Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nørrebro Handelsforening - Her bliver holdninger til handlinger.

Ved spørgsmål eller kommentarer er alle velkommen til at kontakte os.
Offentliggjort 19. april 2018
Det er bestemt ikke alle nye virksomheder, der er velkommen på Nørrebro. I hvert fald har to virksomheder været udsat for omfattende hærværk. Politiet står på bar bund. De siger, at de ikke har oplevet denne form for hærværk. Vi hjælper dem lidt ved at gå tilbage i historien. Vi må håbe, at dette er en af de sager, som politiet vil opprioriterer. Mange nye virksomheder har etableret sig i bydelen. Vi har fri etablerings – og ejendomsret, såfremt vi følger lovgivningen i Danmark. Og det bør ballademagere ikke ændre. Desværre er det lykkedes for disse, at holde virksomheder borte eller få etablerede virksomheder til at pakke sammen. Hærværket kan føre til mindre mangfoldighed i udbuddet af butikker og cafeer.
Læs mere...
Offentliggjort 15. april 2018
Vi følger sidste nyt på jernbanen, Metro og Letbanen. Først kigger vi på fremtidsvisioner. Kvalitet følger ikke prisen i DSB. Så er det over i togbusser igen for pendlerne. Signalprogrammet skal afprøves på teststrækninger. Skal IC-3 tog have det nye system? Regningen bliver hele tiden større. Ældre skal betale mere – hvis ikke lige de har rejsekort. Det er næsten som ”sild i en tønde”, når du rejser med Metroen. Metroselskabet vil investere i nye tog. Masser af nye passagerer. Igen engang: Social Dumping i Metroen. Der kommer flere sager siger 3F. Vi nærmer os 25,2 milliarder kr. for City-ringen. Cepos mener, at letbaneprojektet skal afbrydes.

Læs mere...
Offentliggjort 11. april 2018
60 milliarder for en Kattegat-bro uden tog. Socialdemokraterne er bange for at Havnetunnel bliver nedprioriteret. Ti bud fra Martin Geertsen. Cykel p-pladser skal tages fra bilerne. 165 p-pladser frigives. Flere biler kører af Nordhavnsgade. Klaus Bondam angriber Liberal Alliance. Uden bil hænger hverdagen ikke sammen, svarer LA. Pendlere rejser længere. Flertal for Formel 1-løb. Selvkørende biler øger trængslen. El-delebiler betaler væsentlig mere end andre delebiler. Er det noget galt med de grønne ambitioner.
Læs mere...
Offentliggjort 9. april 2018
Et styrt på cykelstien. Der mangler p-pladser til cykler. Kan man bruge Københavns Kommunes regnestykke? Hver fjerde cyklist har været tæt på højresvings – ulykke. Hvordan undgår vi den? En buspassager på cykelstien. Her er reglerne skåret ud i pap. Hvad koster en cykelreparation? En ny cykel, hvad skal jeg kigge efter? Udskift din skrotbunke med en delecykel. Københavns Bycykel atter i krise, koster stadig 10 millioner om året. Man holder bevidst konkurrenter væk eller gør man? Københavns Kommune er ikke bange for konkurrence, siger man. Ingen kørerkort til Super el – cykel herhjemme. Men det skal man i Holland. Måske er fremtiden endnu bredere cykelstier og hastighedsbegrænsning på cykelstierne. Der skal være plads til min cykel, men i fremtiden bliver der ikke plads til din bil!

