Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Hvordan dækker forsikringen?

Offentliggjort 4. marts 2007

Overborgmesteren fortalte fejlagtigt offentligheden, at forsikringsselskaberne dækkede for skaderne i forbindelse med kampene omkring Ungdomshuset. Men det er en påstand, der ikke holder.

Læs her, hvordan det forholder sig.

Som butiksejer på Nørrebro skal du betale mere i forsikring, end andre steder i landet.

Mange detailhandlere og beboere på Nørrebro har været udsatte for hærværk. Det er specielt butiksruder, biler, og cykler, der er gået ud over.

Kaskoforsikring dækker tab af bil

Adskillige biler er blevet brændt af, eller blevet udsat for hærværk.

En kaskoforsikring på bilen dækker de skader der er sket i forbindelse med hærværk. Men hvis bilen kun er ansvarsforsikret, så er der ingen erstatning.

Hvordan er det med cyklen?

Er cyklen blevet stjålet eller fjernet fra der, hvor man stillede den, så dækker indboforsikringen. Indboforsikringen dækker også, hvis cyklen senere bliver fundet ødelagt. Indboforsikringen erstatter ikke cyklen, hvis den har været udsat for hærværk, der hvor man stillede den.

Butiksejere skal tegne speciel og dyr hærværksforsikring

Butiksejere har som regel en glasforsikring, der dækker smadrede ruder efter hærværk. Men en glasforsikring dækker ikke de skader, en brosten eller andre flyvende genstande kan lave inde i butikken. Hvis brostenen for eksempel ødelægger nogle af butikkens varer, er det ikke dækket af forsikringen.

En almindelig erhvervsforsikring dækker hærværk i forbindelse med indbrud. Men man skal have en særlig forsikring, hvis skader inde i butikken efter brosten skal dækkes.

Anderledes for private

Det er anderledes for private. Her dækker forsikringen skader inde i huset eller lejligheden, hvis der flyver en brosten gennem vinduet. Det er indboforsikringen, der dækker de skader, men private skal også have en glasdækning i deres indboforsikring, hvis de skal have erstatning for ødelagte ruder. En typisk indboforsikring har en selvrisiko på minimum 1.000 kr. Boliger med flere lejere har ofte en glasdækning på hele ejendommen.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16