Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Ungdomshuset - en oase på Nørrebro Vol. 6

Offentliggjort 17. december 2006

Ungdomshuset – en oase på Nørrebro vol. 6

De havde lovet en fredelig demonstration, men indkaldt uromagere fra hele Europa. Nørrebro Handelsforening fastholder, at regningen for ødelæggelserne skal videresendes til politikerne. De kunne have forudset situationen. De handlende på Nørrebro vil ikke finde sig i mere hærværk, men politikere svarer nedladende. Et travlt døgn for foreningens formand, der beskyldes for at have solgt maling til de unge i Ungdomshuset, og samtidig vil sende regningen til Kommunen.

Det forudsigelige skete. Nørrebro blev atter sat i brand. Atter engang var der naboer og butikker, der måtte gengælde for de unges frustrationer. Og selv om de unge havde bebudet en fredelig demonstration, havde de til lejligheden importeret ballademagere fra udlandet.

Nørrebro blev atter engang gidsler i et politisk spil. Butikker og banker, som i de unges øjne er tegn på kapitalen blev smadret og udplyndret.

På et improviseret pressemøde fra et vindue, stak en gut sit hoved ud, og læste en erklæring, hvori man undskyldte urolighederne, men bedyrede, at det ikke var et alternativ. Men er dette alternativ at smadre og plyndre butikker?

Samtidig takkede man Naboerne for deres støtte. Det er den støtte, som man ikke mere har. Det vil sige, at der eksisterer en Borgergruppe, der stadig støtter de unge.

Og Naboerne på Nørrebro mener ligesom Nørrebro Handelsforening, at situationen må tilbage på politikernes bord, ellers ender det helt galt. Til www.politiken.dk siger Asger Jacobsen, bestyrelsesmedlem i Naboerne på Nørrebro:

Politikerne vidste godt, hvad der foregik, og de udgifter, som det her kommer til at koste sårede betjente og demonstranter, ødelagte butikker osv. Kommer til at overstige 2,5 millioner kroner, som Kommunen fik for at sælge Ungdomshuset.

Beløbet holder næppe, når Politiets indsats nu og i fremtiden skal gøres op. Og hvis butikkernes manglende juleomsætning på grund af manglende kunder, skal gøres op. Men i de unges øjne er det lige meget. Det er kapitalen. Og det selv om Nørrebro Handelsforening har bakket op om et værested. For de unge.

Nørrebro Handelsforening havde appelleret til julefred og besindighed. Men det blev ikke efterlevet. I tidligere presseinfos havde Handelsforeningen advaret mod uro, og henvist til, hvad der kunne ske. Men urolighederne kom som en overraskelse for politikerne. Så var det bare op til de lokale beboere, de handlende og politiet, at håndtere situationen så godt som muligt.

Det har været et døgn, hvor nogle af bestyrelsesmedlemmerne og især formanden har haft travlt med at fodre medierne med oplysninger. Gang på gang sagt, at man tager afstand fra vold og hærværk og igen appelleret til, at der findes en permanent løsning.

Ikke kun en løsning med hensyn til ungdomshuset, men også en løsning så erhvervslivet under trygge forhold kan udøve deres erhverv på Nørrebro. Mange føler sig opgivet af politikere, der ikke tager deres situation alvorligt.

Og det gik galt. Fra foreningens side, havde man advaret politikerne flere gange. Så det er vel rimeligt at politikerne rent symbolsk betaler regningen.

Men dette synspunkt, som hele bestyrelsen står bag, har afstedkommet kraftige reaktioner. Og det selv om foreningen har dokumenteret forholdet til Ungdomshuset i talrige indlæg.

Således spurgte en journalist,Hvorfor synes I at Ungdomshuset er en oase? Journalisten havde øjnet en sensation, og havde ikke læst den sidste linie, hvor vi beskrev, at for de unge selv, betragter Ungdomshuset som et fristed og en oase.

