Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Kommunen har fået ny erhvervs - hjemmeside

Offentliggjort 15. juni 2007

Nu kan virksomheder gå ind på en side, og få en masse informationer. Et godt initiativ af Københavns Kommune. Om kort tid vil der også være links til Nørrebro Handelsforening. En masse blanketter kan her hentes hjem. Indviklede regler og tilladelser kan her beskues. Og så er man påvirkelig, når man kommer med forbedringsforslag.

Iværksættere og små erhvervsdrivende i København får nu hurtigere hjælp til at drive virksomhed i København. Et nyt callcenter fungerer nu som indgang til kommunen for erhvervslivet.

Målet er, at erhvervsdrivende ikke mere skal bruge oceaner af tid til at ringe rundt for at søge informationer forskellige steder i kommunens forvaltninger.

Københavns Erhvervskontaktcenter består af medarbejdere med særlig erhvervskompetence. Dette skal sikre en hurtigere sagsbehandling.

Københavns Kommune har i 2007 afsat 4 millioner kroner til etablering af det nye center, dertil kommer driftsudgifter på 2 millioner kroner årligt.

Prøv mulighederne

Erhvervskontaktcentrets callcenter har telefonnummer 70 80 80 08, og man har åben alle hverdage fra 10.00 – 15.30 . Men du kan også skrive til centret på erhverv@kk.dk

Prøv at klikke ind på www.kk.dk/erhverv

Her finder du et væld af muligheder. Økonomi, love og regler, stikordsregister, selvbetjening og kontaktoplysninger.

Du finder informationer om etablering og drift af virksomheder, om udnyttelse af byens gader og pladser til udstillingsformål, ude servering, infrastrukturarbejde m.v.

De første fire måneder fungerer som indkøringsperiode, hvor fejl og mangler m.v. løbende vil blive rettet. Hvis du finder fejl og mangler vil centret gerne høre fra dig.

Masser af blanketter

Vi tastede ind på selvbetjening, her finder du for eksempel en masse blanketter for skat told og afgifter. Men også, når du skal indberette sygedagpenge, barsel, kan du snildt taste dig ind.

Du kan du også købe parkeringsbillet, om du kan erhverve dig en erhvervslicens har vi ikke prøvet.

Du kan ansøge om næringsbrev, alkoholbevilling og søge om tilladelse til et udendørs arrangement.

Du kan læse om miljø og taxinævn og byggetilladelser.

Hvordan er det nu med juleudsmykninger, ja det kan du få svar på her.

Og også de forhadte afgifter for råden over offentligt vejareal kan du læse om. Vidste du at du kunne leje lokaler? Jo det kan du også læse om på siden.

Hvad er E – faktura?

Er du iværksætter, kan du finde mange nyttige links, hvor du kan få mere information, råd og vejledning som iværksætter.

Såfremt du ikke vidste det, så er der oprettet en tænketank for internationalisering og erhvervsudvikling. Det overordnede tema for tænketankens første år er København som vidensby. På hjemmesiden kan du klikke dig til en kommentar.

Du kan også finde oplysninger om E – fakturaer og EAN – numre.

Nye muligheder

Vi kunne med det samme konstatere, at der manglede noget på Kommunens erhvervshjemmeside., nemlig links til handelsforeninger. Så vi henvendte os selvfølgelig til hjemmesiden. Og meget hurtig fik vi et svar, ja faktisk dagen efter.

Peter Noe Markman, specialkonsulent i Center for Borgerservice fortæller

  • Erhvervshjemmesiden er en dynamisk størrelse. Deciderede fejl retter vi løbende, dvs. i den takt vi selv eller hjemmesidens brugere finder dem og gør os opmærksom på dem. Frem til medio august retter vi også ”børnesygdomme” og vi udvikler hjemmesiden med et par nye ”moduler”.

  • En af dem vi har på ” tegnebrættet” er en ”emne – blok” som har arbejdstitlen ”etablering og drift af virksomhed”.

  • Den kommer til at ligge helt ude i venstrekolonnen på forsiden, og den skal bl.a. indeholde information om, hvor man kan få bistand til at lave drifts – og etableringsbudgetter, business – planer, markedsføringsplaner m.m.

  • Det vil være oplagt at lave en ”under – rubrik” til diverse relevante erhvervsflora – handelsforeninger, håndværkerforeninger og interesseorganisationer som DI, Horesta m.v.

Vi takker herfra Peter for det meget kvikke svar, og ønsker det gode initiativ held og lykke.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16