Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Holdninger fra Nørrebro Handelsforening 2017

26. december 2017
Der er fare for mere social dumping, hvis vi stigende grad skal gøre brug af udenlandsk arbejdskraft. Hvordan vil man nå de politiske målsætninger? Det er mor, der bestemmer de unges erhvervsvalg. Forældrenes mavefornemmelser bestemmer, hvad børnene vælger. Flere besøg på ungdomsuddannelserne ville hjælpe. Der er begyndende flaskehalsproblemer. Virksomheder kan ikke få faglig arbejdskraft. Hvor mangler der arbejdskraft?
Læs mere
25. december 2017
Velkommen til månedens lokalhistoriske artikel i samarbejde med www.dengang.dk Der har i tidens løb været mange kampe på Nørrebros gader. Dengang var det Syndikalister. Mange endte som kommunister. Man gik fra Grøntorvet til Rigsdagen. Og man stormede Børsen. Ja kun lederne kendte målet. Og man startede fra Folkets Hus på Jagtvej. Og så var der ballade på Åboulevarden. Både de borgerlige og Socialdemokraterne frygtede dem. Politiet var i den grad beskæftiget. Det var især når Syndikalisterne brugte fastelavnskøller m.m. Og så stod publikum og klappede. Ja dagblade samlede sammen til politiet som anerkendelse. De mest kendte af oprørene var Andreas Fritzner, der blev smidt ud af fra kommunisterne af Aksel Larsen. Ja så var det også Christian Christensen, det var ham bag bogen om Rabarberladet. Han blev gode venner med maleren Asger Jorn og satte ham ind i marxismens lærdom.
Læs mere
23. december 2017
Denne sides ”Gamle Redaktør” har skrevet en ny bog med titlen ”Grænsen er overskredet”. Vi følger nogle mystiske ting, der foregik dengang. Vi gengiver her forordet i bogen i en lidt bearbejdet form. Og vi har valgt denne som Månedens artikel inden for Historier fra Besættelsen, som vi bringer her på siden hver måned. Bogen er udkommet på Forlaget Aadalen. Bagerst har vi bragt en indholdsfortegnelse. Som det vil ses, handler bogen ikke kun om Sønderjylland. Og bogen tager udgangspunkt i virkelige hændelser. Når man taler om Besættelsestiden og tiden derefter, kan man ikke opdele det i sort/hvid, som mange gerne vil gøre. Vi skal helst glemme de ubehagelige ting. Og så er det ting, der helst ikke må komme frem.
Læs mere
10. december 2017
Virksomheder frygter cyberangreb. Det kniber med sikkerhed i Center for Cybersikkerhed. Måske burde private sikkerhedsfirmaer træde til. Nordkorea viser amerikansk usikkerhed. Køb et kreditkort for 6 kr. Pas på, når du bruger offentlige computere. Uner hemmeligholdt angreb. Læser politikere slet ikke bøger? Politiet vil bruge mere overvågning. Facebook har enorme indtægter, takket være dig. Der er masser af virus på Facebook.
Læs mere
4. december 2017
Julekæder på Nørrebro. Hvad ønsker vi i julegave? Privatforbruget står i stampe. Strøget er en af Europas bedste, når det gælder eksklusive varer. Black Friday slog alle rekorder. Hvad sker der lige i HK? Og hvad sker der i WestMarket på Vesterbro? Danskerne gemmer milliarder. Matas skal have mere selvtillid. Er der intern strid i Coop? Netto satser på udlandet. Byggemarkedet Stark er blevet solgt. Walmart overraskede. Bestseller øger resultatet. Netbutikkerne når 110 millioner kroner i omsætning. Kæmpe lejestigning på kontorlejemål på Nørrebro. ATP investerer 6,9 milliarder kroner i 16 storcentre. Ny erhvervspakke vedtaget.

Læs mere
1. december 2017
Nu skal der afsættes penge på finansloven til politiets overarbejdstimer. De har næsten en million timer til gode. Men Politiforbundet mener, at det skal frivillig, om man vil afspadsere eller har penge udbetalt. Der er mindre antal betjente og mere arbejde. Politiforbundet vil have 1.200 politistuderende hvert år. For politiet handler det hele tiden om prioritering. Nu er det også vanskeligere, at bruge Europols registre. Og psykiatriske patienter betyder meget mere arbejde. Og under dette pres for den enkelte betjent får politidirektørerne hvert år 815.000 kr. i bonus.
Læs mere
30. november 2017
Nørrebro var atter i undtagelsestilstand. En våbenhvile er indgået, men ikke alle er glade for dette. Der har været forhandlet gennem tre måneder. Forældre er stået frem og sagt, at nu må det være slut. Men situationen har også klædt velfærdssamfundet af, for hvorfor skal disse kriminelle have kontanthjælp? Har fædrene vist, at de er deres ansvar bevidst? Forhandlingerne er foregået under politiets radar. Dette har bevirket, at disse fredsforhandlere nærmest er udråbt til kriminelle. Politikere har råbt ”For alle andre end imamer”. Men våbenhvilen må ikke være en sovepude. Konflikten kan kun løses ”Face to Face”. Og så vil politikere fremstå som handlekraftige. Der er opstået mange fordomme. Og der er stadig mange holdninger til våbenhvilen. Men i en periode er der ikke blevet skudt.
Læs mere
29. november 2017
Selvfølgelig skal det da ligge bøger under juletræet. Men vi tager lige temperaturen på bogen, som den har det i øjeblikket. Ja forlagene klager. Efteråret har givet skuffelser hos nogle forlag, bl.a. Gyldendal. Der er færre der køber deres bøger i supermarkedet. Og især Bog & Ides sidste regnskab var godt. Her var der fremgang for bøger. Men hver femte dansker læser slet ikke. Det kan blive svært at finde tid til at læse bøger, når andre kulturtilbud også skal passes. Her er streamingtjenester og Tv-serier blevet en konkurrent, men også de sociale medier. Man føler sig gammeldags i toget, når man som den eneste sidder med en almindelig bog. Andre sidder med deres Smartphones. Vi kigger også lige på bibliotekerne og det digitale bogmarked.
Læs mere
28. november 2017
Valgkampen drejede sig om frøer, planter, bærerdygtighed og biler ud af byen. Der sælges boliger til overpris i København. Ønsker politikerne i virkeligheden kun velstillede borgere uden sociale problemer? Vi skal ikke bygge almene boliger, for det befordrer bandekonflikten, ja sådan er en af argumenterne. Dengang havde Venstre 20 pct. Nu er det en særegen kombination af socialisme og bærerdygtighed, der dominerer. Vælgerne glemte seksuelle krænkelser i Alternativet. Disse og Enhedslisten oplevede kritik fra egne rækker. Socialdemokraterne endte med 9 pct. flere end nummer to. Der var brud på reglerne på Københavns Rådhus. Og København kravler næppe op ad listen omkring erhvervstilfredshed.
Læs mere
27. november 2017
Under Sandet var en fantastisk film. Men fortalte den sandheden? Begik Danmark krigsforbrydelse. 214 unge tyske soldater mistede livet i kampen for at fjerne minerne ved Vestkysten. Månedens historie fra Besættelsestiden i samarbejde med www.dengang.dk foregår efter besættelsestiden. Men Danmark var nok ikke helt uskyldig. Det kneb nemlig med forplejningen. Og så ønskede man fra dansk side et større tempo. Dette skabte stress og uforsigtighed. De sidste soldater forlod først Vestjylland i 1948.

Læs mere
24. november 2017
Kan man godt lave en hurtig byvandring på papir på Nørrebro? Her er månedens lokalhistoriske artikel i samarbejde med www.dengang.dk Vi kigger på en gemt mølle og en gade der er opkaldt efter jernbanen. Og så kigger på den første på kirkegården. Ja man sparede på stierne på Assistens Kirkegård. Det var nu ikke særlig smart. Ja og så ligger der engelske soldater på Mosaisk Kirkegård. Jomfru tidsforbrugs kiste var dækket med masser af blomster og sandelig også en kongelig krans. Og så blev der valgt en standard løsning med Dronning Louises Bro. Gadekampe blev afgjort på Fælleden. Her var også masser af vandhuller. En berømt mand druknede i Peblingesøen. Så var det lige Zar Peter. Han måtte ikke bo på Blågården. Kender du Danmarks mest folkerige gade i hvert fald dengang?
Læs mere
22. november 2017
Andrea fra Metroselskabet har igen sendt os nyt omkring Metrobyggepladserne på Nørrebro. Nu sker det for alvor ting og sager, som vil forandre bybilledet. Man skal i gang med at anlægge Stationspladsen ved Nørrebro station. Flere steder bliver det grønne hegn afløst af trådhegn. Der plantes også træer og opsættes cykelstativer.
Læs mere
15. november 2017
Det er vigtigt at stille krav. Ofte indfører politikerne ting og sager uden at kigge konsekvenserne. Prestigeprojekter er populære. Man glemmer, at bilen er håndværkernes vigtigste redskab. Nogle har da kæmpet for erhvervslivet. Man skal dog fortælle sandheden. Og så har man ellers bildt folk ind, at biltrafikken er den store synder. Man har haft markante holdninger. Et stort personligt stemmetal var ikke nok for partiet. Der er uklare regler på Rådhuset. Og alle borgere er ikke ens. Hvem peger på Frank. Og alt kan ske. En borgmesterløn trækker. Det er dyrt at plante et træ i København. Vi kigger på en socialdemokratisk mærkesag. Og hvem er højdespringeren. Dobbeltmoral er åbenbart dobbelt så godt. Også i valgkampen. Der er små kongedømmer i København. Nu kan der findes andre måder at regere på. Og spørgsmålet er, om en konservativ højborg forsvinder. Og så bringer vi den nyeste prognose.

Læs mere
9. november 2017
Ny lov er imod alle regler. Det er Danmarks Statistik, der skal udlevere data til kontrolforanstaltninger. Sundhedsministeren vil registrere DNA uden at spørge om lov. Persondataloven overskrides gang på gang. Skal gymnasieelever finde sig i, at skolen kigger deres computer igennem? Nu har ministeren givet sig.Danmark rammer bunden med hensyn til parathed, når det gælder EU’s persondataforordning. Det er for lidt kontrol med Forsvarets Efterretningstjeneste. Hvor sikker er Dankortet? I 2015 var der 5,8 millioner tilfalde af bedrageri og cyberkriminalitet. Yahoo-angreb var tre gang så omfattende, som tidligere nævnt. Russiske hackere er nået helt ind i NSA’s hjerte. Der ikke meget IT-sikkerhed i Danmark, fastslår rapport. Over en million kr. tappet fra pengeautomater. Gigantisk cyberangreb i vente.
Læs mere
8. november 2017
Det er ikke et spørgsmål om at være venstre- eller højreorienteret. Mange liberalister har været i tvivl. For hvad nu med de liberale grundværdier. Forbuddet gælder cirka 250 kvinder. Der er jo masser af andre undertrykte kvinder. Er det ikke bare symbolpolitik? Hvorfor er det man indfører forbuddet? Vi har jo allerede maskeringsforbud. Men bliver det tilstrækkelig håndhævet? Allerede nu skal man vise sit ansigt. Danskerne mener, at der foregår en systematisk undertrykkelse af kvinder foretaget af mørkemænd. Nu vil politikerne slå ”hårdt over for dem, der ikke vil Danmark”. De vil parallelsamfundet til livs. Er det ikke gerningsmændene, der skal straffes og ikke ofrene! Ja egentlig er Koranen på politikernes side. Læs her hvorfor!
Læs mere
7. november 2017
Nyt firma skal gennemføre slutspurten efter at MT Højgaard er gået. Der har været masser af skandaler, social dumping og lønfusk. Og nu bliver byggeriet endnu dyrere. Der har været mange genvordigheder. Og nu kan 40 medarbejdere med tre års forsinkelse få de 7 millioner kroner, som de er blevet snydt for. Nuværende Metro er en stor succes. Metro til Malmø er på tale, pris: 24 milliarder. Beboere på bl.a. Nørrebro har været udsat for støj i døgndrift. Og nu vil de have mere i erstatning. Der er sendt stævning til Transportministeriet.

