Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nyt udspil fra Bondam; renere By med Gadens helte

Offentliggjort 29. april 2006

PRESSEMEDDELELSE 31. marts 2006

Klaus Bondam foreslår, at der bliver oprettet et korps af synlige gadefejere i København. Korpset skal samtidig være et integrationsprojekt.

Teknik og miljøborgmester Klaus Bondam siger:

” Vi er nu klar til at præsentere et massivt renholdelsesløft til københavnerne, som samtidigt giver 50 arbejdsledige mulighed for at blive opkvalificeret til arbejdsmarkedet.

Berlingske Tidende bragte 29. december 2005 et interview med mig, hvor jeg foreslår, at der skal oprettes et korps af synlige gadefejere i København - ' Gadens Helte', kaldte jeg dem - som skal fjerne efterladt skidt og møg i vores by. I løbet af årets første måneder har min forvaltning gennemarbejdet dette forslag.

Kommunen fjerner allerede dagligt store mængder af skidt fra gadebilledet – skidt, som er efterladt af folk, der ikke bekymrer sig om, hvem der samler det op igen. Derfor skal denne ekstraordinære renholdelse udføres synligt og i øjenhøjde. De nye folks synlige tilstedeværelse skal være med til at huske de folk, der sviner, på, at nogen altså skal gøre det beskidte arbejde efter dem.

Efter min udmelding har jeg modtaget en hel del positive tilbagemeldinger på forslaget, og jeg er derfor helt sikker på at gadens helte vil være velkomne i gadebilledet. Samtidigt kan det nye initiativ være med til at give et perspektiv for folk, der i dag umiddelbart har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet, fx personer med anden etnisk baggrund end dansk.”

Hver af de fremtidige gadehelte får tilbudt et introduktionsforløb med en gensidig aftale med Kommunen. Holder de deres sin del af aftalen om bl.a. sproglig og faglig opkvalificering, kan Teknik- og Miljøforvaltningen tilbyde en varig ansættelse.

Udspillet er vedhæftet. Initiativet forventes at kunne indarbejdes i budget 2007.

Kontakt for flere oplysninger:

Klaus Bondam via
pressechef Lars L. Nielsen: 26 30 09 89

 

Driftschef i Vej og Park,
Thomas Rasch: 33 66 35 00

 


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16