Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Københavnere skal have det bedre

Offentliggjort 29. oktober 2006

Et vanskeligt budgetforlig har fundet sted. Ingen tvivl om, at pengene vil give københavnerne en bedre tilværelse. For erhvervslivet vil bedre rengøring også blive en gevinst. At man vil skabe bedre forhold for de ansatte i kommunen er nødvendigt. Det vidner de kaotiske forhold i de nye jobcentre om.

Politikerne på Københavns Rådhus har i fællesskab fået kabalen til at gå op, hvilket i sig selv er en kunst. Når man betænker, hvor uenige de har været.. Men hvad er det egentlig de er blevet enige om, disse politikere? Et økonomisk råderum på over 2 milliarder kroner, skal bruges de næste tre år.. Det skal blandt andet skabes gennem salg af byggegrunde på Kløvermarken.

Her og nu har kommunen råd til at sætte initiativer for 625 millioner kroner i gang, men regeringens krav om lav vækst indebærer, at politikerne ”kun” må øge driftsudgifterne med 247 millioner kroner.

Bedre service og mere tryghed

Folkeskolen skal have et indholdsmæssigt løft. Der kommer flere idrætstimer på skemaet. Den kollektive trafik udvides med servicebusser og havnebusser. At daginstitutionsområdet forbedres er der åbenbart uenighed om. Men de ældres forhold skal forbedres, integrationen skal forbedres, og de kriminelle unge skal væk fra gaden.

Hele 733 millioner kroner skal bruges til forsøg på heldagsskole, bedre integration og øget fokus på skoleledelse.

Indførelse af sprogtest på alle fem årige, skal give et bedre værktøj til at sætte tidligere ind

Kommunen – en bedre arbejdsplads

Overstående overskrift er lånt fra en presseinfo, kommunen selv har udsendt. Inden for beskæftigelsesindsatsen er der åbenbart problemer, her tænkes på det meget vigtige område, jobcentrene. Men man vil fremover satse på medarbejdernes trivsel. Medarbejderindflydelse bliver en hjørnesten. Investeringer i medarbejdernes kompetencer og uddannelse prioriteres højt. Målet er, at medarbejderne trives, får arbejdsglæde, engagement og tryghed.

Renovering og modernisering

Københavns anlæg skal bringes op på et tidssvarende niveau. Nye cykelstier, kulturhuse og offentlige toiletter. Er blot nogle af tiltagene. En omstridt cykelrute langs søerne er der også afsat penge til. Idrætsanlæg skal renoveres. Ældreboliger og botilbud til psykisk handicappede skal effektiviseres.

Hovedrengøring

De næste tre år skal der bruges 90 millioner kroner til, at få København til at blive en renere og smukkere by. Tænk, København skal have en hoved – rengøring. 400 – 500 skraldespande på udvalgte steder, hvor der er mange fastfood – og pizzarestauranter. Desuden iværksættes projektet ”Gadens helte”, et integrationsprojekt, som skal skaffe nydanskere i varigt arbejde som gadefejere.

Centrale gader på Nørrebro, Østerbro, Vesterbro og Istedgade vil hurtigt mærke effekten.

Næsten halvdelen af midlerne bliver brugt til belægningen på Købmagergade, Hauser Plads og Kultorvet.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16