Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Mor, jeg skal tisse

Offentliggjort 28. maj 2006

Butikker på Nørrebrogade har haft et stigende antal besøg af kunder, der vil låne toilettet. Men ikke alle toiletter er indrettet til kundetoiletter, men kun til personalet. Årsagen til dette er lukning af toilettet ved Runddelen. Sammen med dette er det offentlige toilet ved Sankt Hans Plads samt 15 andre i København blevet lukket.

Kun fire offentlige toiletter får lov til at blive stående i København. Så butikker, restauranter, værtshuse m.m. forbered jer til en sand invasion af tissetrængende kunder og turister.

Kigger man ved Runddelen, er der flere og flere, der sniger sig ind på Assistens Kirkegården for at forrette deres ærinde. Men det er nok værre på Østerbro, efter en fodboldkamp i Parken.

To millioner mennesker bruger toiletterne. Den ene million bruger de fire toiletter, der ikke er lukket. Den sidste million skal så fremover bruge baggårde, buske m.m. eller velvillige personaletoiletter i butikker m.m.

Åbenbart skulle 20 nye bemandede toiletter være på vej – men så længe kan man vel ikke holde sig !! Husk lige, at det ikke er lovligt, at stå bag et træ eller lignende og gøre det! Det er også ulækkert.

Der er nogen, der har kvajet sig. Hvor er timingen, kære politikere?

Der er ikke sat penge af til driften (1,5 millioner kroner). Skal toiletterne igen åbnes, går det ud over cykelstierne. En ny toilethandlingsplan kan tidligst iværksættes om, et år.

Men der er håb. Ifølge Miljøborgmester Klaus Bondam vil man genåbne de 10 mest besøgte toiletter. Men borgmesteren skal søge flertal blandt andre trængende politikere.

Hvem betaler i grunden for de kvajebajere, der bør uddeles i den trængte situation

Gad vide om Runddelens toilet er med på denne ”hitliste”. Så vidt vides, er der ikke blevet lavet en optælling på dette sted. Men af hensyn til de sjældne buske og træer på Assitens Kirkegården burde dette toilet genåbnes.

Men det sidste nye for trængende kunder på Nørrebro er, at de to lukkede toiletter på Nørrebro ikke bliver genåbnet.

Butikker, værtshuse m.m. – gør plads for trængende kunder. Københavns Kommune har ikke råd til offentlige toiletter på Nørrebro.

Hvor meget var det nu, Nørrebro bidrog til i detailhandelsomsætningen, Hr. Bondam?


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16