Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Fester, Støj og Rengøring

Distortion skal afholdes i beboede områder. Det har politikerne bestemt. 46 pct. af københavnerne generes af larmende og festglade mennesker. Snart kommer igen det larmede forår og sommer. København er den mest beskidte by af 15. Et trecifret millionbeløb er ikke nok til renholdelse af byen. Lemmerne fra ladegården bevæbnet med en kost skal genoplives. Masser af politiforordninger, miljøloven og beværterloven overskrides konstant uden konsekvenser. Der er givet tilladelse til dobbelt så meget udeservering og kommunen er rundhåndet med udendørs-arrangementer. Men nu vil man begrænse natbevillinger og indføre støjgrænser. Endelig plan er først færdig til september.

Distortion skal afholdes i beboede områder
Distortion er på vej til Nørrebro og andre steder. De Konservative havde et forslag om, at flytte festen til områder i byen, hvor der ikke var så mange naboer. Og det skulle være til Langelinie eller området ved H.C. Ørstedværket i Sydhavnen.

Ja Venstre foreslog endda Refshaleøen. Men de Konservative fik ikke medhold i forslaget. Forvaltningen havde indstillet, at der blev betalt et depositum på 200.000 kr. for hærværk. Sidste år blev der begået hærværk for 330.000 kr. Men der var medhold i de Konservatives forslag til at hæve dette beløb til 350.000 kr.

Man har bare trukket på skulderne af klager
Vi har tidligere her på siden berettet om, at ikke alle på Nørrebro synes, at det er god ide med Distortion. Det største problem er, at der åbenbart ikke er nok toiletmuligheder. Der bliver pisset overalt. Nogle butiksejere har således konstrueret specielle anordninger for at holde urinen ude af deres butik.

Mange har oplevet, at man bare trak på skulderen af deres klager. Mellem 100.000 og 150.000 deltager i de festlige begivenheder.

46 pct. generedes af larmende og festglade mennesker
Der er nogen, der stadig mener, at København skal være Danmarks svar på Sunny Beach. Men Epinion har spurgt københavnerne: 

  • 23 pct. generes af folk på gaden 
  • 46 pct. generes af larmende og festglade mennesker 
  • 58 pct. generes af trafikken 
  • 56 pct. generes af affald på gaden

Snart kommer den larmende forår og sommer
Snart kommer foråret og sommeren. Og så må man formøde at de festglade københavnere går i gang igen. Vi vil igen søge ud på fortovsrestauranter eller tage et par dåsebajere med ned til bænken ved Svanemøllebugten.

Larmende mennesker, affaldet og den tætte trafik også på cykelstierne generer over halvdelen af københavnerne.

Unge på ladcykler med musikanlæg vil lave spontanfester midt i det hele. Tilhængere af larm i byen, mener at københavnerne er for sarte. Det er en hovedstad og så følger larmen med mener de. Men det er nok de færreste af dem, som bor på de udsatte steder.

København – den mest beskidte by
For et par år siden spurgte Wonderful Copenhagen 5.000 turister, hvilken by der havde de største problemer med affald. De svarede, at København var den mest beskidte by i Norden og Baltikum blandt 15 byer.

Et trecifret millionbeløb ikke nok til rengøring
Københavns Kommune bruger et trecifret million beløb på et problem, der ikke burde eksistere. På en varm sommerdag flyder det ved Svanemølle Strand, Kongens Have, Islands Brygge, Fælledparken. Og Nørrebrogade er særlig slem mandag morgen efter weekendens udskejelser.

Men også Havneparken, Superkilen, Dronning Louises Bro, Sønder Boulevard, Christianshavns Torv, kanalerne og Blågårds Plads er svære at holde rene.

Nej det er bestemt ikke kun efter 1. maj, der er problemer med affald i København. Se engang i Party – København, hvordan det ser ud en morgenstund.

Lige som lemmerne fra Ladegården
Og da Københavns Kommune åbenbart ikke kan magte det, har Venstre foreslået at 500 kontanthjælpsmodtagere tvangsaktiveres til rengøring. På den måde, mener partiet, at de bliver jobparate.