Læs mere
6. november 2017
8 pct. færre end sidste år har valgt at tage en erhvervsuddannelse. 50.000 unge mellem 15 år og 25 år er både uden uddannelse og job. På Produktionsskolen er skoleydelsen lavere end både kontanthjælp og uddannelseshjælp. Derfor vælger mange sofaen derhjemme. 12.400 unge mangler en praktikplads for et kunne gøre deres uddannelse færdig. Arbejdsgivere skriger efter faglig arbejdskraft særlig inden for byggebranchen. Her mangler 30 pct. af virksomhederne arbejdskraft. Men også industri og turisterhverv råber op. Samtidig skal der spares på erhvervsskolerne. 200.000 udenlandske arbejdere er der i dag i Danmark. Og flere af den slags vil arbejdsgiverne i fremtiden importere, hvis vi ikke kan finde ud af at uddanne flere inden for erhvervsskolerne.
Læs mere
5. november 2017
Klima, natur og miljø fylder meget i valgkampen. Bilister og deres vilkår er det ikke meget opbakning til. Racister er ikke velkommen på Nørrebro. Det er hele 26 partier, der stiller op. Der er noget for enhver smag. I København pjækker de meget fra valgurnerne. Der er vedtaget en budgetaftale uden erhvervspolitik. Amager Fælled har fyldt meget. Der skal masser af boliger til, men hvordan? Hvorfor blev overborgmesteren lige gjort til Sorteper? Men det er ikke godt for De Radikale. Måske skal de aflevere en borgmesterpost til Alternative?
Læs mere
4. november 2017
Der bestemt ikke let at være pendler, og have arbejde i København. Politikerne fører en politik, der skal afskrække dem for at tage egen bil. Men hvad nu, når den kollektive trafik ikke fungerer. Vi kigger på S-toget og Kystbanen. Hver dag kommer 80.000 pendlere for sent. Ofte må de stå som sild i en tønde, fordi der ikke sættes ekstra vogne ind. Toiletter fungerer ikke. Der ikke plads i det tog, der kommer, så må man tage det næste. Og så har DSB indført nultolerance politik. De har udstedt for 250 millioner kr. bøder. Man betragter nærmest passagererne for forbrydere. Noget kunne tyde på, at der skal mere information til billetkøb. Gammelt opslidt materiel gør også sit til forsinkelser. Nu reducerer regeringen også tilskuddet til DSB. Det betyder forhøjede priser. Og mon ikke flere vil søge over i fjernbusser. Omkring hovedstaden vil flere vælge egen bil. Allerede nu har S-toget mistet tre millioner passagerer. Men er man fuldstændig ligeglad med den kollektive trafik?

Læs mere
3. november 2017
Nørrebro Handelsforening mener, at vi skal have julebelysning over hele Nørrebrogade. Men der skal samles 300.000 kr. ind. Sidste gang var det kun 24 pct. opbakning fra butikkerne. Selv om politikere har lovet stik og penge, så er tilskuddet kun cirka en tredjedel af det, der blev givet for to år siden. Manglende stik på husene fordyrer projektet med ca. 100.000 kr. i mange år betalte foreningen underskuddet. Det gør man ikke mere. Det har Generalforsamling besluttet. Julebelysning har ikke noget med religion at gøre. Foreningen håber på sammenhold i en mørk tid. Vi betragter ikke julebelysning som kommerciel, som man nogle sikkert opfatter det. Det betyder lys, hygge og sammenhold og fællesskab. Bak nu op om julebelysningen.


Læs mere
31. oktober 2017
Vi har med vilje sat spørgsmålstegn. For integrationen virker ikke på alle områder. Ikke alle Nørrebro-borgere kan genkende den virkelighed, som nogle medier og politikere gengiver, når de skal beskrive Nørrebro. Skal Nørrebro vende tilbage til normalen skal alle tage imod integrationen og acceptere Danmark. Men det gør de ikke, så længe man bliver opfordret til at foragte Danmark, danskerne og demokratiet. Og nogle politikeres udsagn, gøren og laden tænder i den grad dem, der foragter Danmark. Men vi kan på ingen måde acceptere den bandekrig, som er i gang. Og vi kan ikke acceptere mordet på Servet. Skoler og forældre må i den grad på banen. Og så skal der skal man finde ud af hvad man gør med det danske sprog. Voldsmentaliteten må fjernes. Men hvor langt kan politikerne gå? De kan vel ikke gå ind og bestemme, hvilket privatliv, den enkelte borger skal opretholde? Justitsministeriet har fremlagt en ny plan med sanktioner til børn helt ned til 12 år. Men politiet har stadig nedprioriteret butikstyveri, som en stor del af disse unge også begår.
Læs mere
30. oktober 2017
Ja egentlig burde vi have tilføjet ”Eller mangel på samme”. Men vi har fået at vide, at vi her på siden skal opføre os anstændigt. Stik mod, hvad politikerne siger, så er der færre, der cykler på arbejde, og der er flere biler der krydser kommunegrænsen. Bilparken i København er også steget. Fint, at cyklisterne har fået genveje, men gør lige disse mere synlige. Der er problemer i S-togene, når pendlerne i myldretiden medbringer deres cykler. Skal brugen af cykelhjelm gøres lovpligtig. Hvad nu med færdselsreglerne? Og så har cyklisterne stadig en livsfarlig vane. Cykelparkering på offentlige steder er ikke beregnet til private udlejningsfirmaer. Ved stationerne får københavnernes cykel det sidste hvilested. Her efterlades tusinder af cykel. Bycykelfonden har trykket på bremsen.
Læs mere
27. oktober 2017
Der skal ske en trafikal aflukning af middelalderbyen. Bispeengbue-broen ønskes nedrevet. Og så skal der være forbud mod dieselbiler. Løsningen på manglende 58.000 tons CO 2 er blandt andet bredere cykelstier. Virker Københavns Kommunes parkeringsplan? Får vi Formel E frem for Formel 1? Vi er slet ikke klar til førerløse biler. Stor stigning i P-indtægter til kommunerne. Betal din P-afgift, selv om den er dybt uretfærdig. Du taber alligevel. Vi er ikke nær så gode til El-biler som nordmændene. Køb en Audi A6 og spar 58.300 kr. Nej, i København bliver du mere populær ved at investere i en cykel. Finansieringsmodel til afgiftsnedsættelse er lidt usikker.
Læs mere
26. oktober 2017
Der er medlemsmøde og vinsmagning. Der skal samles 250.000 kr. ind til julebelysning. Så detailvirksomheder er presset. Vi får forbrugerboom, siger økonomer. Danskernes køb af dagligvarer faldt sidste år. Hvad er der gang i, i Coop? Hvad sker der i Matas? Fakta er i klemme. Der er gang i 7-Eleven. Det er op ad bakke for Emmerys. Rødovre Centrum bliver Danmarks største shopping-center. Wupti.com har stor succes. Købmand fik nok, spredte fotos på Facebook. Der er gang i restauranterne i København. Der skal mere til at bekæmpe grænsehandelen.
Læs mere
25. oktober 2017
37 pct. af håndværkerne har fravalgt opgaver grundet p-problemer i København. Håndværker-parkering er ønsket. De føler sig for givet og næsten til besvær. Debatmøde 1. nov. Låsesmed kører 40 pct. længere og betaler 60.000 om året i afgift. Hver tredje virksomhed overvejer at flytte. Der er generel utilfredshed med erhvervspolitikken, der også kun fylder 8 linjer i budgetaftalen på 59 sider. Bedre fremkommelighed og flere p-pladser er de højeste ønsker. Man må ikke glemme, at den bestående industri skal fungere. Stor diskussion og interesse for emnet på vores Facebook. Kundetilfredsheden er heller ikke blevet bedre inden for de sidste par år blandt kommunens kunder.
Læs mere
15. oktober 2017
Månedens artikel fra besættelsestiden i samarbejde med www.dengang.dk starter længe før besættelsestiden. Og det er allerede i 1930erne, at Damarks svar på Hitler Jugend bliver oprettet. Der var mellem 4.500-6.500 unge nazister i Danmark. Ja DNSAP, moderpartiet har vel haft 50.000 medlemmer. Og de registreret i Bovrup-Kartoteket. Men der var også partier, der grænsede op til dem, for eksempel LS, Landbrugernes Sammenslutning, som nåede op på ca. 100.000. Og Konservativ Ungdom havde vel også masser af ligheder frem til slutningen af 1930erne. N.S.U. blev oplært i den nazistiske kultur. Ofte var forældrene uvidende. En speciel afdeling blev kaldt Bloddrenge. De dyrkede i den grad Schalburg. Det var nærmest en religiøs besættelse. Ja denne Schalburg fik nærmest en statsbegravelse. Og det vil vi helst glemme i dag.
Læs mere
14. oktober 2017
Månedens lokalhistoriske artikel i samarbejde med www.dengang.dk foregår i 1853, hvor de sanitære forhold på Nørrebro var elendige. Ja det gik egentlig mange år før de blev nogenlunde. For rigtige byggevedtægter lod vente på sig. Byggematadorerne havde også politiske forbindelser. De var ikke interesseret i, at deres forhold blev dårligere. Men denne artikel handler også om, at man faktisk gjorde noget, for at finde ud af, hvorfor der opstod kolera over hele byen. Der flød med ekskrementer og affald overalt i København. Ja dengang boede der endnu ikke så mange på Nørrebro, men på Assistens Kirkegård havde de skam travlt. Var sygdommen brudt ud, skulle man spise havresuppe og –grød. Man fik lov til at bygge træbarakker på militært område. Men de liberale politikere mente nu ikke, at det var det offentlige, der skulle betale. Jo, der var skam også debat om Natterenovationen ved Nørre Alle. Og der var masser af klager over den dybe Blegdamsgrøft. Og så diskuterede Frederiksberg og Københavns Kommune i 30 år, hvem der skulle betale en hovedkloakledning. Og dette kom i den grad til at gå ud over Rosenåen.
Læs mere
7. oktober 2017
Fremtiden ser sort ud for de danske medier. CPR-numre ligger og flyder på nettet. Der samles masser af persondata, uden at man spørger om lov. Datatilsynet burde være meget stærkere. Går Danmark enegang m.h.t. indsamling af persondata. Man følger ikke EU-lovgivningen. Sundhedsportalen er skyld i produktionsnedgang. Er det et fejlkøb? Vi har stadig ret til privatliv, det står i Grundloven. Også overvågning på arbejdspladsen stiger. Finansloven har mærket 100 mio. kr. til Cybersikkerhed. Og så besøger vi ”Det Mørke Net”.
Læs mere
6. oktober 2017
Vi skal passe på stigende fordomme. Integrationen er mislykket. Det er også fordi den ikke modtages. Fordomme vokser. Muslimerne er pludselig i offerrollen. Det hedder sig, at man hetzer efter de muslimske friskoler. Vi skal passe på, at den sociale arv ikke breder sig. Lovgivningen stiller også krav. Og så misbruges Nørrebro i kampagner mod muslimer. Jo, der har været fokus på Nørrebro i den sidste tid.

Læs mere
5. oktober 2017
50 bandemedlemmer er fængslet. Bydele er overvåget af helikoptere og fly. Der er udsendt advarsler til amerikanske statsborgere. Måske skulle myndigheder lytter noget mere til lokale, der kender området. Man snakker hele tiden om udvisning, hårdere straffe og træk i sociale ydelser. Men det er åbenbart vanskelig, og det ser ikke ud til at hårdere straffe virker. 60 pct. får kontanthjælp og 30 pct. har udenlandsk pas. Exitprogram virker ikke altid. Succesraten på projekter er meget lav. Vi giver forslag på, hvad man kan gøre. Afpresning i Mjølnerparken er ikke populær. Og så var der pludselig to skudepisoder på en nat. Igen blev to tilfældige ramt.
Læs mere
28. september 2017
Vi fremkom med vores forudsigelser om udviklingen på Nørrebro til en konference. Der er ikke meget gang i butikkerne. Smart undersøgelse i gang på Østerbro. Dansk økonomi buldrer frem. Dankort-forbruget steg 3,7 pct. Silvan udvider med 10 butikker. Coop sender Irma til Kina. Billige pakker fra Kina bliver dyrere. Det sker noget i Føtex, 2.000 varer nedsat. Hvad køber vi på online-shopping? Just Eat har udnyttet den kolde sommer. Coop satser på måltidskasser. Medlemmer af Coop køber mere. Legetøjskæde i krise. Butikscentre fastholder markedsandele. Ny butikskæde på vej. Omsætningen hos Flügger Danmark faldt. Stor stigning hos Elgiganten. Afgiften falder på nogen, men stiger så på andre ting. Rødovre Centrum satser på Facebook. Amazon kommer, og det frygter detailhandlen i Danmark. Forbrugerrådet Tænk mister en masse tilskud. Det og meget mere kan du læse i vores nyeste besøg i vores besøg i detailhandlen.
Læs mere
27. september 2017
Der sker andet på Nørrebro og i Nordvest end bandekrig. Vi var inviteret til en konference omkring ”Udvikling og Investeringer 2017-2027”. Her hørte vi om Byfornyelse på Bispebjerg for en milliard kroner. Der var indlæg om skybrudssikring og åbning af Ladegårdsåen. Og så var det et spændende indlæg om Blågårdskvarteret. Et omfattende projekt er i gang på Nuuks Plads. Og hvorfor flytter man til Nordvest? Ja og så fremlagde vi også vores tanker om fremtidens detailhandel m.m. på Nørrebro. Vi er så beskeden, at denne fremlægger vi i hele dens længde. Informationerne chokerede en del af de deltagende.

