Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nørrebro Handelsforening - Her bliver holdninger til handlinger.

Ved spørgsmål eller kommentarer er alle velkommen til at kontakte os.
Offentliggjort 30. april 2017
Hvor meget deleøkonomi er det idet, når der på sociale medier bliver spurgt, vil du tjene nogle penge i din fritid? Også erhvervseventyr skal overholde spilleregler. Det handler ikke kun om diskussionen om ny teknologi. Virksomheder har også et samfundsansvar. Det har været en hul diskussion Uber havde ikke kun problemer i Danmark. Og der kommer mange sager i nærmest fremtid. Og nu er nye spillere på banen. Du kan nu få transporteret dit ur, og du må også gerne komme med. Og så kommer der en ordning om relations kørsel.
Læs mere...
Offentliggjort 29. april 2017
Nu finder man ud af, at værdien af skattegælden på 100 milliarder kroner kun er 19,5 milliarder kroner værd. Lovlydige virksomheder straffes dobbelt. Virksomheder spekulerer i Skats inkompetence. Ja 10 pct. af skatteyderne snyder bevidst. Og over 650.000 almindelige dansker skylder Skat penge. Men så fyrede man 2.500 skattefolk. Og det nye inddrivelsessystem EFI skulle føre til, at 40 pct. skulle fyres. Det burde være ikke være raketvidenskab at inddrive skattegæld. Hvorfor overlades der ikke mere inddrivelse til kommunerne? Nu skal der så ansættes 1.000 nye skattefolk og laves en omstrukturering. Men der er brug for en hurtiggående havarikommission. Og Skats sammenbrud er en katastrofe for velfærdsstaten.

Læs mere...
Offentliggjort 28. april 2017
Månedens artikel om Besættelsestiden i samarbejde med www.dengang.dk handler om ”Jammerlige hundyr med en rådden moral”. Ja sådan skrev Frit Danmark dengang og bragte lister af tyskerpigerne. De illegale blade mente, at de fysisk og moralsk udgjorde en smittefare i vores samfund. Det anslås, at der var 50.000 tyskerpiger. Antallet af tyskerbørn, der kom ud af disse forhold anslås til at være mellem 10.000 – 12.000. Læge Grethe Hartman publicerede i 1946 en rapport. Her mente hun, at tyskerpigerne var retarderede, de havde en mental anormalitet. De havde åbenbart haft en dårlig opvækst. Ja det var helt i tidens ånd. En undersøgelse i 1945 konstaterede da også, at 75 pct. af dansker mente, at de skulle straffes. I kirkebøgerne blev der sat hagekorsflag ved alle tyskerbørn.Læs mere...
Offentliggjort 27. april 2017
Månedens lokalhistoriske artikel i samarbejde med www.dengang.dk er inspireret af 1. maj. Jo, det var dengang for mange år siden, at vi fejrede den hos de rigtig røde med arbejdersange og bajere. Det var vældig hyggelig. Louis Pio havde skruet op for retorikken i bladet ”Socialisten”. Myndighederne var bange for en revolution. De havde udsendt spioner. Den ene af dem begik senere selvmord. Københavns Arbejderforening holdt deres første møde hos købmand Mundbjerg i 1870. Bogtrykkerne til Socialisten blev truet af politiet. Der var foragt for politiet. Pio, Gjerluff, Brix og de andre socialistiske ledere blev ekspederet til udlandet for politiets regning. Ja nogle arbejdsgivere var også sponsorer. Mødeforbud og advarsler slap man heller ikke for. På Kastellet ventede militæret med skarpladte patroner. Og så blev der indført forbud mod arbejderforeninger. Grundloven gjaldt sandelig ikke for arbejdere og socialister. Ned med de Røde.

Læs mere...
Offentliggjort 11. april 2017
Østerbro Handelsforening har fået ny formand. Butikker solgte færre varer i februar. Meget høje lejepriser i København. Det lokale butiksliv er vigtig for lokalbefolkningen. Er WestMarket fantastisk? Meny vil overhale de andre. Prisregn over dansk detailhandel. Hvad nu med Nørrebros tørklæder? Dansk Supermarked sælger 38 millioner stykker tøj. Bageren, der ikke kunne nøjes med Nørregade. Danmark er dyrest i verden. 23.000 dårlige betalere blandt de ældre. Hvad blev det af planloven? Matas kundeklub har 1,7 millioner medlemmer. Boozt.com puster Matas i nakken. Krig i betalingsbranchen.
Læs mere...
Offentliggjort 10. april 2017
Egentlig burde det være en hyldestartikel til cyklismen. Men vi starter med episoder fra de sidste dage, hvad en person med rollator bliver udsat for i fodgængerovergange og fortove. Og så har politiet skrevet syndere op. Pas på, der er tyve på cykelstien. Cykelhjelm ja eller nej. Herfra skal det lyde et ja, men der skal ikke lovgives. Tilfredshedsprocent skal op på 70 pct. i Cykelparkering København. Nu er den på 30 pct. så det er langt igen. Vi kigger på Københavns Kommunes cykelstrategi og så blev Københavns Bycykel reddet på målstregen.