Det er som at se lemmerne fra Ladegården hver morgen vandre ind til byen bevæbnet med hver deres kost.

De er ellers tidligt på den fra Københavns Kommune med deres fejemaskiner og myreslugende apparater, der puster skraldet rundt.

Det handler om respekt og dannelse
Det handler om respekt og dannelse. Og det handler om ansvar for egen skrald. Vi taler om økologi, natur og miljø, men smider tomme flasker, papbakker, cigaretskodder, engangs-grillbakker, plastikposer m.m. Nåh ja, en kontanthjælpsmodtager skal vel gøre nytte. Jo det hedder nyttejob.

Cigaretskod er der overalt, skår, plastik smadrede glas og overfyldte skraldespande overalt. Ingen ser, at man sviner. Ingen siger noget. Lugten af urin præger også til tider vores hovedstad.

Flere udendørsarrangementer og udendørsservering
Der er sket en udvikling i byen. Der er kommet meget mere fastfood, kaffe to go og udendørsservering. Der er sket en fordobling af tilladelser til udendørsservering.

Der er blevet flere københavnere og kommunen er særdeles rundhåndet med at give tilladelse til udendørsarrangementer.

Nattelivet er nok den største udfordring m.h.t. renholdelse

Kan P – vagter ikke uddele bøder?
Men hvorfor kan folk ikke fjerne deres eget skrald? Hvorfor skal det offentlige rum blive ved med at flyde. Efterhånden er byen fuld af enorme byggeprojekter, roste cykelbroer og endnu fantastisk natur. Men vi er ligeglade med vores skrald.

Parkering København har uddelt over 300.000 p – bøder til bilister? Kan man så ikke begynde at uddele skraldebøder til miljøsvin? I henhold til diverse regler er det kun politiet, der må udskrive disse bøder. Og de er bestemt ikke til stede, når der bliver smidt skrald.

Man vil begrænse natbevillinger
Måske har politikerne alligevel lyttet til beboerne i Indre By. For nu forsøger man at begrænse nat-bevillinger. Men det gælder ikke for de eksisterende bidragsydere til støjhelvede. Der findes allerede nu love og retningslinjer, der siger, at der skal tages hensyn. Men det er der nu ikke så mange, der gør.

Åbenbart er der ikke vilje til at sikre, at reglerne håndhæves, siger man fra beboernes side. De er bange for, at politikerne spreder problemerne, så flere københavnere bliver ramt.

Men nu har man så foreløbig stoppet for nye bevillinger efter kl. 24 i Indre Bys latinerkvarter og områder omkring Gothersgade.

Men disse initiativer har ikke fået beboerne til at droppe det sagsanlæg, som vi tidligere her på siden har omtalt.

Ny plan først klar i september
Atter engang appellerer politikerne og borgerne til, at politiet skal gribe ind over for råben, skrig og asocial adfærd. Men i forvejen overtrædes beværterloven og miljøloven. Og det sikkert også mange politiforordninger, der overskrides.

Først i udgangen af september ventes det, at Københavns Kommune kan udforme en plan for nedbringelse af larmen i Indre By.

Støjgrænser
Politikerne har nu indført støjgrænser for afholdelse af koncerter i de grønne områder. Der vil fremover blive tilladt støj mellem 60 og 70 dB i en periode på mellem tre og ti timer på i alt 42 lokaliteter i hovedstaden.

I den østlige del af Refshaleøen og på Rådhuspladsen vil der dog ikke være nogen begrænsninger.

Hvis du vil vide mere. Følg med på Facebook, daglige opdateringer. Gå ind i vores elektroniske arkiv. Brug vores søgefunktion: 

  • Fest, urin og affald på Nørrebro (2011) 
  • Distortion – et forbillede? (2012) 
  • Støj i Hovedstaden (2013) 
  • Distortion på Nørrebro (2014) 
  • Distortion 2016 på Nørrebro (2016) 
  • København: Støj, affald, lugt og afspærring (2016) 
  • Nattelivet på Nørrebro (2016) 
  • Skal Partybyen ”København” have sin egen borgmester (2017)

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16