Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Detailhandelen på Nørrebro mistede 14 millioner

Offentliggjort 22. april 2007

14 millioner kroner, så meget skønner Nørrebro Handelsforening, at detailhandelen har mistet i Ungdomshus – konflikten. Medlemmer undrer sig over politikernes passivitet i opbakningen til detailhandelen på Nørrebro. En indsamling, bakket op af Handelsforeningen er i gang til støtte for ”de uskyldige” ofre på Nørrebro. Nørrebro Handelsforening foreslår markedsføringskampagne som kompensation.

Alt ser ud til at være normal igen på Nørrebro. Men det er nogle, der slikker sårene. Og det er detailhandelen. Det har været en høj pris, at være næsten nabo til ungdomshuset.

Detailhandelen har selv måttet punge ud for ødelagt inventar, brændte biler og tabt fortjeneste.

Nørrebro Handelsforening vurderer, at detailhandelen har mistet 14 millioner kroner. Mange forretninger måtte lukke i flere dage, og kunderne søgte andre steder hen, for at handle.

Handelsforeningen er frivillig arbejdskraft

Det har ikke været muligt helt nøjagtig at udregne tabene. Til Lokalvisen for Nørrebro og Nord – Vest, siger formand for Nørrebro Handelsforening, Johnny Beyer:

  • Vi er trods alt kun en forening, der baserer sig på frivillig arbejdskraft. Så administrativt kan vi simpelthen ikke lave det regnskab. Det vil koste flere hundreder af arbejdstimer.

Samfundsopgave at opgøre omkostningerne

Johnny Beyer mener, at det er en samfundsopgave, at opgøre omkostningerne for erhvervslivet på Nørrebro.

Det er tre ting, det er vigtige at opgøre siger formanden

  1. Hvad har det konkret kostet i selvrisiko for de forretningsdrivende?
  2. Hvor mange omkostninger har forsikringen ikke villet betale for?
  3. Hvor meget præcist, har vi mistet i omsætning?

Konflikten opstået på grund af kommunens beslutning

Formanden påpeger, at detailhandelen på Nørrebro, ikke har været part i sagen. Konflikten er opstået på grund af kommunens beslutning.

Johnny Beyer siger endvidere til Lokalavisen for Nørrebro og Nord – vest:

  • Kommunen burde overveje, hvordan den kan kompensere for os. Det ville være ideelt at kompensere forretningerne enkeltvis, men det er urealistisk, at det vil ske. I stedet kunne kommunen for eksempel vælge at putte nogle midler i en markedsføringspulje og markedsføre Nørrebro som den mangfoldige bydel, den er. Vi har for eksempel mange etniske ansat, og vi er den bydel, hvor folk kan leve på deres egen måde.

  • Hvad er det rimelige i, at Nørrebro kan blive pålagt sådan nogle ekstra omkostninger.

  • Der skal laves fremadrettede politiske beslutninger. Man kunne for eksempel lave en ordning, som den ved voldsoffererstatning, hvor staten lægger ud for erstatningen, for bagefter at sagsøge gerningsmændene.

  • Kommunalt skal der simpelthen laves en oversigt over, hvad den her sag på Nørrebro, har kostet for alle parter. Også må vi kigge fremad.

Venter på svar

Foreningen venter stadig svar fra erhvervsminister Bendt Bendtsen.

Forretningsdrivende også ramt psykisk

Ikke nok med at detailhandelen er ramt økonomisk, forretningsdrivende er endvidere blevet truet af autonome.

Undren over politikernes passivitet

På den netop afholdte generalforsamling var der opbakning til bestyrelsens håndtering af Ungdomshus – sagen. Flere medlemmer gav dog udtryk for undren over politikernes manglende opbakning til detailhandelen på Nørrebro.

Stødt indsamlingen.

I øvrigt har de unge fra Ungdomshuset sagt ja tak til Nørrebro Handelsforening, der har tilbudt at administrere den indsamling, der foregår til støtte for de uskyldig ramte på Nørrebro.

I mange butikker er der opstillet raslebøsser, så her er man velkommen til at give en skærv.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16