Læs mere...
Offentliggjort 6. april 2018
Borgers tillid til politiet falder. Fremover har man bebudet, at man vil være mere synlig. Så må vi håbe, at de dukker op til butikstyveri og indbrud. Den er gal hos Rigspolitiet. Flere dyre undersøgelser er foretaget og rapporter har afsløret flere brud på love og vedtægter. Først da kammeradvokat på baggrund af BT’ s afsløringer rullede et hoved. Der har været overbetalte konsulenter, og udført arbejde kan ikke dokumenteres. Det er galt med ledelsesstrukturen. Militærets hjælp er blevet permanent. Justitsminister: Vi skal vænne os til militær i gaderne. Politiet pacificerer fjenden. Militæret nedkæmper fjenden. Nyt IT-center skal bekæmpe IT – kriminalitet. Men måske ville det være en god ide med undervisning af vores IT – adfærd på nettet.
Læs mere...
Offentliggjort 5. april 2018
Der er ikke mange roser til regeringens ghettoudspil i Mjølnerparken. I en omkreds af en kilometer herfra skal regler og lovgivning i fremtiden tolkes forskellig. Og dette skyldes naboernes gøren og laden. Integration er ikke boligområdernes ansvar. De fremtidige regler bliver svære at holde styr på. ”De vil ikke Danmark” sådan bliver der generaliseret. Den nye lov er også et opgør med lighed. Man har grebet ind i det kommunale selvstyre. Og den enkelte borgers frihedsrettigheder er truet. Og så er der forskel mellem visitationszoner og straffezoner. Renoveringer kan gå i stå og huslejen i de almene boligselskaber kan stige. Dette afviser regeringen.
Læs mere...
Offentliggjort 4. april 2018
Den 7. april står Inga Berling klar ved Den Gule Mur langs Assistens Kirkegård. Det er 32. sæson. Her får du lige reglerne og historien omkring vores loppemarked. Du er velkommen både som kunde og som stadeholder. Hvis reglerne ikke følges til punkt og prikke, så er der ikke Loppemarked næste år. Vi er ansvarlige over for myndighederne. Og et forkert skridt, så bliver du jordet af en cyklist. Og hver lørdag frem til den 27. oktober, kan du hver lørdag, såfremt vejret tillader opleve Nørrebro Handelsforenings Loppemarked. I de mange år er overskuddet givet til kulturelle og sociale formål på Nørrebro. Helt ufarligt er det heller ikke, at være ansvarlig. Flere gange har man forsøgt at fjerne loppemarkedet, men det er endnu ikke lykkedes.
Læs mere...
Offentliggjort 2. april 2018
Der er masser af historier i Skt. Petri – Kirke, men det er der også i skolen, Skt. Petri Schule. I samarbejde med www.dengang.dk får du her månedens artikel fra Besættelsestiden. Skolen er i den grad blevet kritiseret, hvorfor de har fortiet kendsgerningerne. Nazismen holdt sig bestemt ikke tilbage fra skolen, som det tidligere er hævdet. Godt nok blev organisten fyret, fordi han havde nazistiske tendenser, men præsten villehave ham tilbage. Han var musiklærer på skolen. På skolen fik man moppet alle jøder væk, og den var storleverandør til Hitler – Jugend. En tidligere elev blev myrdet i Auschwitz. En af klasselærerne var leder af Hitler-Jugend i København. Man heilede åbenlyst på skolen. Antisemitismen var i den grad brudt ud, men det var den nu også blandt dansksindede mange steder.
Læs mere...
Offentliggjort 31. marts 2018
Ja sådan sagde kongen, da han så Alderstrøst første gang. I samarbejde med www.dengang.dk kigger vi på dette store byggeri og Haandværkerforeningen. Man var ikke vant til dette kvalitetsbyggeri på Nørrebro dengang. Dengang var der masser af stiftelsesejendomme på Nørrebro. De fleste er solgt til andelslejligheder og ejerlejligheder. Nørrebro Handelsforening har endnu deres. Vi kigger i denne artikel også på de fester, der var i forbindelse med indvielsen af disse byggerier. Og hvordan var det lige at Haandværkerforeningen startede? Ja egentlig var det urmager Øberg, der fandt ud af, at lotteri kunne betale størstedelen af byggerierne. Endnu i dag har Haandværkerforeningen 700 lejligheder, som de lejer ud. I nogle af deres afdelinger er der 4-5 års ventetid.
Læs mere...

Copyright 2018 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16