Læs mere
26. september 2017
Enhedslisten går efter overborgmesterposten. SF peger på Frank Jensen, og Alternativet vil ikke sætte navn på. Men hvad med De Radikale? Her er vores anden artikel om valget i november. Flere træer og bredere cykelstier kan have sine gode sider, men København skal vel også forbedre sit erhvervsliv ellers løber konkurrenter væk fra byen. Og det har betydning for byens vækst og investering i byen. Det kan godt være fint med mere liv, men der skal også skabes en omsætning. Måske har Frank Jensens kovending vendt et truende nederlag?
Læs mere
24. september 2017
Har regeringen kastet håndklædet i ringen? Kun et fåtal af de unge vælger erhvervsuddannelsen. 11.000 færre praktikpladser på fire år. Er det uddannelses-snobhed i Danmark? Og er erhvervsuddannelsen en social skraldespand? Karakterkrav gør også indhug. Det er som om, at der er en falsk modsætning. Allerede i folkeskolen burde der være flere praktiske fag. Det ser ikke godt ud med faglig arbejdskraft i København for fremtiden. Der er brug for 30.000-73.000 faglærte inden for kort tid. Robotter og teknologi erstatter arbejdskraft. Der er stigende arbejdsløshed blandt de unge. Og blandt de helt unge står 70.000 uden arbejde eller uddannelse.
Læs mere
22. september 2017

De blev beskyldt for, at køre rundt på Nørrebro og bare skyde folk ned på fortovet. Vi er igen i besættelsestiden. Og månedens artikel er igen i samarbejde med www.dengang.dk . Jo og det er Sommerkorpset, som vi beskæftiger os med. Asmus Jensen blev dræbt af to nakkeskud. Og antagelig flere andre, fordi de var medlem Sommerkorpset. Men var de egentlig så slemme? Ja historikere er vildt uenige. Vi er stødt på modstridende oplysninger. Da retsopgøret fandt ud af, at de havde taget fejl, blev straffen for deltagelse i korpset nedsat fra 10 til 2 år. Vi kigger på, hvorfor man meldte sig ind i dette korps. Og vi kigger på manden bag det hele, Poul Sommer. Han var en stor stjerne hos Werner Best. Han deltog i 200 luftkampe. Han var uddannet i Danmark. Han måtte ikke tage med i Finlandskrigen, men måtte godt melde sig i Det tyske ”Luftwaffe”. Selv blev han dømt 12 år, men han sad kun inde et par år. Han var en af hovedarkitekterne bag Mindelunden, der mindes faldende SS’er under krigen.


Læs mere
20. september 2017
Overdrivelse fremmer forståelse. Dramatiske historier sælger. Og sådanne historier er ”Giv os Nørrebro tilbage” og ”Nørrebro er tabt som en del af værdifællesskab, der i Danmark”. Og så skal vi også lige have at vide, at Nørrebro bliver mere og mere arabisk. Jo medier bruger stadig ”Nørrebro-knappen” Og der er i den grad gang i retorikken, når det drejer sig om Nørrebro. Den nutidige fortolkning mangler. Det rigtige er, at Nørrebro er fuld af aktivisme og engement. Vi er faktisk mange, der arbejder for et aktivt Nørrebro. Men det er mere interessant at beskæftige sig med Ny Borgerliges reklamevideo i Enhedslistens højborg. Men hvorfor forekommer populistiske fordrejninger hele tiden, når det drejer sig om Nørrebro?
Læs mere
17. september 2017
Tilhængere af en frilægning af Ladegårdsåen har fået julelys i øjnene. For nu taler Frederiksborg Kommune om at undersøge, hvad det vi koste at bortskaffe Bispeengbuen. Hvis den bortskaffes, så vil det være muligt at frilægge 40 pct. af åen. Men vi taler ikke om småpenge. Men hvordan så det egentlig ud før og i begyndelsen med Ladegården. Dette ser vi på i samarbejde med www.dengang.dk Det var en kæmpe lade der blev opført med plads til 500 okser/køer. Og oven over disse kunne man køre med vogn. Og der blev ledt vand ind til kvæget. Og hele 18 broer blev etableret på Ladegårds-området. Her blev også etableret fiskedamme. Men ak en voldsom storm ødelagde det hele. Og det gik et par år, inden Ladegården igen blev opført. Produktionen blev i den grad sat i system.

Læs mere
16. september 2017
Til en dokumentar-serie omkring ”Lovløshed” i Danmark, søger vi butiksejere, der har oplevet, at deres butikker bliver udsat for tyveri – uden at politiet efterforsker sagerne, eller der i øvrigt er en konsekvens for tyvene.
Læs mere
3. september 2017
Det er en høj forbrugertillid, men det kniber med forbruget i butikkerne. Der kommer flere kinesere til København. Og så er vi uhøflige over for turister. Danske netbutikker raser over Post Nord. Dansk Erhverv klager over urimelige vilkår for E-handelen. Lars Larsen udvider med 14 milliarder kr. Japansk Bageri prøver igen. Rema 1000 satser nu på fisk. Flying Tiger rummer butik nr. 800. Silvan er blevet tysk. Der er for mange fejl på kasseboner. Vi betaler gerne for ordnede forhold. Spørgsmålet er om Nets skal sælges, og så er vi vilde med Færdigretter. Jensens Bøfhus har tabt 100 millioner kr. Det kniber med omsætningen hos de store supermarkedskæder. Det går forrygende for Normal. Alle frygter Amazon og meget mere.
Læs mere
2. september 2017
Er sygdom ikke en privat sag. Journaler bliver endnu sendt pr. post. Skal myndigheder ikke betale bod, når de sjusker i den digitale verden? Dansker mistede 77 mio. kr. i 2016 i kortsvindel. Alle kan følge med i 166 danskers færden på Nettet. Danske bilister bliver overvåget ulovligt. Hemmelige platforme er blevet lukket. Husk at ”du skal betale” for gratis internetydelser. Svensk IT-skandale har foreløbig kostet to ministre jobbet. Vi skal ændre livsstil, hvis vi skal begå os i den digitale verden.
Læs mere
1. september 2017
562 mio. kr. var der i underskud det første halvår. Minus 1,37 milliarder kroner, ja sådan så det ud i 2016. Der er ingen dansk kapitalindsprøjtning i sigte. Udviklingen kom nok for hurtig for ledelsen. Det er dyrt, at mange tjenestemandsansatte har særdeles gode kontrakter. Tvangsdigitalisering og faldende brevmængde får skylden. Transportbranchen er bange for at statsmidler skævrider konkurrencen. Fødevarevirksomheder og lokalaviser er kommet i klemme. Danske Bank har opsagt sin aftale. Så kniber det med bankforretninger hos posten. Har svenskerne købt ”katten i sækken”? Ja det mener de selv.

Læs mere
30. august 2017
Vi skal dele den plads, som vi har i byen. Og hvis Formel 1 kommer så vil det have en kolossal PR-værdi. Morgenaviserne er med på den. Socialdemokraterne er hverken for eller imod. For hvad koster det egentlig, ja det er nævnt 300-600 millioner kroner. Og man har ikke fået at vide, hvor meget Københavns Kommunes andel er. Skal folk egentlig genhuses under de 7-10 dage festlighederne varer? Ja det er der også delte meninger om. I debatten har det været sådan, at lyseslukkerne lige så godt kan flytte på landet med det samme. Og mon ikke det kommer med i valg kampen til november. For egentlig passer arrangementet ikke til den cykel- og miljøvenlige by. Og det ”spøjse” Formel E bliver vel tildelt Oslo eller Stockholm.
Læs mere
29. august 2017
Velkommen til de nyeste eventyr omkring cykelstien. Vi starter på fortovet. Foruden cyklist, er den gamle redaktør også fodgænger. Og som sådan blev han jordet på fortovet af ”den pæne dame” på den røde cykel. Man har nærmest det indtryk, at der er givet amnesti til cyklisters overtrædelser i København. Cykler og alkohol passer ikke sammen. Vi har givet fem gode råd til turister. Til cyklister generelt en gang imellem: ”Cool down”. Der savnes i den grad ”hensyn og respekt” på cykelstien. Selvkørende biler og cyklister kan heller ikke rigtig tale sammen, i hvert fald ikke endnu
Læs mere
28. august 2017
Ikke alt kan klares på en Christiania-cykel. Hvor er pladserne ved S-togsstationerne? Det er en guldgrube, at eje et P-selskab. Hver tredje oplever trængsel også i den kollektive trafik. Der er kamp om pladserne. Socialdemokraterne siger, at de ikke har noget imod bilisterne. Hvad nu med vester Voldgade? Volvo stopper salg af diesel- og benzinbiler. Vil man forhindrer dødsfald, hvis man på en gang gik over til el-biler? I 2040 vil halvdelen være el-biler. Hvornår kommer der selvkørende biler? Skal vi have en eller to tunneler til Sverige? Det bliver sværere at køre på Amagerbrogade. Generelt kniber det stadig med fremkommeligheden. Er kommunen ikke til for borgerne? Vi bringer en grotesk parkeringssag, der burde have været klaret med et smil.
Læs mere
27. august 2017
Skal man vinde valget til november til Borgerrepræsentationen så skal man sats på cykelstier og nye træer. Der er mange stemmer på erhvervslivet. Kun 3 pct. af byens befolkning mener, at det er vigtigst at interesserer sig for erhvervslivets vilkår. Det er nok en grund til, at Københavns Kommune nu er blandt de sidste på den erhvervsvenlige hitliste Og denne udvikling kan tyde på at konkurrenter kører fra København. Mystisk er også, at de borgerlige nedprioriterer hovedstaden. Hvor er deres spidskandidater. Og hvor er erhvervslivet i debatten? Men også kriminalitetsbekæmpelse er prioriteret lavt, nok ikke på Ydre Norrebro. Og åbenbart er det heller ikke mange københavnere, der tænker på, at folk med en almindelig indkomst ikke mere har råd til at bo i København.
Læs mere
25. august 2017
Dette er temartikel nr. 4 og den foreløbig sidste om Bandekonflikten på Nørrebro
Kan man bare få 200 betjente til København? Og kan man bare oprette mobile politistationer på Nørrebro? Ja det siger politikere, der efterlyser mere politi i bydelen. Men det er jo ikke mere at tage af. Men nu er der kommet to mobilstationer og stationer fra hele Sjælland og Lolland Falster leverer mandskab og biler til Nørrebro. Men det kniber med at nå det hele. Og internt hos Politiet er der store uenigheder. Nu skal militæret ind at hjælpe. Og det endda også folk fra Frømandskorpset og Jægersoldaterne. Men hvad nu med politikadetterne? Kommer de nogensinde til grænsen?
Læs mere
24. august 2017
Dette er Temartikel nr. 3 i forbindelse med Bandekonflikten. Nu er alle indvandrere jo ikke muslimer. Men mange af dem føler sig forfulgt i Danmark. De føler sig heller ikke som en del af samfundet. De føler sig udelukket. Antallet af indvandrere og efterkommere er i København nu oppe på 24 pct. Egentlig bliver vi nødt til at diskutere åbent, hvordan vi kan løse problemerne og hvordan vi kan komme fordommene til livs. I denne artikel kigger vi på nogle af dem. Men det gjorde vi også for en del år siden. Og mange af problemerne er de samme. I denne artikel kigger vi forbi i Mjølnerparken, Tingbjerg og den muslimske privatskole Nord Vest samt en Moske. Og så har regeringen vedtaget en kryptisk formulering, der viser, hvornår man er dansk. Bagerst henviser vi til 33 andre artikler, der henviser til temaerne.
Læs mere
23. august 2017
Dette er temartikel 2 i forbindelse med bandekonflikten på Nørrebro. Det påvirker omsætningen. Hvordan reagerer unge med en pistol i hånden? Justitsministeren vil opløse LTF. Krisen er anderledes dengang. Politiet advarer unge i at gå ud. Medier har livvagter med. Her har altid været banditter. Befolkningen forlanger mere politi. Det har de fået nu med to mobilstationer. Der er skudt mod uskyldige, biler, knallerter og lejligheder. Det startede med en grillfest. Er rollemodellen, en bandeleder med Mercedes, BMW eller Audi? Der gøres en stor indsats for at kapre nye medlemmer. Er I med os eller er I imod os? 12 nye initiativer fra regeringen. Hvordan er det med frihedsliv og foreningsliv. En svømmehal og tre fodboldbaner til 14.000 unge. Uligheden starter i folkeskolen. Flere bander har rottet sig sammen mod LTF. Bandeleder: ”Vi er ikke kriminelle”
Læs mere
22. august 2017
Dette er Temartikel 1 i forbindelse med Bandekonflikten. Vi bringer i alt fire artikler. Man skal ikke kalde medarbejdere på Nørrebro for luder. Det er stadig trygt at handle på Nørrebro. Der er mangler i bydelen. Og så påstår Moske, at det er Vestens egen skyld, at der bander. De siger også at mange muslimer er i banderne. Ekstreme bevægelser skubber mennesker ud i bander. Ambassader alarmerer mod at tage til Nørrebro. Men det har de gjort før. Der er kommet 10 nye tiltag, men man skal da ikke til at have unge til at anmelde hinanden. Kurt Foldschack advarer mod udviklingen.
Læs mere
21. august 2017
Månedens kapitel fra Besættelseshistorien i samarbejde med www.dengang.dk stiller spørgsmålstegnet ved, om det som vi får at vide om Frihedskæmperen altid er rigtigt. De satte deres liv på spil og reddede Danmarks ære. Men de deltog også i den moralske og etiske hær efter krigen. Ydmygelse og selvtægt hørte til dagens orden. Men det var offentligheden, der forlangte det helteagtige billede af frihedskæmperen. Så gjorde det ikke noget, at man bude manipulerede med tekst og billeder. Inden august 1943 var han/hun også regeringens fjende. Met et slag var Frihedskæmperen en helt. Glemt er, at regeringen satte store dusører på, at Frihedskæmperen og sabotøren skulle pågribes.

