Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Opfordring fra Ungdomshuset

Offentliggjort 15. februar 2007

Ungdomshuset udtaler;

Tag dig i agt for politiet

Købehavns Politi har for nylig trykt en plakat og flyers, hvorpå de forklarer, at de tidligere har været nødt til at anholde mange folk – også meget unge - fordi de ikke ville følge politiets anvisninger. Budskabet har også været bragt på hjemmesider.

Det politiet glemmer at fortælle er, at de de fleste gange har måtte betale meget store erstatninger, fordi de gik for vidt og ikke havde lov til at anholde folk, men bare gjorde det alligevel. Københavns politidirektør, Hanne Bech-Hansen har endda sendt skriftlige undskyldninger ud efter ulovlige anholdelser.

Derfor må vi opfordre dig til at stå fast på retten til at forsamle sig med ligesindede - også selv om politiet siger, man skal skride. Da må du forklare dem, at grundloven er hævet højt over deres anvisninger.

Men pas på, for vi har flere gange set politiet slå og skyde gas, hvis befolkningen ikke parerer ordrer med det samme. Da må du huske på, at det ikke kun er dig de angriber, men dine demokratiske rettigheder. Og dem er det vigtigt vi forsvarer. Politiets ord er ikke lov.

Med venlig hilsen

Ungdomshuset

Læs opfordring fra Københavns Politi

Læs opfordring fra Nørrebro Handelsforening


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16