Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nyt fra Metroselskabet-juni 2017

Så har vi igen nyt fra Metroselskabet om Metro-byggepladserne på Nørrebro. Andrea fra Metroselskabet har sendt også de følgende nyheder. Mellem Nørrebroparken og Nørrebro station er skinnearbejdet i fuld gang. Ved Nuuks Plads er de allerede i gang med at opsætte perrondøre. De skal være klar, når det senere på året vil blive foretaget testkørsler i tunnelerne. Ved Nørrebros Runddel er graverbygningen nu igen efter syv år kommet til syne. Ved Skjolds Plads er man i gang med trappearbejdet. Og sådan er det også ved Nørrebro station.

Med jævne mellemrum modtager vi nyt fra Metroselskabet. Og atter engang har Andrea sendt os nyt omkring Metro-arbejdspladserne på Nørrebro.

Nørrebroparken
Vi er nu gået i gang med skinnearbejdet mellem Nørrebroparken og Nørrebro. Her skal vi lægge skinner i tunnelerne mellem Nørrebroparken og Øster Søgade, og lige nu arbejder vi på den første strækning frem mod Nørrebro station.

I selve tunnelskakten er vi fortsat i gang med at indrette teknikrum, og på overfladen er vi ved at fjerne de store betonkasser, der er blevet brugt i forbindelse med tunnelboringen.

Nuuks Plads
På Nuuks Plads er vi netop gået i gang med at sætte perrondørene op. De skal stå klar til, at vi senere på året kan begynde på testkørslerne i tunnelerne. Samtidig er vi ved at gøre byggepladsernes overflade klar til, at vi kan gå i gang med at udforme metrostationen over jorden.

Nørrebros Runddel
En gammel kending har atter set dagens lys på Nørrebros Runddel. Her har vi fjernet den metalbygning, som graverboligen har stået indeni gennem de sidste syv år. Nu er det tid til at flytte bygningen tilbage til sin faste plads, og det vil vi gøre i løbet af sommeren. Når graverboligen er på plads, vil den stå lige oven over den kommende metrostation.

Skjolds Plads
På skjolds Plads er vi i gang med trappearbejdet. Her skal vi installere en vandtæt gummemembran ved bagtrappen, inden vi kan støbe selve trappetrinene. Der er også gjort klar til, at der kan lægges skinner i metrotunnelerne ved Skjolds Plads.

Nørrebro station
Mens trappearbejdet fortsat er i gang med jordoverfladen, er vi nu ved at lægge skinner i tunnelerne mellem Nørrebroparken og Nørrebro. Skinnearbejdet vil stå på i flere måneder og vil bagefter bevæge sig i retning af Skjolds Plads, der er næst metrostation på strækningen. 

  • Vi takker Andrea fra Metroselskabet for beretningen. Du kan også selv følge med i arbejdet med metro-byggeriet ved at gå ind på
    www.m.dk



Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16