Læs mere
20. august 2017
Dagmar Overby blev kun dømt for 8 mord. Men nogle mener, at hun begik op mod 20 mord på børn. Velkommen til månedens ”Lokalhistoriske” i samarbejde med www.dengang.dk Hun begik mindst tre barnemord, mens hun boede i Jægersborggade. Hun kunne sagtens havde begået flere. Hende og Svendsen blev nødt til at flytte. Folk begyndte at spørge, hvor hun fik alle sine penge fra. Og de små børn blev for det meste født uden for ægteskabet som følge af et ”uheld”. Ikke altid ville manden betale for sit ”uheld”. På Assistens Kirkegården blev et barnelig smidt i retiraderne efter at være blevet kvalt. Det blev fundet tre dag efter ude på Kløvermarken på Amager.

Læs mere
17. august 2017
Vi har igen modtaget nyt fra Andrea fra Metroselskabet om Metro-byggepladserne på Nørrebro. I Nørrebroparken er man ved at lave teknikerrum. Og fra byggepladsen er man ved fjerne beton og byggemaskiner. Nuuks Plads har fået perrondøre. Byggepladsen bliver udskiftet med trådhegn. Ved Nørrebros Runddel er perrondøre ved at blive installeret. Ved Skjolds Plads er passagerne midlertidig lukket, da beton bliver fjernet. Og Nørrebro station har fået rulletrapper.
Læs mere
13. juli 2017
Det kniber stadig med forbruget. De fysiske butikker ovelever, siger en rapport. Men en anden mener, at E-handel rammer særdeles hårdt. Og den har også ramt hårdt i UA. Mindre butikker må finde andre kanaler, når de vil låne penge. Købmænd i Meny taber penge. Flere Brugsforeninger vil skifte til Dagrofa. Trecifret millionbeløb igen investeret i nemlig.com. Millionoverskud i Lagkagehuset. Aldi vil tilbage i kampen. Coop-medlemmer skyder 10 millioner kr. ind til mad-producenter. 80 pct. færre varer at vælge imellem. Discountbutikker ligner mere supermarkeder. Netto bider fra sig. Hvordan går det med Fakta. Digitalt angreb i apotekerbranchen. Inspiration har tabt 200 mio. kr. på fem år. Har H&M mistet pusten? Matas har brug for vækst og dynamik. Store problemer i Slik-branchen. Madmarked i krise. Flere penge i Nørrebro Bryghus.

Læs mere
11. juli 2017
Masseovervågning er en blindgyde. Sikkerhedsniveauet hos Mærsk var ikke højt nok. NSA er medskyldig i omfattende hackerangreb. Danskerne ved ikke, hvad de skal gøre ved hackerangreb. Det er svært at rekruttere hackere. Russiske hackere angreb software ved stemmeafgivningen. NSA indsamler telefondata trods forbud. Den udskældte sundhedsplatform skal sikre besparelser for 102 mio. kr. Teleselskaber herhjemme overvåger trods forbud. Den danske Stat har givet ordren. Mareridt for Google. Masser af Dankort-misbrug. Eksport af dansk overvågningsudstyr til diktaturstater. Gjorde opmærksom på CPR-hul, blev selv anklaget for hacking. Pas på, når du skal på ferie. Toldere forlanger kode til Facebook.
Læs mere
8. juli 2017
LTF er ikke forvundet til Århus, som man kan få indtryk af. Nej de huserer overalt på Nørrebro og i Nordvest. Og her har de fået konkurrenter som Mongols McDenmark og NordVest Copenhagen. Omkring Krakas Plads er folk tætte på LTF. Her sælges masser af narko, biler brændes af og folk bliver chikaneret. Befolkningen ønsker at se politiet. LTF udvider i Århus men har fået stigende konkurrence i Nordvest.
Læs mere
7. juli 2017
Vi er hverken roma-racister, smålige eller fremmedfjendske. Butikker og deres personale er heller ikke sarte, når det gælder romaer. Reaktionerne har der været mange år efter vores artikel om emnet. Vi påpeger såmænd bare problemerne. 43 pct. af københavnerne mener, at romaernes tilstedeværelse er problematisk men 41 pct. mener, at straffen er for hård. Den første tigger, der blev stillet for retten, blev frikendt. Nu skal vi til at definere begrebet ”Truende adfærd”. Rumænien modtager årligt 6 milliarder euro fra EU. Man må ikke diskriminere i lovgivningen. Vi et moralsk og etisk dilemma. 22 pct. af københavnerne føler sig utrygge efter mørkets frembrud. Cirka 50.000 lommetyverier er blevet anmeldt. 20 pct. er gået ud over turister. Det kan skade Københavns ry. Og så fandt politiet skarpladte våben i en ungdomsklub i Blågårdsgade.
Læs mere
6. juli 2017
Der mangler dog overblik. Dette glemmer politikerne også lige at fortælle. Se hvad. Hvad sker der med Togfonden? De batteridrevne tog holder parat. Der skal nyt underlag til. Tvivl om kommende strækninger og broer. S-tog skal i udbud. Vi kan selv fra 2030 siger DSB. Endelig hyppigere tog til Sverige. DSB overtræder persondataloven. Passagerer og personale udsat for partikelforurening. Efter 100 millioners tilskud, så kører busserne i København, langsommere. Husk pladsbillet. Men det er ikke så ringe endda. DSB er næstbedst i Europa.

Læs mere
5. juli 2017
Der blev bygget 4.300 nye boliger i København i 2016. Vi kigger på, hvad man kan få for 4 millioner kr. 12.338 venter på en ungdomsbolig. Vil du bo i Carlsberg-byen. Det er svært at gennemskue den demokratiske proces i byplanlægningen. 2.700 lejligheder er uden bopælspligt. Der skal god indtægt til, for at bo her. Hvad koster en lejlighed på 85 m3? Hvor er de små lejligheder på 50 m3? Der har dannet sig en usynlig bymur, der holder de lavestlønnede ude af byen. Og dette går ud over sammenhængskraften. En LO-familie må tage takke med en omegnskommune. Men hvem er disse københavnere, der har råd til at bo her. De er veluddannede og venstreorienteret. De fleste er magistre og journalister.
Læs mere
4. juli 2017
Trafik-, by- og erhvervsudvikling burde tænkes sammen. Pendler er ikke uønskede, selv om de føler det. Planlægning og infrastruktur er ikke godt nok. Den nye udvikling skaber endnu mere trængsel. Er den ny busaftale god nok, hvad med dieselbusser? By og Havn forlanger store afgifter. Vi får mere betalingsparkering. Politikere i København adfærdsregulerer bilister. Omegnskommunerne er rasende. Regeringen vil ikke have, at betalingsparkering bliver en pengemaskine. Trafikken på motorvejene steg med 26,2 pct. Skal vi have en ny tunnel til Sverige? Der er masser af forhindringer på de københavnske veje. Kommer der en ny Ring 5 – Motorvej
Læs mere
3. juli 2017
Vi skal fortælle turisten en historie. Endelig kom der en turistinformation i Nordhavn. På Langelinje er der to, der kører rundt på en ladvogn, der udgør turistinformationen. Engang mente en ”fin” mand med slips, at jeg skulle holde det foredrag jeg holdt i Nørrebroparken om Nørrebro på tysk og engelsk-men gratis. Engang tilbød Nørrebro Handelsforening et samarbejde med Visit Copenhagen omkring turister på Nørrebro, men fik aldrig svar Vi ligger på plads 31 i Danmark. Siden 2013 er vi drattet 18 pladser tilbage. Det gælder Danmark som yndet turistmål. Er vi blevet for egoistiske og intolerante? Vi er verdensmestre i livskvalitet, men kan åbenbart ikke finde ud af at tiltrække turister. Vi undskylder trafikråd med Metro, og turister skal vente en halv time på en taxa. Hvad med at få turister i Stefansgade og fortælle om Nørrebro?
Læs mere
2. juli 2017
Ikke siden 1938 har Socialdemokraterne har socialdemokraterne afgivet overborgmesterposten. Men en meningsmåling viser, at Enhedslisten puster dem i nakken kun 0,7 pct. bagefter. Men da Alternativet samtidig buldrer ind i Borgerrepræsentationen, så får Grøn Blok flertal. Men som overborgmesteren siger, at man kan toppe for tidligt, og Socialdemokrater må i den grad give den en skalle de sidste fem måneder. Alt tegner til, at det bliver et ”Gyservalg”. Men ellers har erhvervslivet ikke rigtig udtalt sig. For med grønt flertal vil situationen for erhvervslivet også ændre sig radikalt. Men det er københavnerne der går til valg. Og de vil åbenbart have flere træer, mindre højhuse, ingen biler, flere cykler, flere p-zoner, bedre miljø, mindre forurening og en by, hvor alle har råd til at bo.
Læs mere
30. juni 2017
Hver måned bringer vi en artikel om Besættelsestiden i samarbejde med www.dengang.dk I den meget omfattende litteratur om dette emne finder vi stadig masser af fejlfortolkninger, usandheder og udeladelser. I Gunnar Larsens Dagbøger finder vi et unikt kildemateriale. Ofte har man ikke adgang til arkiverne. Tyskerne truede i lang tid med en nazistisk regering. Men var det på grund af god dansk forhandlingsteknik eller fordi, at tyskerne opdagede, at Frits Clausen var uduelig, at det ikke blev til noget. Samarbejdspolitikken bliver nærmest betegnet som fejhed. Men opnåede vi ikke sejre på grund af forhandlinger og samarbejde. Sandheden forældes vel aldrig? Heller ikke når det gælder besættelsestiden.
Læs mere
29. juni 2017
Dengang, var der masser betjente på Nørrebro. Måske havde de lidt andre opgaver end i dag. Kig bagerst i artiklen, der kan du få et indtryk af, hvor ofte i historiens løb, der har været behov for betjente på Nørrebro. Her er henvisninger til mindst 30 artikler, når det brændte på. Og som altid er månedens lokalhistoriske artikel lavet i samarbejde med www.dengang.dk En kort tid var det sandelig også gendarmer på Ydre Nørrebro. De var der nu ikke så længe. Men de nåede at sprede skræk og advarsel. De sov for resten i et mellager hos en bager. Og så fik de kaffe hos en skrædder. Og tænk, da det rigtige politi kom tilbage på Jagtvejen, blev det klappet af dem. Det er nok ikke sket siden. Politiet skulle afværge socialisternes revolution. Her skal vi dog også høre om Røde Sven, Hans Husar og Nørrebros Skræk. Og så var det betjenten, der kom tilbage til stationen kun iført bukser og uldtrøje. Også dengang var politibetjente kreative. Således drev en betjent livlig ølhandel under hans nattevagt.

