Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Geertsen: FCK-kvalifikation økonomisk gevinst for København

Offentliggjort den 28. august 2006

FCK’s kvalifikation til Champions-League gruppespillet kan blive en økonomisk gevinst for København. Det siger erfaringen fra UEFA-Cup finalen i 2000, siger Københavns Kulturborgmester Martin Geertsen (V)

”FCK’s bedrifter i Amsterdam kan vise sig at være en økonomisk gevinst for København. Ikke mindst ligger der gode penge og venter for detail- og hotelbranchen. Det viser erfaringen fra UEFA-Cup finalen i 2000 mellem Arsenal og Galatasaray i Parken. Idrætsfonden Danmark skønner, at kampen i 2000 medførte en øget omsætning i byen på ca. 75 mio. kr. Så udover en gevinst for FCK, kan der også ligge gode penge for byen i form af de forhåbentlig mange tilrejsende fans," siger Martin Geertsen.

”Generelt betyder flere sportsbegivenheder i København først og fremmest flere unikke sportsoplevelser for københavnerne. Vi kommer til at opleve de største ikoner og sportshelte på allernærmeste hold. Det øger livskvaliteten for københavnerne at bo i en by, som kan hæve sig over middelmådigheden. En by som tør binde an med det store og spektakulære,” siger Geertsen og fortsætter:

”Men flere begivenheder er altså samtidig en god økonomisk investering, og samtidig bliver København brandet som en af de hovedstæder i verden, som satser markant på sporten som varemærke,” pointerer Kulturborgmesteren.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16