Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nørrebros etniske spisekammer

Offentliggjort 21. december 2005

Nu skal der fokuseres på selvstændige etniske erhvervsdrivende inden for fødevarebranchen, samt kvinder af anden etnisk baggrund uden for arbejdsmarkedet. Ideen er at motivere kvinderne til at medvirke til, at der etableres en mangfoldighed af spisesteder og delikatesseforretninger, som sælger sunde og gode etniske madretter blandt andet take-away mad. I Nørrebro Handelsforening mener man, at dette også kan trække turister til.

Ideen er også at profilere og markedsføre de allerede eksisterende forretninger indenfor fødevarebranchen, som lever op til myndighedernes krav.

Muligheden vil blive at smage en mangfoldighed af retter, og få kvinder ud på arbejdsmarkedet. I Handelsforeningen mener man, at dette initiativ ikke alene vil gavne integrationen, men også det øvrige forretningsliv.

Såfremt der opnås midler til projektet vil man medio februar sende informationsmateriale ud til alle de etniske fødevareforretninger/ madsteder, der opfylder myndighedernes krav.

Forretningerne vil blive opdelt i henholdsvis restauranter/madsteder og fødevareforretninger.
Også de forretninger, der ikke opfylder myndighedskravene vil blive kontaktet med til bud om profilering og markedsføring, hvis de gør en indsats for, at opfylde myndighedernes krav.

Etniske kvinder/kvindegrupper vil blive kontaktet, for at få dem til at nedskrive etniske madopskrifter og motivere dem til at etablere deres egne etniske delikatesseforretninger, hvor deres egne madopskrifter kan bruges til forarbejdning af madretter til salg i forretningerne.

Det er forventningen, at man inden udgangen af 2006 har registeret op til 80% af de etniske fødevareforretninger/ madsteder i Nørrebro handelsforenings database, samt at man via denne registrering har skabt nye etniske forretninger og hermed nye etniske arbejdspladser på Nørrebro.

Såfremt projektet gennemføres vil man arbejde sammen med etniske interessefællesskaber. En vigtig samarbejdspartner er Foreningen Nydanskere.

Klik på nedennævnte links og læs projektansøgning og budget

Nørrebro Etniske Spisekammer

Budget_etnisk_spisekammer.xls

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16