Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nørrebro Handelsforening - Her bliver holdninger til handlinger.

Ved spørgsmål eller kommentarer er alle velkommen til at kontakte os.
Offentliggjort 22. juni 2018
Butiksdøden går også ud over kulturen. Der bliver mindre fester, mindre juelbelysning og færre annoncer i ugebladene. De fysiske butikker burde giver kunderne en shopping – oplevelse. Men der er forsvundet 3.034 butikker siden 2008, og butiksdøden vil fortsætte. Dette betyder øget skel mellem udkant og center. Vi har også ændret adfærd. Og de små butikker får det værre. Danskerne føler, at de har fået mere travlt. Der er sket en polarisering på fødevareområdet. Og en øget butiksdød er der sket i de netstærke brancher. Vi kigger på de brancher, hvor der er sket størst forandringer.

Læs mere...
Offentliggjort 21. juni 2018
Medierne har afskrevet faren for højere beboerlicens. Det har vi ikke. Det er et dilemma for Socialdemokraterne. Rejses igen ved budgetforhandlingerne. Men hvad er fup og fakta i det, politikerne siger. Brændeovne er den store synder. 90 – 91 pct. kommer med vinden. Trafikken er udnævnt som hovedskurken. Den regionale forurening (den der kommer med vinden) får skyld for 900 for tidlige dødsfald. Vores miljøzoner batter ikke. De blev indført i 2008. Udskiftning af katalysatorer og partikelfilter har størst effekt. Meget mere end roadpricing, trængselsring og alternative brændstoffer. Bilforhandlere fusker med tallene. Bosch renser forureningen med 90 pct. 150 pct. længere tid i kø. Har Gent løsningen på Københavns problemer? FDM mener, at man glemmer vigtige ting.

Læs mere...
Offentliggjort 9. juni 2018
Politiet er for lidt til stede i ”Ghettoer”. De fortæller, at de ikke kan være til stede to steder på en gang. Sigtelser er faldet med 21 pct. Antallet af asylansøgere og ulovlig grænseoverløbere er faldet med 80 pct. 500 sager ligger ubehandlet frem. Det er i strid med retsprincipper. Der bliver trukket i to retninger. Færre og færre anmelder forbrydelser. 43 pct. mener, at dette ikke ændrer noget som helst. Og så skete der en misforståelse hos Fyns Politi eller? Københavns Politi bruger ulovlige kamaraer i deres efterforskning uden at anmelde disse. Mange skyldige går fri. ”Knægte” i butikken opfordres til at være til stede i forbindelse med organiserede østeuropæiske tyve. Man kan ikke bare rykke ud til et ”tilfældigt” butikstyveri! Og spørgsmålet er, om politiet diskriminerer.

Læs mere...
Offentliggjort 7. juni 2018
I samarbejde med www.dengang.dk bringer vi hver måned en historie fra besættelsestiden. Denne gang handler det om krigsforbrydere. De uniformerede krigsforbrydere, som vi fangede herhjemme blev sent syd på senest i 1953. De danske myndigheder har aldrig vist den store interesse for at straffe disse forbrydere. I Tyskland er der pludselig kommet interesse i, at anholde meget gamle krigsforbrydere. Men utrolig mange er sluppet for straf. Mange var særdeles velkommen i Sydamerika. Det tyske efterretningsvæsen BND har slettet en del dokumenter på disse forbrydere. Men Eichmann fik tyskerne ikke selv fat i, men det gjorde det israelske efterretningsvæsen. Han skrev et nådesbrev, men det hjalp ham nu ikke.

Læs mere...
Offentliggjort 5. juni 2018
For samfundet var begivenhederne den 18. maj 1993 på Nørrebro forfærdelig. 90 betjente blev såret, 11 aktivister blev der skudt på. Artiklen er lavet i samarbejde med www.dengang.dk Andre blev aldrig politibetjente igen. Volden den aften var ekstrem. En aktivist, der var ramt i hovedet måtte ikke tale med familien. Og en uskyldig tilskuer måtte først til Landsretten, inden han blev frikendt for terror. Aldrig mere 18. maj, sagde politiet. Men seks år efter var detailhandlere i livsfare. Politiet kom ikke til hjælp. Der har altid været uro på Nørrebro. Næsten på 20 – års dagen var der igen ballade. DR-TV lavede fornylig en dokumentar om episoden. Nørrebro Handelsforening har aldrig holdt sig igen med meninger. Dette har resulteret i mange trusler i årenes løb. Bagerst har vi en længere artikeloversigt over vold og ballade på Nørrebro.
Læs mere...
Offentliggjort 3. juni 2018
Vi skal ikke finde os i, at virksomheder, der ønsker at etablere sig på Nørrebro skal skræmmes væk med gentagende tilfælde af hærværk og rudeknuseri. Derfor har vi henvendt os til Justitsministeren, der har svaret os. Og han mener heldigvis det samme som os i dette spørgsmål.
Læs mere...
Offentliggjort 24. maj 2018
Skal vi vende nethandlen? Beslutningstagere sidder bare og afventer. Andre steder er udviklingen begyndt at vende. Kan vi hjælpe med til det? Hvorfor skal jeg betale for 0,06 elev? Alle skal være med til at betale for at få flere faglærte, inden det er for sent. Harrys Place fik sur Smiley. Fakta lukker 47 butikker – også på Nørrebro og Østerbro. Der var to, der vandt valget hos Coop. Coop Bank har mistet en kvart million kroner. McDonalds udvider med 20 nye restauranter herhjemme. Dansk Supermarked er blevet de største. De varsler flere Føtex Food butikker i København. 16 butikker lukker dagligt i England. Bliver hovedsagelig erstattet af cafeer og restauranter. Er det samme tendens herhjemme? Trump er gået i krig mod Amazon. Og Amazon overhaler Google, og er nu den næst mest værdifulde virksomhed i USA
Læs mere...
Offentliggjort 23. maj 2018
EU behandler stadig Postnord-sagen. Det kan godt tage 12 – 18 måneder. Svenskerne tog sig godt betalt dengang. Foreløbig har det kostet Postnord 100 millioner kroner. Og så har det endda været to måneder med overskud. Men 500.000 leverancer blev forsinket. Nu har man fem dage til at levere et B – brev til 9 kr. i porto. Hver dag modtager man gennemsnitlig 40.000 pakker fra Kina. Og det kræver manuel betjening. Svenskerne vil stoppe webshops som Wish og AliExpress.
Læs mere...

Copyright 2018 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16