Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Hvorfor skal 71.000 borgere være gidsler for manglende politisk vilje

Offentliggjort 19. december 2006

Et medlem af Nørrebro Handelsforening henvendte sig til os, dybt frustreret over, at alle hans vinduer var smadret i forbindelse med optøjerne lørdag aften, og sagde;

Havde det været i New York, havde borgmesteren stillet sig foran ødelæggelserne og tordnet mod den kriminalitet som udgik fra Ungdomshuset i Lørdags.
Her i København gemmer de sig bag tykke mure, og svarer en aktiv handelsforening og en hel bydel med arrogante og nedladende argumenter.

I Nørrebro Handelsforening bakker vi medlemmet op i hans holdninger, og kan ikke undlade at gøre politikerne opmærksomme på, at denne forudsigelig kamp betød cirka 30 ødelagte banker, restaurationer og butikker over hele Nørrebro. Men der er ingen hjælp at hente, tværtimod gemmer Politikerne sig bag tykke mure og vil ikke ud i en konstruktiv dialog.

Politikerne i borgerrepræsentationen har et moralsk og politisk ansvar for, at der igen kommer ro og orden i byen og situationen fra i lørdags ikke gentager sig.

I foreningen tager vi selvfølgelig kraftig afstand fra volden. Men vi savner en konstruktiv dialog, som er gensidig. Både over for de unge og over for borgerne og erhvervslivet på Nørrebro, og i handelsforeningen stiller vi os selv disse spørgsmål;

  • Hvorfor skal 71.000 borgere og flere tusinde butiksansatte hele tiden føle sig som gidsler i et spil, der gælder om et mødested for unge mennesker?

  • Hvornår kommer politikerne ud til bydelen, og diskuterer med dem, der bliver ramt på den ene eller anden måde?

Skal erhvervslivet og alle de andre borgere bare stiltiende vente på det store slag?

Kære politikere, kom ud og tal med os, vi vil ikke mere finde os i denne behandling!!

Johnny Beyer

formand

Nørrebro Handelsforening


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16