Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Presseinformation: Butikker viser samfundssind

Udsendes 13. november 2005

På Ungemessen den 17. – 18. november 2005 i Nørrebrohallen, vil en af Nørrebro Handelsforenings gode ideer blive fremvist. Det er projekt lærerpladser/ mesterlære
Det lykkedes for Nørrebro Handelsforening at påvirke politikkerne til, at genindføre mesterlæren, den såkaldte ny mesterlære.

Sammen med SSH (Storkøbenhavns Samvirkende Handelsforeninger) lykkedes det at fremskaffe 40 praktikpladser til unge med indvandrerbaggrund.

”Her har virksomheder vist det sociale ansvar, som Ritt Bjerregaard efterlyser udtaler Johnny Beyer, formand for Nørrebro Handelsforening og tilføjer endvidere at Overborgmesterkandidatens forslag er såmænd udmærket, men kommer ikke til at fungere i praksis – idet virkeligheden nemlig er en anden.”

Hun mener, at kommunen kun skal bruge leverandører, der viser et socialt ansvar – ideen er god, men Københavns kommune centraliserer i stigende grad deres indkøb, og det er ofte ikke til de lokale virksomheders fordel og de lokale butikker bliver oftest valgt fra, selv om det i sidste ende godt kan betale sig, at handle netop der – netop fordi de gerne vil udvise et socialt ansvar.

Men de butikker, der har påtaget sig at tage disse 40 praktikanter, har vist samfundssind, selv om de næppe får gavn af Ritt Bjerregaards forslag – idet kommunen hellere vil købe deres produkter andre steder (så kommunen kan spare nogle småpenge på deres indkøbsbudgetter).

Yderligere information kan indhentes hos

Johnny Beyer, Formand Nørrebro Handelsforening – Mobiltelefon 20 86 80 70

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16