Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Detailhandel til salg

Offentliggjort 28. maj 2006

Investeringsselskaber er nu begyndt at interessere sig for veldrevne kæder i den danske detailhandel. En af de bedst drevne er Matas. Hele 10 tilbud har man fået. Men hvem bliver de næste? Flügger, Bog&Ide eller Kop&Kande?

Inden for detailhandelen er væksten størst i tøj og materialistbranchen. Sidstnævnte kan fremvise en forøgelse på hele 16 %. Matas omsatte i sidste regnskabsår for 3,2 milliarder kroner. Også indtjeningen er der ikke noget galt med i Matas. De egne stribede produkter er der rigtig god avance på. Og de 291 butikker er geografisk godt placerede ud over hele Danmark. 180 butiksindehavere kan nu blive forgyldt.

Her troede vi, at det var islændinge, der ville byde mest. Men det blev ikke tilfældet. CVC har tilbudt 5.125 milliarder kroner. Men her stopper det ikke. Angivelig skulle Axcel har tilbudt endnu mere. Usande og udokumenterede beskyldninger er i den sidste tid fremkommet i pressen.

Bestyrelsen havde ellers valgt CVC. Gennemsnitlig vil det betyde, at hver butik vil modtage 17,5 millioner kroner. Et eventyr der begyndte i 1949 ser ud til at få en spændene afslutning. Det vil unægtelig også blive spændene for Matas 2.100 medarbejdere, at vide hvem deres nye ejere vil blive.

Den store forskel i tilbuddene er angivelig, at hos det britiske CVC, bliver de nuværende butiksejere ikke længere butiksejere. Dog er ledelsen blevet tilbudt 5 %. En investeringspakke til en værdi af cirka 200 millioner kroner. Vær så god.

I det danske Axcel. tilbydes butiksejerne at beholde 50 % af deres aktier. Har de ikke råd til det, hjælper det islandske investeringsselskab Straumur med kapital.

Matas bruger ellers sloganet Det gode råd gør forskellen. Det slogan er mere end aktuel. Flere mener, at Matas – ledelsen har overtrådt aktieselskabsloven, og læner sig op af en fyrreseddel, selv om mange vil blive forgyldt. Kilder hævder, at Axcel’s tilbud er 125 millioner kroner højere.

Det er spændene, om salget grundet den store mudderkastning, bliver til noget. Aktionærerne har i øvrigt underskrevet en aftale om, at man ikke måtte udtale sig til pressen, men det har ikke hæmmet talelysten


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16