Læs mere
17. juni 2017
Sommerfest for medlemmer. Vi overvejede politianmeldelse. Problemer for de handlende. Detailsalget steg i april. En dyster fremtid for detailhandlen. En dårlig opfordring i Berlingske. Det går ikke godt i WestMarket. Bliver Fakta den næste? Blodrøde tal hos Dagrofa. Discountkunder skal selv scanne ind. Matas vil gerne øge omsætningen. Dansk Supermarked slipper forbindelsen til Mærk. Det bliver sjusket med økologiske varer. Virker Loyalitetsordninger? Det og meget mere i vores nyeste besøg.
Læs mere
15. juni 2017
Du bliver overvåget som aldrig før. 60 pct. af danskerne vil have endnu mere overvågning. Politiet skal ikke mere spørge om øget overvågning. Myndighedernes dyneløftning tiltager. Kommunalt ansatte snager i dine personlige data. Live-billeder fra din stuer, sovekammer og terrasse. I USA kan man nu igen frit handle med browser-historik. Tryg indfører overvågning. ”Sårbarheder” til salg. Nordkorea stod bag hackerangreb. Det var NSA, der havde udviklet programmet. Mange virksomheder oplever cyberangreb. Danske hospitaler særdeles sårbare. Sundhedsportalen kaldet sundhedsvæsnets IC-4 tog. Navne og diagnoser på nettet. Falske fingeraftryk virker i 65 pct. af tilfældene. Sårbare politikere og embedsmænd er blevet hacket. Og meget mere.

Læs mere
13. juni 2017
Festen deler byen i to. Vi oplevede en overpisset cykelsaddel og en ladt vandpistol. Gårdmændene havde travlt. Der skulle ryddes op. Butikker lukkede, og kunne få rabat hos trælasthandleren, hvis man skulle barrikaderer sin butik eller en kælderskakt. Ja der var ligefrem udarbejdet en manual for beboerne. Udenlandske tiggere blev brugt som pantsamlere og var med til at markedsføre byen. Borgerlige kalder festen for ”Syg Ideologi”. Skal festen bare vokse og vokse uden styring? Arrangørerne forsøgte at gardere sig. Der var dobbelt så mange toiletter. Men det lugtede lige sådan. Det er altid sjovt at drikke sig i hegnet, særlig når andre rydder op. Vi skal bruge byen alle sammen, men vi skal ikke misbruge den. Et godt råd, få en bedre styring. I har alt for mange gratister, lav indhegning. Så længe der bliver pisset på gaden, i gården, i porten, på døren, ned i kælderskakten og andre steder, så bliver Distortion aldrig populær alle steder.
Læs mere
7. juni 2017
Det pynter bestemt ikke i landskabet. De er på Dronning Louises Bro, foran kirker på Nørrebro og i nogle af vores parker. I Folkets Park er de ikke velkommen. Der bliver deres ejendele brændt. Og efter at politiet har været der, kommer de igen. Politiet kan ikke bare udvise dem. Overborgmesteren har bedt regeringen om hjælp. Lars Løkke og Søren Pape har lovet hasteindgreb. Det kræver europæisk enighed at klare problemet. Men EU forlanger at romaer skal integreres. I København er der forlangt beskyttelsespenge og overfald. Romaerne lever af københavnernes affald. Kirkens Korshær mener, at det er tale om heksejagt. Dengang sendte vi tiggere og stoddere til at arbejde for kongen, senere i arbejderhuse.
Læs mere
6. juni 2017
Vi har set et frygtelig fortilfælde på Nørrebro, hvor et ungt menneske blev påvirket af ekstreme holdninger og begik to frygtelig drab og sårede fem. Nu må det stoppe med opfordring til drab på jøder. Muslimer er velkommen på Nørrebro men sådanne udtalelser hører ikke hjemme i et moderne samfund. Og det til trods for at vi religionsfrihed. Nu må samfundet gribe ind. Den omtalte imam mener ikke, at han har gjort noget forkert. Han mener, at være fejlfortolket, selv om hele hans prædiken ligger frit fremme. På Nørrebro har vi altid brystet os af tolerance og mangfoldighed. Men det kniber efterhånden med nogle uheldige hændelser.

Læs mere
5. juni 2017
Cykling fylder meget i København. Men på landsplan er trængslen på cykelstierne faldende. Og kigger man på persontransporten så udgør cyklismen forbavsende lidt. Men cykling er sundt og skønt, at det er kommet fem nye supercykelstier. Men det kniber stadig med den københavnske cykelkultur. Og det skyldes manglende respekt og hensyntagen. Der er alt for mange konflikter mellem fodgængere og cyklister, fordi cyklister befinder sig, hvor de ikke skal. De unge bruger i stigende grad cykelhjelm. Det burde deres forældre også. Bilejerskabet i København er forbavsende lavt. Og det er ikke den opfattelse vi får, når politikerne taler om trafik i hovedstaden. Og så kigger vi også lige på cykelbøder.
Læs mere
4. juni 2017
Efter at LTF har bemægtiget sig magten i Folkets Hus har de forstærket deres position i lokalområdet. Københavns borgere har reelt betalt til et LTF-klubhus. Selve projektet skulle have været en kriminalpræventiv og social indsats. Men LTF blev inviteret indenfor, fik deres egen nøgle og lokale. Heller ikke aktivisterne var tilfredse med de nye forhold. De ville ikke have en betjent på orlov. Allerede i 2014 berettede to politikere om upassende forhold. Dengang at vide, at man ikke kunne smide bandemedlemmer ud, der var ingen til at forhindre deres tilbagekomst. Kigger man på opbygningen af huset så er samarbejdet med Københavns Kommune kryptisk. I over tre år har politikere vist at LTF havde styringen både i huset og parken. Hvad nu? Politiet siger praksis skal ændres og der skal styr på banderne. Hvordan vil man gøre det?
Læs mere
3. juni 2017
Vores skriverier er ikke lige populære alle steder. Men vi vil ikke lade os true. Erhvervsvirksomheder på Nørrebro åbenbart blandt socialisternes største fjender. Vi støtter ikke ekstremister, hverken på den ene eller anden fløj. Også i BumZen fandt politiet et våbenarsenal. Bygningskonstruktør blev tilkaldt. Beboerne i BumZen har flere gange ment, at politiet har optrådt meget aggressiv over for dem. Vi kigger også på husets historie. Det bliver spændende at se om et rødt flertal kan overtrumfe jura? Men politiets undersøgelse vedr. balladen 1. marts er endnu ikke afsluttet.

Læs mere
31. maj 2017
Skal man beskrive Besættelsestiden og tiden lige efter skal man have ”den rette holdning” Og denne skifter en del med årene. Men når du ikke kan komme i arkiverne, fordi man påstår et dokumenter er bortkommet, kan det være et svært emne. Du bliver let udråbt til at være konspirator. Velkommen til den nyeste udgave af besættelsestidens historie, som vi hver måned laver sammen med www.dengang.dk Fortolkning kan vitterlig være mange ting. Samarbejdspolitikken er det moralske dilemma. Og dette handler om den 9. april. I Sønderjylland blev der kæmpet 13 steder. Det kom som en overraskelse, at tyskerne gik over grænsen. Men de lokale havde vidst det i ca. 14 dage, at et eller andet var i gære lige syd for grænsen.
Læs mere
30. maj 2017
Så har vi igen nyt fra Metroselskabet om Metro-byggepladserne på Nørrebro. Andrea fra Metroselskabet har sendt også de følgende nyheder. Mellem Nørrebroparken og Nørrebro station er skinnearbejdet i fuld gang. Ved Nuuks Plads er de allerede i gang med at opsætte perrondøre. De skal være klar, når det senere på året vil blive foretaget testkørsler i tunnelerne. Ved Nørrebros Runddel er graverbygningen nu igen efter syv år kommet til syne. Ved Skjolds Plads er man i gang med trappearbejdet. Og sådan er det også ved Nørrebro station.
Læs mere
29. maj 2017
Nørrebro Handelsforening er i september inviteret til en konference om fremtidens udvikling i Nørrebro og Nordvest. Ofte bliver beslutninger taget på forkerte grundlag, fordi planlæggerne ikke har den viden, der skal til. Det var i den grad været vidne til på Nørrebro. Men her går vi tilbage til dengang. Hvordan var udviklingen i Nordvest. Vi kigger her på det i samarbejde med www.dengang.dk Vi skal her kigge på chokoladevogne. Og hvordan var det med Absalon. Og hvorfor hedder Bispeengen. Der var også husvildebarakker. Og herude huserede svenskerne også og ødelagde skovene. Det var nu ikke kun Guds bedste børn, der holdt til herude. I 1950erne var det et ideelt område. Og mange flyttede hertil. Også fra det mørke Nørrebro. Et blomstrende handelsliv var i gang herude. Men kommunen begik nogle fejl, så kvarteret ikke udviklede sig som man havde regnet med. Vi skal også møde en meget uheldig politiker. Og meget mere. Vi vender senere tilbage til Nordvest.

Læs mere
15. maj 2017
Butikslivet bliver kortlagt på Østerbro. Det burde vi også have gjort dengang på Nørrebro, inden forandringerne. Men det ville man ikke. Økonomer mener, at forbrugerne bare skal bruge løs. Dankortet glødede i påsken. Vi kigger på rejse og handelstendenser over Øresund. Farvel Kiwi. Vækstkrise hos Coop og Dansk Supermarked. Forbrugerne bliver mere og mere troløse. Silvan og Stark er til salg. Skattevæsnet snydt for 60 millioner kroner i sodavands- og ølsag. Nets lancerer deres svar på MobilPay. Nu kommer robotterne, hvem går det ud over? Butikker skal tænke anderledes med voksende netsalg. To good to go to er et smart koncept med billig man lige inden lukketid. Hvem sjusker mest med hygiejnen? I Sønderjylland står hver tiende butik tom.
Læs mere
11. maj 2017
Det danske forsvar er blevet hacket. Systemet var ikke blevet opdateret siden 2010. Det var en let opgave for de russiske hackere. Men danskerne hacker selv. WikiLeaks betragtes nu som et efterretningsvæsen og Assange skal arresteres. Virksomheder betaler hackere. 200 millioner kroner er franarret virksomheder med direktørtricket. 1.800 angreb har det været mod danske netbanker. Twitter skal tvinges til at udlevere data. Er sundhedsportalen en IC-4 skandale? 80 pct. af tiden sidder lægen foran PC skærmen. Var en lægejournal åben? Hver fjerde af os har fået indopereret en chip. Fingeraftryk afløser chip. Digital post har uheldige sideeffekter. Offentlige hjemmesider sender data videre Gymnasieelevers data er frit tilgængelig. Og så er der en ganske grotesk sag.
Læs mere
10. maj 2017
Man stod i kø for at få et gylden kontrakt hos Rigspolitiet. Når man så har kvajet sig, får man også et gyldent håndtryk. Kontrakter for 141 millioner kroner var ikke sendt ud i udbud. I 2014 lovede man bod og bedring, men det skete bare ikke. Og så Rigsrevisionen også opdaget, at man ikke har styr på våben hos politiet, således er tjenestepistoler bortkommet. Og hvor er gassen lige henne? Der bliver brugt færre timer til straffesager. Og så skal bunkerne med voldsanmeldelser nedbringes med 20 pct. Det siger rigsadvokaten. Hvordan vil man nå det? 737.000 timer er brugt til grænsekontrol. Der er købt IT-udstyr for et trecifret millionbeløb. Men heldigvis har man fået ny Europol-aftale. Men den nye Politiskole bliver 2-3 år forsinket.
Læs mere
9. maj 2017
Post Danmark har brændt 5 milliarder kroner af på 8 år. Hvorfor blev der udbetalt udbytte ved dundrende underskud? Moderselskabet har en egenkapital på 7 milliarder kr. Parterne kan ikke blive enige med sig selv og hinanden. Her og nu mangler PostNorden Danmark 2,3 milliarder. De første tre måneder har givet et minus på 218 millioner. 4.000 medarbejdere skal fyres. Alt i mens fyringer oplever lederne kraftige lønstigninger. Nu er det udbringning en gang om af ugen af breve. Brevudbringning udgør kun 14 pct. af underskuddet. Resten er nye tiltag. Skal Staten fremover konkurrere med private? Og er nemlig.com fremtidens postvæsen?
Læs mere
7. maj 2017
På vores Facebook har vi delt et indlæg. Det har afstedkommet voldsomme reaktioner. Nørrebros butikker er blevet truet. Vi har slettet indlægget igen, da vores Facebook-side blev en kampplads mellem højre- og venstreorienterede. Nu har vi i foreningen altid hyldet mangfoldigheden og ytringsfriheden. Men vi bøjer os ikke for trusler. Og Nørrebro’ s butikker skal ikke atter engang være offer eller gidsel for en ideologisk holdning uanset om man er muslim eller ikke. På Nørrebro er der plads til mangfoldighed. Fortsætter truslerne så bliver der tale om politianmeldelse
Læs mere
6. maj 2017
Mange københavnere oplever det som Distortion året rundt. Dengang uddelte kommunen ”Tudekiks, og sagde at beboerne bare kunne flytte på landet. Nogle kvarterer har udviklet sig meget uheldigt. Nu truer beboere med en retssag mod Københavns Kommune. Kulturborgmesteren mener også, at det er gået over gevind. Har Københavns Kommune tilsidesat tilsynspligten? Man har nu sat loft over arrangementer. Man skal skrue ned for musikken. Og så er der ansat flere støjvagter. Man kan vel få inddraget bevillingen. Beboerne mener, at man skal tage fat i roden. Nu kan man ringe mellem 21 og 03 til kommunen og klage. Så har et par virksomhedsejere bebrejdet os, at vi støtter beboerne.

