Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Stop terroren på Nørrebro

Offentliggjort 11. marts 2007

Stop terroren på Nørrebro

Vi starter med et rygte. Historien kan ikke bekræftes fordi forretningsindehaveren ikke vil udtale sig, og så vidt vides er denne historie ikke politianmeldt. Derfor forbliver denne historie et rygte, men vi har ingen grund til at betvivle dens ægthed.

5 urobetjente er blevet sultne efter strabadserne på Nørrebro, og indfinder sig i en shawarmabar. Kort tid efter, at de forlader stedet, indfinder der sig 4 – 5 autonome. De stiller sig truende over for indehaveren: ”Hvis vi en gang til ser, at du serverer mad for uroerne, så brænder vi din butik ned, dette er en alvorlig advarsel”. Sådan var ordene.

I medierne har vi hørt om et transportfirma, der fik brændt flere lastbiler. Desuden var der på et tidspunkt en hjemmeside www.ruthsvenner.dk , hvor de firmaer der var i gang med nedbrydningen af Ungdomshuset var udstillede. Politiet fik stoppet denne side, men truslerne hænger stadig over disse firmaer.

Selv om det lyder barsk, har disse erhvervsdrivende, et valg, inden de går i gang. Det har de firmaer, der vil bygge på grunden også. Handlemåden, truslen og hævnen er dog forkastelig og det gælder uanset hvilket forhold, man har til Faderhuset.

Men en detailhandler eller i overnævnte tilfælde – en indehaver af en shawarmabar, har ingen valg. Han må ikke diskriminere. Han skal servere/betjene alle. Det står i grundloven. Men den gælder åbenbart ikke for alle på Nørrebro.

Hvad så med de unge mennesker, der fik overrakt sten af venlige betjente? Skal de ud af fællesskabet, fordi de modtager noget fra fjenden?

Vi forstår udmærket de unges frustrationer, og Nørrebro Handelsforening har også støttet de unge langt hen af vejen. Men vold, hærværk og nu disse alvorlige trusler tager vi skarp afstand fra.

Det kan ikke være rigtig, at erhvervsdrivende på Nørrebro skal leve i angst, fordi de tilfældig kommer til at ekspedere et par betjente.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16