Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Generalforsamling

Referat af Generalforsamling i Nørrebro Handelsforening, afholdt torsdag den 30. marts 2006
hos Mejlshede Låse, Nørrebrogade 84
Offentliggjort 2. april 2006
www.norrebro.dk

  1. Valg af dirigent

Hans Thomsen blev valgt til dirigent. Han konstaterede, at indkaldelsen var lovlig varslet

Beretninger
Bestyrelsens beretning ved formanden, Johnny Beyer
Beretningen kan læses særskilt, i sin fulde længde - Klik her

Diskussion af Bestyrelsens beretning

  • Indvandrerbutikker og deres tilknytning til foreningen blev diskuteret. Mange melder sig ind, men glemmer at betale. Nogle få er medlem i foreningen, og nogle af disse er særdeles aktive i andre sammenhænge.
  • Når foreningen går ind for en afskaffelse af lukkeloven, må der også stilles krav til offentlig service, så som forbedring af børnehaver og vuggestuers åbningstid.
  • En åbning om søndagen kan for mange give en gevinst.
  • Foreningens annoncer afspejler mangfoldigheden i foreningens tilbud. Det er også en reklame for foreningens hjemmeside, der efterhånden har 15.000 besøgende hver måned.
  • Dårligt image på Nørrebro blev også berørt. Når ting sker i Nordvest er det Nørrebro der bliver sorteper. Der er ikke mere kriminalitet på Nørrebro end for eksempel i Esbjerg. Men for medierne ” er der mere salg i ” at nævne Nørrebro. En af de mest læste artikler på hjemmesiden er Nørrebro, for journalister og jyder. Den megen omtale af Nørrebro kan dog også give en gevinst for detailhandelen.

Også i Ravnsborggade kommer der efterhånden flere trendy butikker, men endnu er der for mange ens butikker på Nørrebrogade. Specialbutikker kan få gavn af discountbutikker.

Beretningen blev godkendt.

b. Ejendommen ved administrator Bent Johansen
I løbet af året er to lejere blevet skiftet ud. Der er stort set kun unge enlige tilbage. De sidder i en to – værelses lejlighed til ca. 2.600 kroner om måneden. Vedligeholdelsen er efter en omfattende renovering og udskiftning af tag, beskeden. De største udgifter går til det offentlige. Mange lejere er glade for det fælles gårdareal.

Diskussion af Ejendoms – administratorens beretning
Et forslag gik ud på, at sælge ejendommen. Lige nu hvor ejendomspriserne er så store ville den kunne give foreningen mange penge. Dette blev dog afvist med den begrundelse, at det er en fordel at have værdier funderet lokalt. Stigningerne var endnu ikke ophørt.
Det er også et ædelt formål, at kunne anvise lærlinge fra medlemmerne til et godt sted, at bo.

c. Loppemarkedet ved Gunnar Berling
2005 var foregået nogenlunde normalt. Der var flere udgifter i år grundet juletræ og julearrangement. Gunnar og Inga vil gerne arrangere et lignende arrangement næste år. De vil dog have garanti for at underskuddet bliver dækket.

Diskussion af Gunnar Berlings beretning
Underskudsgarantien blev bevilget. Der var stor ros til Inga og Gunnar, der utrætteligt fortsætter loppemarkedet år for år. Dette forhold tiltrækker ganske givet også flere folk til Nørrebro, hver lørdag fra maj til oktober.

d. Handelsforeningens rolle i Kvarterløft ved Uwe Brodersen
De forskellige aktiviteter blev gennemgået. De værdier, der blev lagt ved byfornyelsen kan i længden blive en stor gevinst for detailhandelen. Mange aktiviteter er lavet sammen med kvarterløft, herunder vælgermøde, Kulturelle Markedsdage og Årets Butik.
I år 2007 slutter Nørrebro Park Kvarterløft, mens Områdeløft Mimersgade fortsætter i yderligere fire år. Samtidig opstår et nyt kvarterløft omkring Haraldsgade.
Grundet besparelser i Nørrebro Handelsforenings økonomi, nedprioriteres nogle af aktiviteterne i kvarterløft – sammenhæng, herunder foreningens engagement i Kulturelle Markedsdage.
På Foreningens hjemmeside kan de fleste aktiviteter følges.

Diskussion af Kvarterløfts – beretningen
Der var en del diskussion om fredningen af fragtmandshallerne, og udnyttelsen af DSB – grunden. Trafikbegrænsninger og fredeliggørelse af Nørrebrogade var også på dagsordenen.

Beretningerne b, c og d blev godkendt.

3. Aflæggelse af revideret regnskab for foreningen ved Tommy Grünner Pedersen
Regnskabet foreligger særskilt på www.norrebro.dk  - Klik her

Se regnskabet for Nørrebro Handelsforening Klik her

Se regnskabet for Loppemarkedet 2005 Klik her.

Se regnskabet for fonden 2005 klik her

Foreningen har fået en del nye medlemmer, men andre er blevet smidt ud, grundet kontingentrestance.

Der har været ekstraordinære udgifter vedr. kreditforeningslån.

Et underskud på 510.000 kroner, skyldes afviklingen af Handelsstandens Indkøbsordning. Selve regnskabet omkring Nørrebro Handelsforening er i balance.