Læs mere
5. maj 2017
Det er ikke nogen af de ledende i Ungdomshuset, der har begået vold og hærværk, siger Ungdomshusets Fond. Partier og politikere har truet med at trække støtten. Uroen går ud over omsætningen i butikkerne på Nørrebro. Og efter hærværk kommer diskussionen med forsikringsselskabet. Sådan har det været i mange år på Nørrebro. Det har fået mange butikker til at lukke. Den 1. marts var der også omfattende skader. Nu vil man så bruge Respektpakken. 30 personer kan forvente 250-300 sigtelser. Hvis politiet kan bevise, at man har anstiftet til uro, kan man blive dømt til at betale for alle ødelæggelser. Respektpakken giver højere straffe. Men måske kan det virke præventivt.
Læs mere
4. maj 2017
Der svines som aldrig før. 18 ungarbejdere kan nu få et sommerjob. Kontanthjælpsmodtagere skulle have været i gang. Københavnere smider lige så meget ved siden af, som de smider i skraldespanden. Der er store bøder i andre byer. Tænk engang, at vi har 6.000 skraldespande i byen. Et foto, af en svane, der byggede sin rede af skrald forargede københavnerne. For at komme problemet til livs må der gøres en ekstraordinær indsats.
Læs mere
3. maj 2017
Her kommer mere end 100.000 mennesker dagligt. Når City-ringen er færdig kommer endnu flere. Men er byens førende handelsgade noget vi kan være stolte af. Nej det er ikke meget at råbe hurra for. Du kan som gående let blive ramt af en bil eller cykeltaxa. Og vareudstillinger hæmmer også Her er mange tomme butikker. De små spændende specialbutikker er efterhånden forsvundet. Store mærkevarebutikker opstår i den ene ende. Og i den anden ende er der shawarma – og kebabbutikker i massevis. Skiltene er direkte grimme, og det er mange af facaderne også. Her hersker ofte anarki og politiet viser sig ikke. Uautoriserede gadesælger og umusikalske gademusikanter præger også billedet. Der må gøres en effektiv indsats. Nu fremlægges tre pakker.
Læs mere
1. maj 2017
Der skal være slut med at parkere gratis i hele København. Der er kommet flere biler i hovedstaden med ikke flere p-pladser. Venstre vil have regeringen til at blande sig. Nu skal der p-vagter på villavejene. Erhvervslivet har i flere år efterlyst fremkommelighed. Omegnens borgmestre er sure. Morten Kabell afviser kritikken og siger, at han varetager københavnernes ønsker. Han kalder kritikken for hyklerisk og dobbeltmoralsk. Nu kan der scannes 1.000 nummerplader i timen hos Parkering København. En havnetunnel får -2 i karakter hos Teknik- og Miljøborgmesteren. De Radikale vil have en ny tunnel. Trafikskilte, der kan forhindre kø, forbliver slukket. Pendlerne vil hellere tage bilen.
Læs mere
30. april 2017
Hvor meget deleøkonomi er det idet, når der på sociale medier bliver spurgt, vil du tjene nogle penge i din fritid? Også erhvervseventyr skal overholde spilleregler. Det handler ikke kun om diskussionen om ny teknologi. Virksomheder har også et samfundsansvar. Det har været en hul diskussion Uber havde ikke kun problemer i Danmark. Og der kommer mange sager i nærmest fremtid. Og nu er nye spillere på banen. Du kan nu få transporteret dit ur, og du må også gerne komme med. Og så kommer der en ordning om relations kørsel.
Læs mere
29. april 2017
Nu finder man ud af, at værdien af skattegælden på 100 milliarder kroner kun er 19,5 milliarder kroner værd. Lovlydige virksomheder straffes dobbelt. Virksomheder spekulerer i Skats inkompetence. Ja 10 pct. af skatteyderne snyder bevidst. Og over 650.000 almindelige dansker skylder Skat penge. Men så fyrede man 2.500 skattefolk. Og det nye inddrivelsessystem EFI skulle føre til, at 40 pct. skulle fyres. Det burde være ikke være raketvidenskab at inddrive skattegæld. Hvorfor overlades der ikke mere inddrivelse til kommunerne? Nu skal der så ansættes 1.000 nye skattefolk og laves en omstrukturering. Men der er brug for en hurtiggående havarikommission. Og Skats sammenbrud er en katastrofe for velfærdsstaten.

Læs mere
28. april 2017
Månedens artikel om Besættelsestiden i samarbejde med www.dengang.dk handler om ”Jammerlige hundyr med en rådden moral”. Ja sådan skrev Frit Danmark dengang og bragte lister af tyskerpigerne. De illegale blade mente, at de fysisk og moralsk udgjorde en smittefare i vores samfund. Det anslås, at der var 50.000 tyskerpiger. Antallet af tyskerbørn, der kom ud af disse forhold anslås til at være mellem 10.000 – 12.000. Læge Grethe Hartman publicerede i 1946 en rapport. Her mente hun, at tyskerpigerne var retarderede, de havde en mental anormalitet. De havde åbenbart haft en dårlig opvækst. Ja det var helt i tidens ånd. En undersøgelse i 1945 konstaterede da også, at 75 pct. af dansker mente, at de skulle straffes. I kirkebøgerne blev der sat hagekorsflag ved alle tyskerbørn.



Læs mere
27. april 2017
Månedens lokalhistoriske artikel i samarbejde med www.dengang.dk er inspireret af 1. maj. Jo, det var dengang for mange år siden, at vi fejrede den hos de rigtig røde med arbejdersange og bajere. Det var vældig hyggelig. Louis Pio havde skruet op for retorikken i bladet ”Socialisten”. Myndighederne var bange for en revolution. De havde udsendt spioner. Den ene af dem begik senere selvmord. Københavns Arbejderforening holdt deres første møde hos købmand Mundbjerg i 1870. Bogtrykkerne til Socialisten blev truet af politiet. Der var foragt for politiet. Pio, Gjerluff, Brix og de andre socialistiske ledere blev ekspederet til udlandet for politiets regning. Ja nogle arbejdsgivere var også sponsorer. Mødeforbud og advarsler slap man heller ikke for. På Kastellet ventede militæret med skarpladte patroner. Og så blev der indført forbud mod arbejderforeninger. Grundloven gjaldt sandelig ikke for arbejdere og socialister. Ned med de Røde.

Læs mere
11. april 2017
Østerbro Handelsforening har fået ny formand. Butikker solgte færre varer i februar. Meget høje lejepriser i København. Det lokale butiksliv er vigtig for lokalbefolkningen. Er WestMarket fantastisk? Meny vil overhale de andre. Prisregn over dansk detailhandel. Hvad nu med Nørrebros tørklæder? Dansk Supermarked sælger 38 millioner stykker tøj. Bageren, der ikke kunne nøjes med Nørregade. Danmark er dyrest i verden. 23.000 dårlige betalere blandt de ældre. Hvad blev det af planloven? Matas kundeklub har 1,7 millioner medlemmer. Boozt.com puster Matas i nakken. Krig i betalingsbranchen.
Læs mere
10. april 2017
Egentlig burde det være en hyldestartikel til cyklismen. Men vi starter med episoder fra de sidste dage, hvad en person med rollator bliver udsat for i fodgængerovergange og fortove. Og så har politiet skrevet syndere op. Pas på, der er tyve på cykelstien. Cykelhjelm ja eller nej. Herfra skal det lyde et ja, men der skal ikke lovgives. Tilfredshedsprocent skal op på 70 pct. i Cykelparkering København. Nu er den på 30 pct. så det er langt igen. Vi kigger på Københavns Kommunes cykelstrategi og så blev Københavns Bycykel reddet på målstregen.

Læs mere
9. april 2017
Vi kigger på Danmark og Europol. Følsomme oplysninger havnede pludselig på Skat. 20 pct. af de ældre mellem 65 og 90 år efterlades i digital isolation. Udbetaling Danmark kræver digitalt svar selv om man ikke er tilmeldt digitalt IT. Borgerservice rundt omkring nedlægges efterhånden. Pas på din Smartphone og Samsung Tv. Du kan blive aflyttet Tænk, hvis din selvkørende bil blev aflyttet. Wikileaks har offentliggjort 8.000 filer fra CIA. Forbrugerrådet Tænk har anmeldt Google til Datatilsynet. Selskabet indsamler masser af data
Læs mere
8. april 2017
Selv om Politiet har fået mange flere opgaver, så er der 256 færre betjente end for 10 år siden. Beskyttelse af ”For Frihed” kostede 4,4 millioner kroner. Selv med foto og pas, blev der ikke oprettet en sag. Politiet havde ikke tid, efter at butiksindehavere tilbageholdt butikstyve. Behandlingstiden er stigende. Grundlæggende tillid til politiet er en forudsætning. Bevogtningen langs grænsen er ikke så intensiv. 156 betjente søgte orlov sidste år. Arbejdsmiljøet inden for politiet er blevet dårligt. Der var tid til at skrabe 701 million kroner i fartbøder. Ikke så få stationer er blevet nedlagt.

Læs mere
6. april 2017
Ja der er også flere problemer i vores uddannelsessystem. Om nogle få år kniber det med at få faglært arbejdskraft. Alt for mange gennemfører ikke en ungdomsuddannelse. Forældre især i hovedstadsområdet foretrækker gymnasiet frem for en erhvervsskole. Unge mangler praktikplads. Kun 18,5 pct. af de unge vælger en erhvervsuddannelse. Ja og så klarer en fjerdedel af de unge ikke adgangskravet til en erhvervsskole. Og ikke nok med det. For dem, der er ude på arbejdsmarkedet er der ikke matchende efteruddannelse. Selv om der ligger tre milliarder kroner og venter, så er der ingen IT – opkvalificering. Man spørger sig selv, kan Danmark ikke gøre dette bedre?

Læs mere
4. april 2017
Det er kommet som et chok for politikere. Hovedentreprenøren forlanger pludselig 7 milliarder kroner mere. Det er næsten 30 pct. fordyrelse. Uroligheder og arbejdsnedlæggelser kan betyde yderligere 7 måneders forsinkelse. Pludselig havde hovedentreprenør ikke flere penge. Er det eller har det været nok styring på hele projektet? Efter den sidste tabte retssag, kan kommunen så føre ordentlig kontrol med byggepladserne? Når det hele engang er overstået, kan naboerne forvente, at deres boligpriser stiger.