Læs mere...
Offentliggjort 9. april 2017
Vi kigger på Danmark og Europol. Følsomme oplysninger havnede pludselig på Skat. 20 pct. af de ældre mellem 65 og 90 år efterlades i digital isolation. Udbetaling Danmark kræver digitalt svar selv om man ikke er tilmeldt digitalt IT. Borgerservice rundt omkring nedlægges efterhånden. Pas på din Smartphone og Samsung Tv. Du kan blive aflyttet Tænk, hvis din selvkørende bil blev aflyttet. Wikileaks har offentliggjort 8.000 filer fra CIA. Forbrugerrådet Tænk har anmeldt Google til Datatilsynet. Selskabet indsamler masser af data
Læs mere...
Offentliggjort 8. april 2017
Selv om Politiet har fået mange flere opgaver, så er der 256 færre betjente end for 10 år siden. Beskyttelse af ”For Frihed” kostede 4,4 millioner kroner. Selv med foto og pas, blev der ikke oprettet en sag. Politiet havde ikke tid, efter at butiksindehavere tilbageholdt butikstyve. Behandlingstiden er stigende. Grundlæggende tillid til politiet er en forudsætning. Bevogtningen langs grænsen er ikke så intensiv. 156 betjente søgte orlov sidste år. Arbejdsmiljøet inden for politiet er blevet dårligt. Der var tid til at skrabe 701 million kroner i fartbøder. Ikke så få stationer er blevet nedlagt.

Læs mere...
Offentliggjort 6. april 2017
Ja der er også flere problemer i vores uddannelsessystem. Om nogle få år kniber det med at få faglært arbejdskraft. Alt for mange gennemfører ikke en ungdomsuddannelse. Forældre især i hovedstadsområdet foretrækker gymnasiet frem for en erhvervsskole. Unge mangler praktikplads. Kun 18,5 pct. af de unge vælger en erhvervsuddannelse. Ja og så klarer en fjerdedel af de unge ikke adgangskravet til en erhvervsskole. Og ikke nok med det. For dem, der er ude på arbejdsmarkedet er der ikke matchende efteruddannelse. Selv om der ligger tre milliarder kroner og venter, så er der ingen IT – opkvalificering. Man spørger sig selv, kan Danmark ikke gøre dette bedre?

Læs mere...
Offentliggjort 4. april 2017
Det er kommet som et chok for politikere. Hovedentreprenøren forlanger pludselig 7 milliarder kroner mere. Det er næsten 30 pct. fordyrelse. Uroligheder og arbejdsnedlæggelser kan betyde yderligere 7 måneders forsinkelse. Pludselig havde hovedentreprenør ikke flere penge. Er det eller har det været nok styring på hele projektet? Efter den sidste tabte retssag, kan kommunen så føre ordentlig kontrol med byggepladserne? Når det hele engang er overstået, kan naboerne forvente, at deres boligpriser stiger.

Læs mere...
Offentliggjort 3. april 2017
Ja egentlig havde vi skrevet denne artikel og undret os over, at Uber stadig kørte rundt. Der kan være ret store bøder på vej. Og disse bøder stopper ikke bare efter at Uber nu har bebudet, at de lukker og slukker i Danmark den 18. april. I Taxibranchen er man glade for igen at kunne konkurrere på lige vilkår. Skat er i gang med at tjekke en liste på 1.700 navne, og er foreløbig blevet færdig med 500. Disse får nu en ny selvangivelse. Men faren lurer i horisonten, at hver tur kan dømmes som piratkørsel. Utilfredse taxikunder har benyttet lejligheden til at fremhæve Ubers service frem for den ordinære taxikørsel.
Læs mere...
Offentliggjort 31. marts 2017
Nej selvfølgelig skal de ikke det? og der er ingen, der har ret til at sætte en bydel i undtagelsestilstand. Så galt gik det ikke denne gang. Men nogle har ingen respekt for andres ejendom. Kommunikation sker gennem vold og hærværk. Frustrationen over tabet af Ungdomshuset skal gå ud over butikker, Caféer og banker. Det var de mange parolers nat, hvor masket blev tilladt. Hvorfor ødelægger man det for fredelige borgere. Og skal arrangører af demonstrationer slet ikke stilles til ansvar? Vi har fået at vide, at det ikke var brugere af Ungdomshuset, der var de ansvarlige. Og vi har fået at vide, at man slet ikke havde forberedt våbenarsenalet. Demonstration for 10 året for Ungdomshuset udviklede sig.
Læs mere...

Copyright 2017 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16