommentarer er alle velkommen til at kontakte os.
Offentliggjort 17. juni 2017
Sommerfest for medlemmer. Vi overvejede politianmeldelse. Problemer for de handlende. Detailsalget steg i april. En dyster fremtid for detailhandlen. En dårlig opfordring i Berlingske. Det går ikke godt i WestMarket. Bliver Fakta den næste? Blodrøde tal hos Dagrofa. Discountkunder skal selv scanne ind. Matas vil gerne øge omsætningen. Dansk Supermarked slipper forbindelsen til Mærk. Det bliver sjusket med økologiske varer. Virker Loyalitetsordninger? Det og meget mere i vores nyeste besøg.
Læs mere...
Offentliggjort 15. juni 2017
Du bliver overvåget som aldrig før. 60 pct. af danskerne vil have endnu mere overvågning. Politiet skal ikke mere spørge om øget overvågning. Myndighedernes dyneløftning tiltager. Kommunalt ansatte snager i dine personlige data. Live-billeder fra din stuer, sovekammer og terrasse. I USA kan man nu igen frit handle med browser-historik. Tryg indfører overvågning. ”Sårbarheder” til salg. Nordkorea stod bag hackerangreb. Det var NSA, der havde udviklet programmet. Mange virksomheder oplever cyberangreb. Danske hospitaler særdeles sårbare. Sundhedsportalen kaldet sundhedsvæsnets IC-4 tog. Navne og diagnoser på nettet. Falske fingeraftryk virker i 65 pct. af tilfældene. Sårbare politikere og embedsmænd er blevet hacket. Og meget mere.

Læs mere...
Offentliggjort 13. juni 2017
Festen deler byen i to. Vi oplevede en overpisset cykelsaddel og en ladt vandpistol. Gårdmændene havde travlt. Der skulle ryddes op. Butikker lukkede, og kunne få rabat hos trælasthandleren, hvis man skulle barrikaderer sin butik eller en kælderskakt. Ja der var ligefrem udarbejdet en manual for beboerne. Udenlandske tiggere blev brugt som pantsamlere og var med til at markedsføre byen. Borgerlige kalder festen for ”Syg Ideologi”. Skal festen bare vokse og vokse uden styring? Arrangørerne forsøgte at gardere sig. Der var dobbelt så mange toiletter. Men det lugtede lige sådan. Det er altid sjovt at drikke sig i hegnet, særlig når andre rydder op. Vi skal bruge byen alle sammen, men vi skal ikke misbruge den. Et godt råd, få en bedre styring. I har alt for mange gratister, lav indhegning. Så længe der bliver pisset på gaden, i gården, i porten, på døren, ned i kælderskakten og andre steder, så bliver Distortion aldrig populær alle steder.
Læs mere...
Offentliggjort 7. juni 2017
Det pynter bestemt ikke i landskabet. De er på Dronning Louises Bro, foran kirker på Nørrebro og i nogle af vores parker. I Folkets Park er de ikke velkommen. Der bliver deres ejendele brændt. Og efter at politiet har været der, kommer de igen. Politiet kan ikke bare udvise dem. Overborgmesteren har bedt regeringen om hjælp. Lars Løkke og Søren Pape har lovet hasteindgreb. Det kræver europæisk enighed at klare problemet. Men EU forlanger at romaer skal integreres. I København er der forlangt beskyttelsespenge og overfald. Romaerne lever af københavnernes affald. Kirkens Korshær mener, at det er tale om heksejagt. Dengang sendte vi tiggere og stoddere til at arbejde for kongen, senere i arbejderhuse.
Læs mere...
Offentliggjort 6. juni 2017
Vi har set et frygtelig fortilfælde på Nørrebro, hvor et ungt menneske blev påvirket af ekstreme holdninger og begik to frygtelig drab og sårede fem. Nu må det stoppe med opfordring til drab på jøder. Muslimer er velkommen på Nørrebro men sådanne udtalelser hører ikke hjemme i et moderne samfund. Og det til trods for at vi religionsfrihed. Nu må samfundet gribe ind. Den omtalte imam mener ikke, at han har gjort noget forkert. Han mener, at være fejlfortolket, selv om hele hans prædiken ligger frit fremme. På Nørrebro har vi altid brystet os af tolerance og mangfoldighed. Men det kniber efterhånden med nogle uheldige hændelser.