Læs mere
3. april 2017
Ja egentlig havde vi skrevet denne artikel og undret os over, at Uber stadig kørte rundt. Der kan være ret store bøder på vej. Og disse bøder stopper ikke bare efter at Uber nu har bebudet, at de lukker og slukker i Danmark den 18. april. I Taxibranchen er man glade for igen at kunne konkurrere på lige vilkår. Skat er i gang med at tjekke en liste på 1.700 navne, og er foreløbig blevet færdig med 500. Disse får nu en ny selvangivelse. Men faren lurer i horisonten, at hver tur kan dømmes som piratkørsel. Utilfredse taxikunder har benyttet lejligheden til at fremhæve Ubers service frem for den ordinære taxikørsel.
Læs mere
31. marts 2017
Nej selvfølgelig skal de ikke det? og der er ingen, der har ret til at sætte en bydel i undtagelsestilstand. Så galt gik det ikke denne gang. Men nogle har ingen respekt for andres ejendom. Kommunikation sker gennem vold og hærværk. Frustrationen over tabet af Ungdomshuset skal gå ud over butikker, Caféer og banker. Det var de mange parolers nat, hvor masket blev tilladt. Hvorfor ødelægger man det for fredelige borgere. Og skal arrangører af demonstrationer slet ikke stilles til ansvar? Vi har fået at vide, at det ikke var brugere af Ungdomshuset, der var de ansvarlige. Og vi har fået at vide, at man slet ikke havde forberedt våbenarsenalet. Demonstration for 10 året for Ungdomshuset udviklede sig.
Læs mere
30. marts 2017
Pas på, hvis du går et skridt tilbage. Du kan risikere at blive overkørt af en cyklist på Nørrebrogades Cykelmotorvej. Loppemarkedet langs muren ved Assistens Kirkegård har sine udfordringer. Derfor er der også yderst strenge regler, der varetages af Inga. Såfremt disse ikke overholdes er der bortvisning. Kig bagerst i denne artikel. Her finder du reglerne. Du er altid velkommen som stadeholder og kunde. I år vi der fra 1. april til 28. oktober. Hver lørdag. Vi har skridtet af. Der er nøjagtigt 333 meter fra Kapelvej til Nørrebros Runddel. Og var det ikke lige for Familien Berling, så havde vi ikke mere det efterhånden 31 år gamle loppemarked. Der skal unægtelig kæmpes for loppemarkedet.
Læs mere
29. marts 2017
Beretning fra en Generalforsamling. Atter engang var det julebelysningen, der domminerede på Nørrebro Handelsforenings Generalforsamling. Alle var enige om, at det ikke kan være rigtig at Foreningen år efter år skal dække det reelle underskud. I 2016 gav Nørrebro Lokaludvalg 0 kr. i tilskud, angiveligt fordi Nørrebro Handelsforening havde søgt for sent. Men var det nu den rigtige sandhed? Nu er underskudsgarantien på Julebelysningen skåret ned til en tredjedel af det, som man har fået i tilskud de sidste 5-6 år. Loppemarkedet har holdt 30 års fødselsdag, selv om ikke alle er lige begejstret for Danmarks længste og smalleste loppemarked. Således skal folkene bag ved bruge tid på at vise deres uskyld i påståede sager fra dette loppemarked.
Læs mere
28. marts 2017
I samarbejde med www.dengang.dk har vi igen en artikel fra Besættelsestiden. Der er sikkert ikke mange, der ved, at englænderne smed mange bomber i Vestjylland. Det var bestemt ikke alle engleske bombninger, der var fejlbombninger. Mange af de engelske togter var bevidste og planlagte. Under besættelsestiden blev mange engelske piloter skudt ned over Danmark. Allerede i 1939 mærkede englænderne fejlbombninger. Englænderne var længe om at erkende dette. Det var lige før, der var opstået diplomatiske forviklinger. Ved Aalborg Lufthavn oplevede englænderne nærmest en massakre, da de ville angribe tyske fly. Den 18. og 19. august 1942 smed englænderne i løbet af en halv time 293 sprængbomber og 4.500 brandbomber over Als og Sundeved. I løbet af besættelsestiden ramte englænderne det samme hus på Jernbanegade i Tønder to gange.

Læs mere
24. marts 2017
I samarbejde med www.dengang.dk går vi atter engang ned i historien. Denne gang går vi på værtshus i Blågårdskvarteret. Den første kro er egentlig et tidligere hotel – Jachims Hotel i Korsgade. Men ellers besøger vi også Sølyst, Smedjekroen, Sandkassen, Café Sandkassen, Svalen, og mange flere. Vi besøger også Grevinden af Bagsværd, der voksede op på en toddy-bar. Hendes tilstedeværelse tiltrak efterhånden mandfolk. Og så var det et springvand med bryggerheste, som afholdsforeningerne forpurrede. I anledning af Café Tode og Todesgade skal vi da lige hilse på Johan Clemens Tode, en læge, der var forud for sin tid. Her får du nogle af hans gode råd. Du må gerne drikke dig sanseløst beruset. Men du skal ikke indtage krydderier, te eller kaffe. Tode havde hørt om en mand i Adelgade, der døde af kaffe.
Læs mere
11. marts 2017
Husk Generalforsamlingen. Der var hærværk 11 steder på Nørrebro, den aften der var demonstration. Stigende forbrugertillid i februar. Årets Detailpriser 2017, se de nominerede. Som kunde, bør du tale ordentlig til de butiksansatte. Hvad irriterer os mest hos de andre kunder i supermarkedet? Rema 1000 rykker. Meny/Kiwi vil fordoble omsætningen. Dagligvaremarkedet lige nu-ambitionerne er for store. Hvad satses der på i år? Matas satser på miljøvenlige produkter. Frugt og Grønt omsætter for en halv milliard. Krig mellem MobilePay og Nets. Bruges turistkronerne rigtig? Man kan lære af netbutikkerne

Læs mere
10. marts 2017
Tyskland udspionerer medier. Halvdelen vil betale hackere. Nu bliver virksomheder nødtvunget til at anmelde hackerangreb. Danmark er meget sårbar over for hackerangreb. Ansatte hjælper hackere. Hackere skal beskytte Danmark. Norsk efterretningsvæsen er blevet hacket. Man fik adgang via en cookie. Narkohandlere kan ikke mere gemme sig i cyberspace. E-boks oversvømmes af svindlermails. To ud af tre synes, at det er i orden at kommunerne overvåger dig på Facebook. Men de skaber mistillid, og der er ikke rigtig grænser for, hvad de må. GPS i taxaer er endnu et skridt i overvågning. Hvad sker der med lægens tavshedspligt? Må Pape viderefører overvågning? Netsvindel med Dankort er steget. Sådan undgår du kortsvindel. Og så kigger på den lange sag mod KMD.

Læs mere
9. marts 2017
Distortion skal afholdes i beboede områder. Det har politikerne bestemt. 46 pct. af københavnerne generes af larmende og festglade mennesker. Snart kommer igen det larmede forår og sommer. København er den mest beskidte by af 15. Et trecifret millionbeløb er ikke nok til renholdelse af byen. Lemmerne fra ladegården bevæbnet med en kost skal genoplives. Masser af politiforordninger, miljøloven og beværterloven overskrides konstant uden konsekvenser. Der er givet tilladelse til dobbelt så meget udeservering og kommunen er rundhåndet med udendørs-arrangementer. Men nu vil man begrænse natbevillinger og indføre støjgrænser. Endelig plan er først færdig til september.
Læs mere
8. marts 2017
Der er ikke mange steder, der er venteværelser. For at få varmen, skal du investere i kaffe. Pendlerne har med det nye takstsystem fået begrænset deres rejsefrihed. Der er ikke mulighed for mængderabat. Pendlerne er gode til at finde smuthuller. Og så foretager Movia en masse ændringer uden at informere kunderne. Unge oplever prisforhøjelser på 87 pct. Høj lyd, hvis dit rejsekort er ved at løbe tør, generer hver tredje passager. Signalkaos har været kendt siden 2014 uden at transportminister har grebet ind. Venstre og Liberal Alliance mener, at det skal være slut med tog som transportmiddel. Kan Kystbanen med 9 millioner passagerer erstattes? Ekstra bevilling på 762 millioner kroner er bevilliget uden om regeringen.
Læs mere
6. marts 2017
Biler i København skal sendes på ferie. Mange københavnske politikere mener ikke, at københavnerne har brug for deres biler. De skal bagerst i byens prioritering. Selvkørende biler, er det løsningen? Trængslen vil blive øget med 15 pct. Københavnere spildte 100 timer i trafikken. Det er meget værre i Oslo, hvor de har betalingsring. Den kollektive trafik er steget med 30 pct. over prisudviklingen. Det er billigere at tage til London end Jylland. Flere pendlere tager egen bil. Busser forurener og støjer mere end de må og slipper godt fra det. De også p – afgiftens top 10. Langt fra alle er begejstret for havnetunnellen. Miljøorganisationer mener, at der skal bruges lige så meget på cykler som tunneller. De borgerlige vil ikke skyde flere penge i jernbaneskinner.

Læs mere
3. marts 2017
Bestyrelsen i Nørrebro Handelsforening var tilfældigvis på 10 – års dagen for rydningen af Ungdomshuset forsamlet til bestyrelsesmøde. I forbindelse med urolighederne og de nye ødelæggelser af virksomheder på Nørrebro udtaler bestyrelsen følgende:
Læs mere
2. marts 2017
Vi har efterhånden gjort opmærksom på problemet mange gange. Der er ingen konsekvenser. Det er billigere at begå butikstyverier end at køre uden billet, 40 pct. oplever, at butikstyverier forekommer oftere. 37 pct. oplever tyverier i grupper. Ofte er tyvene professionelle, kyniske og hæmningsløse. Og tyvekosterne afsættes i kiosker. 46 pct. oplever, at politiet ikke kommer. Hver 6. dansker har begået butikstyveri. Straffen afskrækker ikke tyvene. Politikerne reagerer ikke på ønsket om større straffe. Og de forbavses over, at politiet ikke dukker op. Og så sker der ikke mere. Butiksansatte må nok også fremover være indstillet på, at håndtere butikstyverier selv.

Læs mere
1. marts 2017
Der er splittelse i holdningen til Uber. Mange er begejstret. Og Ubers ca. 2.000 chauffører kører stadig rundt. Når almindelige taxachauffører bliver taget for en forseelse vanker der særdeles store bøder. Det gør det ikke, når en Uber – chauffør bliver taget. Hos dem er en bøde en erhvervsrisiko, og så kører man bare videre. Retten har talt, Uber – tjenesten er pirattaxi, ja det siger retten. I Sverige betaler kun 2 pct. af Uber – chaufførerne skat af deres indtjening. Den nye taxilov indeholder kun elementer af liberalisering. Og heller ikke disse krav kan Uber –chauffører overholde. Men tjenesten bakkes op af en stor del af Københavns befolkning. Den nye Taxilovgivning giver muligheder for en svensk taxigigant.

Læs mere
28. februar 2017
Det kan godt tage fire dage, at sende et brev fra Tønder til København. Den danske afdeling af PostNord leverede et underskud på 1,5 milliarder kroner. Virksomhedens egenkapital er ædt op, og 1.000 medarbejdere bliver ofret i en ny fyringsrunde. Siden 2000 er antallet af brevomdelinger faldet med 68 pct. Det rigtige posthus er lukket, servicen er dalet. Der er ingen pakke- eller brevuddeling om lørdagen. Et almindelig brev koster 27 kr. Syd for grænsen kan det gøres for 6 kroner. Postvæsnet giver digitaliseringen og befordringspligten skylden. Dansk Erhverv beskylder PostNord for statspenge at dumpe priserne på fragt. Svaret herfra er at Dansk Erhverv er lobbyist for deres konkurrenter. Mon ikke politikkerne skal vende hver en sten? Og politikkerne og staten er måske slet ikke så uskyldig, som det ser ud til. I tide burde de have ændret udbyttestrategien.
Læs mere
27. februar 2017
Det er noget, som vi gerne vil glemme, når vi snakker om Besættelsestiden. Politikere misbruger historie for at fremme deres budskaber. Og aviserne glemmer, hvor de selv stod dengang. Som sædvanlig bringer vi en gang om måneden en historie fra besættelsestiden i samarbejde med www.dengang.dk. De forskellige partier har også glemt, hvad de selv sagde dengang. Dengang snakkede man om, at grønlandske fangere skulle tvangsfjernes. F.L. Schmidt brugt fangere fra KZ – lejre til cementfabrik. Hitler var glad for erhvervslivets initiativ i østrummet. Det danske bidrag til tysk rustning var 250.000 mand. Glemt er, at Fagbevægelsen nærmest tvang arbejdere til Tyskland. Politiske flygtninge sendte vi retur til Tyskland. Hærchefen herhjemme skridtede Frikorps Danmark af sammen med tyske officerer. Ja og meget mere kan du læse i denne artikel.
Læs mere
26. februar 2017
Hver måned leverer vi en lokalhistorisk artikel i samarbejde med www.dengang.dk Vi er i Lersø-området i begyndelsen af 1900 – tallet. Området er en urskov af pilekrat.