På samme måde har de følgende kritikere, som alle har sendt mails til foreningen, det sikkert også, de har ikke opfattet nuancerne i budskaberne.

DN skriver:
De unge vil opfatte, det som I gør, at give dem grønt lys til at fortsætte deres voldelige adfærd. Regningen må I sende til de ansvarlige. Nemlig de unge. Politikerne er ikke ansvarlige for de unges handlinger, og det kan de aldrig blive.

Mine shopping dage på Nørrebro er forbi. Jeg ønsker ikke, at støtte en forening, der offentlig og direkte/indirekte støtter voldelig adfærd af nogen art.

Meget forkert og uprofessionel handlemåde.

MR fra Nørrebro skriver:
Hold nu kæft Johnny. I skal ikke have en krone af Københavns Kommune, men at I skal have erstatning kan der ikke være tvivl om, men dem, der skal betale, er de stenkastede voldspsykiater.

Man kan jo passende dele regningen mellem dem politiet har anholdt. Men det er vel ingen penge, så må de jo arbejde det af, 15 – 20 års hårdt straffearbejde passer vel nogenlunde.

Ellers kan Fonden Jagtvej 69 betale, de har jeg vist, at de er villige til at bruge penge på de utilpassede sociopater, men forstår ikke hvorfor.

Når Ungdomshuset bliver ryddet, og det bliver det, så håber jeg, at det bliver til lyden af knippelsuppe, vandkanoner, tåregas og gummikugler, men det bliver det jo desværre ikke, der må jo for alt i verden ikke ske de små englebørn noget.

TT skriver:
Jeg er chokeret og harm over at høre dine udtalelser på TV. Skal politikerne og skatteyderne betaler for uopdragende møgungers optøjer??? Her i landet bukker vi ikke under for terrorister!!! Man kan ikke få sin vilje ved vold, det er det du vil have indirekte. Ved du hvad? Send regningen videre til de unge, som er blevet anholdt og dernæst til i ungdomshuset, fonden kan vel betale, de har jo 15 millioner?

Huset er IKKE deres, og du er sindssyg, når du mener, at skatteyderne skal betale for dette!!

NS skriver:

Du må være snotdum. Hvordan kan du seriøst mene, at Københavns Kommune skal betale for en flok autonome voldspsykiaters hærgen på Nørrebro.

Vi lever i et demokrati og et retssamfund, og i tilfældet Ungdomshuset, så har retten talt. Det er skadevolderne i dette tilfælde de venstreorienterede utilpassede unge, som skal betale for de skader, de har forvoldt.

Hvis det stod til mig, blev hele Nørrebro ryddet for rockere, indvandrerbander, ludere, pushere og alt det andet røde sammenrend. Nørrebro er en betændt byld.

Det kan ikke være rigtig, at der er dele af Danmark, hvor politiet ikke kan udføre deres arbejde og beskytte lovlydige borgere.

HP skriver bl.a.:

Du har vel også solgt den maling de brugte til dem, og så sendt regningen til kommunen. Prøv hellere at bruge dine kræfter på at fortælle forældrene til disse børn, at de skal leve op til det ansvar, de har påtaget sig ved at få børn, og så tage dem hjem til deres villaer og opdrage dem lidt.

Og Overborgmester Ritt Bjerregård siger til Radioavisen:

Han (Johnny Beyer) kan ikke have tænkt sig godt om. Det er en sag for Politiet. Kommunen kan ikke gå ind i det. Huset er solgt.

Vi kan ikke gå ind, når det er en privat ejer. Det burde en forening af lokale erhvervsdrivende vide.

Heldigvis bliver Nørrebro Handelsforening bakket op af en række handelsdrivende, der foruden deres butik, også har fået ødelagt deres varebiler.

Overborgmesteren burde ikke tale nedladende til erhvervsdrivende, der gang på gang må opleve, at deres butikker bliver smadret. Hun bør ikke belære en handelsforening om, hvad ejendomsret betyder.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16