Læs mere...
Offentliggjort 5. juni 2017
Cykling fylder meget i København. Men på landsplan er trængslen på cykelstierne faldende. Og kigger man på persontransporten så udgør cyklismen forbavsende lidt. Men cykling er sundt og skønt, at det er kommet fem nye supercykelstier. Men det kniber stadig med den københavnske cykelkultur. Og det skyldes manglende respekt og hensyntagen. Der er alt for mange konflikter mellem fodgængere og cyklister, fordi cyklister befinder sig, hvor de ikke skal. De unge bruger i stigende grad cykelhjelm. Det burde deres forældre også. Bilejerskabet i København er forbavsende lavt. Og det er ikke den opfattelse vi får, når politikerne taler om trafik i hovedstaden. Og så kigger vi også lige på cykelbøder.
Læs mere...
Offentliggjort 4. juni 2017
Efter at LTF har bemægtiget sig magten i Folkets Hus har de forstærket deres position i lokalområdet. Københavns borgere har reelt betalt til et LTF-klubhus. Selve projektet skulle have været en kriminalpræventiv og social indsats. Men LTF blev inviteret indenfor, fik deres egen nøgle og lokale. Heller ikke aktivisterne var tilfredse med de nye forhold. De ville ikke have en betjent på orlov. Allerede i 2014 berettede to politikere om upassende forhold. Dengang at vide, at man ikke kunne smide bandemedlemmer ud, der var ingen til at forhindre deres tilbagekomst. Kigger man på opbygningen af huset så er samarbejdet med Københavns Kommune kryptisk. I over tre år har politikere vist at LTF havde styringen både i huset og parken. Hvad nu? Politiet siger praksis skal ændres og der skal styr på banderne. Hvordan vil man gøre det?
Læs mere...
Offentliggjort 3. juni 2017
Vores skriverier er ikke lige populære alle steder. Men vi vil ikke lade os true. Erhvervsvirksomheder på Nørrebro åbenbart blandt socialisternes største fjender. Vi støtter ikke ekstremister, hverken på den ene eller anden fløj. Også i BumZen fandt politiet et våbenarsenal. Bygningskonstruktør blev tilkaldt. Beboerne i BumZen har flere gange ment, at politiet har optrådt meget aggressiv over for dem. Vi kigger også på husets historie. Det bliver spændende at se om et rødt flertal kan overtrumfe jura? Men politiets undersøgelse vedr. balladen 1. marts er endnu ikke afsluttet.

Læs mere...
Offentliggjort 31. maj 2017
Skal man beskrive Besættelsestiden og tiden lige efter skal man have ”den rette holdning” Og denne skifter en del med årene. Men når du ikke kan komme i arkiverne, fordi man påstår et dokumenter er bortkommet, kan det være et svært emne. Du bliver let udråbt til at være konspirator. Velkommen til den nyeste udgave af besættelsestidens historie, som vi hver måned laver sammen med www.dengang.dk Fortolkning kan vitterlig være mange ting. Samarbejdspolitikken er det moralske dilemma. Og dette handler om den 9. april. I Sønderjylland blev der kæmpet 13 steder. Det kom som en overraskelse, at tyskerne gik over grænsen. Men de lokale havde vidst det i ca. 14 dage, at et eller andet var i gære lige syd for grænsen.
Læs mere...
Offentliggjort 30. maj 2017
Så har vi igen nyt fra Metroselskabet om Metro-byggepladserne på Nørrebro. Andrea fra Metroselskabet har sendt også de følgende nyheder. Mellem Nørrebroparken og Nørrebro station er skinnearbejdet i fuld gang. Ved Nuuks Plads er de allerede i gang med at opsætte perrondøre. De skal være klar, når det senere på året vil blive foretaget testkørsler i tunnelerne. Ved Nørrebros Runddel er graverbygningen nu igen efter syv år kommet til syne. Ved Skjolds Plads er man i gang med trappearbejdet. Og sådan er det også ved Nørrebro station.
Læs mere...
Offentliggjort 29. maj 2017
Nørrebro Handelsforening er i september inviteret til en konference om fremtidens udvikling i Nørrebro og Nordvest. Ofte bliver beslutninger taget på forkerte grundlag, fordi planlæggerne ikke har den viden, der skal til. Det var i den grad været vidne til på Nørrebro. Men her går vi tilbage til dengang. Hvordan var udviklingen i Nordvest. Vi kigger her på det i samarbejde med www.dengang.dk Vi skal her kigge på chokoladevogne. Og hvordan var det med Absalon. Og hvorfor hedder Bispeengen. Der var også husvildebarakker. Og herude huserede svenskerne også og ødelagde skovene. Det var nu ikke kun Guds bedste børn, der holdt til herude. I 1950erne var det et ideelt område. Og mange flyttede hertil. Også fra det mørke Nørrebro. Et blomstrende handelsliv var i gang herude. Men kommunen begik nogle fejl, så kvarteret ikke udviklede sig som man havde regnet med. Vi skal også møde en meget uheldig politiker. Og meget mere. Vi vender senere tilbage til Nordvest.

Læs mere...

Copyright 2017 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16