Her lå også en losseplads, som Lersøbøllerne havde stor nytte af. De badede kollektivt som Gud havde skabt dem i Lygteåen. De var nu ikke alle Guds bedste børn, bl.a. Frederik Eriksen og Karen Spidsmus. Disse flygtede til Århus efter Lersøslaget. Og her holdt de sig skjult i et halv år. Og så flygtede de endda efter, at de var anholdt. Efter Lersøbøllerne møder vi Fælledbisserne, Prinserne, Klunserne og Kræmmere. Alle disse var en del af Nørrebros skæve eksistenser. Vi skal i denne artikel også møde en del af originalerne fra den gang.

Læs mere
25. februar 2017
Vi har igen fået en opdatering af, hvad der sker på metrobyggepladserne på Nørrebro. Længst er man nået på Nørrebros Runddel. Her er den store kran også blevet fjernet. Alle tunnelboringer er færdig. Nu kommer det store arbejde med at lægge gulv til skinnerne og lægge selve skinnerne. På Nuuks Plads er man i gang med at lægge en vandtæt membran. På Skjolds Plads og Nørrebro station er man i gang med at lægge trapper.

Læs mere
9. februar 2017
Meget af bandekriminaliteten er koncentreret i vores område. Det skaber utryghed. Banderne sætter deres dagsorden i området. Der er dog blevet mere tryghed på Indre Nørrebro. Politiet har nu fået flere redskaber med den nye bandepakke. Men er det nok politi til at varetage alle disse opgaver. 28 punkter skal vedtages. Men er det ikke et indgreb i forsamlingsfriheden? Advokater undrer sig. Og det gør fængselsbetjente også. De er ikke særlig begejstret. I forvejen mangler der en masse fængselsbetjente. Og gruppen af bandemedlemmer er blandt de mest hårdkogte og krævende. Vi kigger også lige ind i Mjølnerparken. Og så får du en liste med artikler, og når du læser dem, bliver du endnu klogere.
Læs mere
8. februar 2017
Overvågning giver falsk tryghed. Dansk telelogning er ulovlig. Får vi mindre retssikkerhed i fremtiden. Yousee – nedbrud må mane til eftertænksomhed. Tricktyve malker kontoen. Pas på – digitale bankrøvere forsøger at åbne din netbank. Kvinder mister ydelse grundet hackerangreb. Pas på – Kommunen overvåger dig på sociale medier. Politiet opfordrer ikke til at betale til Hackere. Russerne stod bag omfattende hackerangreb. Troldefabrik i Sankt Petersborg. 110 cyber – bander er aktive. Facebook aflytter dig næppe, det er meget værre. Hvad med Ipad – børn? Masser af falske Web – shops? Kommuner i frontalangreb mod KMD.

Læs mere
7. februar 2017
Det bliver et hårdt år for detailhandlen, eller gør det? Indfør pant på varer købt i Tyskland, siger man i Gråsten. Danskere, der køber i Grænse – netbutikker glemmer at betale punktafgifter. Suppe købt i Netto til 9,- bliver solgt i Café – kæde som ”Dagens Suppe” til 89,- kr. ”Ækel kommerciel Forurening” på Strøget siger handlende. Detailkæder blandt de mest populære brands. Blandt de 250 største varehuse i Verden er der 2 danske kæder. HK kræver indgreb over for supermarkeder, der bruger tilskudskroner. Slut med at forny ”Sig – nej til reklame”. ”Kan det ikke gå lidt hurtigere”, ja sådan skal man ikke tiltale en ansat i kunders påhør. DT – Group rydder op og tvangslukker 10 butikker. Specialbutikker vender tilbage til supermarkeder. Kan det betale sig med tillægsforsikringer? Dansk Supermarked kaster sig over dette for dem nye produkt. Husk, at du nu som erhvervsdrivende på Ydre Nørrebro fra 1. marts skal punge ud med 2.950 kr. for en erhvervslicens

Læs mere
6. februar 2017
Det skal gøres sværere at bruge kontanter i samfundet. Det mener mange politikere. I PR for det kontantløse samfund har man nævnt, at det er stor smittefare med mønter og sedler. Det er en særregel fra 1984, der siger, at butikker skal tage imod kontanter.
Læs mere
5. februar 2017
De Radikale vil have en ”Bylivs – Borgmester”. Men skal det virkelig en helt ny forvaltning til at løse Københavns Party – problem. To forvaltninger har hidtil meldt pas. Mange regler og forordninger overtrædes konstant. Vi dukker lige ned i bevillingsloven. Hvorfor skrider myndighederne ikke ind? Problemet for beboerne er blevet større. Det er som om problemerne er blevet større for beboerne. Det er Danmarks svar på Sunny Beach, og begrebet ”levende Storby” har mange aspekter. Der udstedes mange alkoholbevillinger. Det brune værtshus presses ud. De natlige gæster får frit løb. Et Vægterkorps med stav og peberspray er forslået. Politiet er forbløffet, men de har ikke selv et forslag til afhjælpning.

Læs mere
4. februar 2017
Vi er atter engang på cykelstien. Her er nogle tips til, hvordan vi forbedrer den københavnske cykelkultur. Og så bliver bycyklen dyrere, fordi nogle har snydt. Måske skal vi gøre alvor af, at lave et kursus for turister og el – cykler. Den Gamle Redaktør har mødt nogle af dem på cykelstien. Og ja, det er sundt at cykle. Cyklistforbundet vil ikke have, at det bliver lovgivet at bruge cykelhjelm. 10 pct. af københavnerne skrotter deres cykler tilfældige steder. Sidste år fjernede Københavns Kommune over 11.000 cykler. Der er mangel på cykelparkering i København. Også ladcykel – parkering får tredobbelt deres antal af p – pladser i København. Pas på rullende tasketyve på cykelstien. Og hvad med at lave et SMS – vigespor på det kommende supercykelstier?

Læs mere
2. februar 2017
De bredeste skuldre burde bære de tungeste byrder. Når butikker ikke overholde lovgivningen falder hammeren. Muligheden for skattefordele for menigmand forsvinder efterhånden. Et endelig opgør med Skat ønsker politikerne ikke. Der er omfattende svindel med udbytteskat. Med der mange andre problemer. Man var advaret om EFI – IT – systemet, men foretog ingenting. 73.000 selskaber bruger ikke revisor helt lovligt. Der er masser af fejlbehæftede indberetninger. Der meget ringe kontrol hos Skat. 75.000 danskere udlandet har gæld til Skat. Man vidste alle, at det sejlede i Skat. Der er kun 16 pct. af danskerne, der har tillid til Skat. De har ellers mange beføjelser, og du skal selv bevise din uskyld. Danskerne har krav til en tilbundsgående undersøgelse af alle problemer i Skat, men det bliver kun til en advokatundersøgelse. Politikerne har glemt, at Skat er grundlaget for vores velfærdssamfund.
Læs mere
1. februar 2017
Pendlerne er blevet lovet tog til tiden, mere plads, hyppigere afgange, billigere kollektiv trafik og bedre overskuelighed m.h.t. takstsystem. Vi kigger på om dette er opnået. Og så kigger vi på om nødplanen med IC – 4 holder. Nu er det slut med billige ungdomsbilletter. Personalet har ikke tjek på de nye takstsystemer. Flere zoner på Sjælland, færre zoner i Sverige. Vi kigger på de heldig og uheldige pendlere. ”Vi bliver behandlet som kvæg” siger pendler over Øresund. Rejsekortet overrasker igen negativt. Hvor bliver p – pladser af ved stationerne. Fejlbehæftede tog skyldes dårlig ledelse. IC – 4 tog skal holde til 2024. I Tinglev holder 23 togsæt og ruster. Ingen database over hvilke reparationer, der hjælper på IC 4 tog. Vi kigger på DSB’ s Plan A og Plan B. Måske er em kæmpe IT – skandale undervejs. Venstre og Liberal Alliance: ”Fremtiden er ikke skinner”.
Læs mere
31. januar 2017
Denne gang kom vandet ikke fra oven, men fra havet. Vi har skam oplevet kældre fulde af vand på Nørrebro. Fra Kommunens side, er det da også sket mange skybruds – initiativer. Men hvad nu hvis vandet kommer fra havet. Ja her halter det med lovgivningen. For i dette tilfælde er det grundejeren og kommunen, der skal betale. Men loven er præget af tilfældigheder. Og beredskabet skal spare i en tid, hvor der er tegn på hyppigere forekomster af stormflod. Man burde i stedet lave en samlet prioritering og sammen lave en ordentlig kystsikring. Der skal også sikres, at beredskabet har nok materiale. Det var kun få centimeter fra, at det sydlige Amager blev oversvømmet denne gang. Økonomisk bliver det lidt af en udfordring, men se nu at komme i gang. Og tænk, hvis det rammer centrale dele af København. Risikoen er til stede. For en del boligejere i København bliver det en dyr fornøjelse at sikre sig mod klimaændringer. Ja folk i lejligheder slipper heller ikke.
Læs mere
30. januar 2017
Det var ikke let under besættelsen. Velkommen til en ny artikel i samarbejde med www.dengang.dk hvor vi fokusere på Besættelsestiden.
Besættelseshistorie handler os om formidling. Og det lykkedes for tre journalister fra Berlingske. Og det i den grad, at A.P. Møller solgte sine aktier på avisen og chefredaktøren blev fyret. Også på Christianborg satte bogen røre i andedammen. Det var det danske samfund, der måtte betale. Erhvervslivets rolle under besættelsen er nok ikke helt belyst. F.L. Schmidt har undskyld til, at de brugte KZ – fangere. Men hvad med de andre? Der var mus i arkiverne. Og så var A.P. Møller ikke nazist med meget højreorienteret. I skal ikke være ”krigsarsenal for tyskerne” advarede englænderne. Fiskerne oplevede det som et erhvervsboom, og bønderne fik betalt restgælden på gården. Danmark havde det højeste fødevareforbrug. Og vi var tyskernes næststørste fødevareimportør. Men nu skal vi passe på ”at mene igennem på fortidens bekostning”. Det lærer børnene i skolen!

Læs mere
28. januar 2017
På Nørrebro arbejdes der i øjeblikket med en bog omkring Ladegårdsåen. Vi har i tidens løb i samarbejde med www.dengang.dk fokuseret meget på Ladegården og den tilhørende å. Dette er en vigtig del af vores lokalhistorie. For ikke lang tid siden bragte vi en artikel om en ikke helt almindelig præst på Ladegården. Men denne gang går vi simpelt hen en tur langs Ladegårdsåen
Læs mere
4. januar 2017
Københavns Politi skal omorganiseres. Og så er tilliden til politiet dalende. Det sker måske fordi politiet er tvunget til at prioritere. Endnu har de ikke fået bugt med overarbejde. Bevogtning og grænsekontrol tager endnu mange betjente. Stærke lokalpoliti og kriminalpræventiv arbejde ville være ønskværdigt. Tryghed i udsatte boligområder kræver synligt politi. Meget overraskende falder volden femte år i træk. Men der har været 35 skudepisoder i år. Europol – aftale svækker dansk politi. Dansk politi burde ikke have forhindringer. Og så skal de løse de opgaver, som de er gode til. Men åbenbart kniber det med betjentenes efteruddannelse.
Læs mere
3. januar 2017
Nej, det handler ikke om Nørrebro denne gang. De københavnske politikkere er bestemt ikke begejstret for hovedstadens 24 julemarkeder. Man kaldte det for alskens rædsler fra Kina og æselprodukter. Man mente, at det var alt for tysk. Skal dog lige hilse at sige, at Glühwein var god. Det indeholdt rom. Vi importere masser af traditioner og tror, at det er dansk. Men mon et hurtiggående udvalg i Københavns Borgerrepræsentation skal definere, hvad dansk jul er, og hvad staderne må sælge? I 2014 stillede Teknik og Miljøforvaltningen nogle krav. I 2015 kritiserede Indre By Lokaludvalg administreringen af disse regler. Man lovede bod og bedring. Men åbenbart har de københavnske politikere ikke hørt efter.
Læs mere

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16