Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Kød fra kassevogn

Offentliggjort 26. marts 2006

Kan du forestille dig, at købe hakket kød, en meget varm sommerdag direkte fra en kassevogn. Det bliver nu muligt. Økonomi – og erhvervsminister Bendt Bendtsen har netop fremsendt et lovforslag, der giver mulighed for rullende supermarkeder.

Nørrebro Handelsforening har tidligere advaret mod konsekvenserne, og gør det stadig.

Grunden til foreningens modstand er, at der stadig snydes meget i kiosker og grønthandlere. Nørrebro Handelsforening er bange for at snyderiet vil brede sig til de rullende supermarkeder. Forskellige kontrolmyndigheder har ikke kunnet dæmme op for det omfattende snyderi i visse dele af detailhandelen.

Nu er der også bebudet besparelser inden for fødevarekontrollen, og skattemyndighederne mangler også folk til bedre og hyppigere kontrol.

På Nørrebro har bestyrelsesmedlemmer i Nørrebro Handelsforening flere gange observeret salg af formodentlig ulovlige varer. Foreningen har dog ikke håndfaste beviser.

Både Dansk Industri og Dansk Handel og Service er begejstret for ideen, og det kan undre.

Godt nok er bøderne blevet forhøjet og ved gentagelsestilfælde kan det give fængsel op til fire år. Men endnu er ingen fængslet for denne overtrædelse. Skattevæsnet har nu også fået mulighed for at beslaglægge ulovlige varer.

Måske bliver det nu mulighed for, at købe det omtalte kød, som kan være uden for Fødevarekontrollens rækkevidde og samtidig få en ”afgiftsfri” Bratislava – Cola direkte fra kassevogn, mere eller mindre afkølet.

I hvert fald står Skattemyndighederne og Fødevaremyndighederne nu over for en kæmpe udfordring.

Det er godt med konkurrence, men det skal ske på lige vilkår.

Kig i vores arkiv, her er talrige eksempler på ulovligheder i visse dele af detailhandelen.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16