Læs regnskabet for Afviklingsselskabet for året 2005

Det har været et atypisk år. Udgifterne til revisor har været alt for store, dette skyldes også afviklingen. Bestyrelsen er klar over problemet, og har iværksat en handlingsplan.
Bestyrelsen var enig med revisorsuppleanterne i, at regnskabet kom alt for sent frem. Dette skal ikke gentage sig. En af forklaringerne er, at regnskabet var særdeles indviklet, og der skulle foreligges advokaterklæringer.

Formanden, Johnny Beyer nævnte, at det trods alt var et firma med cirka 100 ansatte, der måtte lukke, grundet kontraktbrud fra Københavns Kommune. Derfor var rådgivning nødvendig. Man havde besluttet at lukningen skulle foregå på en pæn måde, så det ikke gik ud over kommunens ældre. Dette forhold har også kostet penge.

SSH (Storkøbenhavns Samvirkende Handelsforeninger) skylder stadig 47.000 kroner. De er trods talrige rykkere endnu ikke dukket frem.

Et forslag gik ud på at afskaffe de interne revisorer og fremlægge regnskabet på en anden måde, er noget bestyrelsen vil overveje.

Ejendommens værdi er kun sat til 7 millioner kroner, Beløbet er nok for lille. Der er nævnt tal fra 10 – 25 millioner kroner. Den årlige lejeindtægt er på 600.000 kroner.

Benny Granstrøm havde en indvending til Loppemarkedets regnskab. Han kunne ikke finde, hvor den skyldige moms var bogført. Generalforsamlingen pålagde at bestyrelsen at meddele dette forhold til hr. Granstrøm.

Loppemarkedets regnskab skal indlemmes i det samlede regnskab.
Dette kan ikke ske for fondens regnskab, det siger lovgivningen.

Regnskabet blev godkendt

Vedtagelse af budget og kontingentsatser
Budget ligger på www.norrebro.dk
Budgettets enkelte punkter blev gennemgået af formanden, Johnny Beyer. Der foreligger en skriftlig aftale med Danske Bank vedr. annoncering.

Kontingentsatser forbliver uændret

Budget og kontingentsatser blev godkendt

Indkommende forslag
Opløsning af fonden, fremsat af Bestyrelsen
Begrundelsen for opløsningen er, at det administrativt er dyrt at administrere fonden. Desuden er der ikke mange, der søger den. Når der skal udbetales penge fra fonden, er det svært. Civilretsstyrelsen ser velvilligt på en anmodning om opløsning.
Pengene må dog ikke sættes ind på bankbogen. De skal bruges til formålet.

Fonden skal ikke opløses, fremsat af Søren Hansen
Bestyrelsen gjorde ikke nok opmærksom på, at den eksisterede. Man burde indrykke annoncer i den lokale presse med henvisning til at den eksisterede.

Diskussion for/imod fonden
Fonden består af cirka 500.000 kroner. Forvaltningen af afkastet er alt for dyrt.
Især de ældre medlemmer af handelsforeningen var skeptisk over for fondens afskaffelse, men Generalforsamlingen vedtog at arbejde videre med opløsning af fonden.

Bestyrelsen skal til næste Generalforsamling konkret arbejde med forslag til pengenes anvendelse efter fondens formål. Desuden skal bestyrelsen ansøge om godkendelse til at Nørrebro Handelsforening modtager beløbet.

En grundig orientering omkring retssagen mod Københavns Kommune, fremsat af Søren Hansen
Søren Hansen mente ikke, at være godt nok orienteret. Han mente, at man i stedet for retssag, burde lave et forlig med Københavns Kommune.
Johnny Beyer nævnte, at der allerede på sidste Generalforsamling var en bred orientering, ligesom der på vores hjemmeside er en bestemt fane, der omhandler problematikken.
Emnet har optaget bestyrelsen særdeles meget.
Sagen mod Københavns Kommune er anlagt. I øjeblikket aftales der advokaterne imellem, en procesaftale. Bestyrelsen er positiv over for, at det underskud, som Københavns Kommune har påført Nørrebro Handelsforening, kan tilbageføres.

Valg til bestyrelse
Formand, Johnny Beyer var ikke på valg
Næstformand, Hans Mejlshede var villig til genvalg, blev genvalgt
Kasserer, Tommy Grüner-Pedersen ønskede ikke at fortsætte som kasserer, men gerne som menigt bestyrelsesmedlem, blev valgt til dette
Ny kasserer blev Rie Nielsen (var ikke til stede, man havde givet samtykke)
Sekretær, Uwe Brodersen, var ikke på valg
Jørgen Holm blev genvalgt til bestyrelsen
Kurt Scheelsbeck blev nyvalgt til bestyrelsen
Anette Wegener blev nyvalgt til bestyrelsen
Inga og Gunnar Berling blev genvalgt som bestyrelses suppleanter
Benny Granstrøm blev genvalgt som intern revisor
Søren Hansen blev nyvalgt som intern revisor

Valg af revisionsfirma
Info Revision blev genvalgt som foreningens revisionsfirma

Eventuelt
Anette Wegener var blevet kontaktet af en privat person med hensyn til hendes forslag Nørrebro som etnisk spisekammer. Forslaget kan læses på www.norrebro.dk

Niels Peter Jensen foreslog, at man hvert år til Generalforsamlingen uddelte Den Gyldne Brosten. Det skulle være hæder til en person, som på en positiv måde fremhævede Nørrebro.
Bestyrelsen fandt ideen positiv, og vil arbejde videre med ideen.

Referent Uwe Brodersen


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16