Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Hvorfor fjernes der ikke graffiti?

Offentliggjort 16. juni 2007

De forretningsdrivende på Nørrebro forstår ikke, hvorfor graffitien ikke for længst er fjernet fra offentlige bygninger, samt fra muren ved Assitens Kirkegård. Nørrebro Handelsforening mener, at det skal ske hurtigst muligt. Butikkerne mener, at de atter en gang, lades i stikken på Nørrebro.

  • Kill Cops, 69 bliver, Al magt til fantasien.

Graffitien blomstrer på Nørrebro. Især på muren til Assitents Kirkegården. Butikkerne har for længst fjernet graffitien fra deres facader, for egen regning, selvfølgelig.

I forvejen har detailhandelen på Nørrebro mistet en omsætning på 14 millioner kroner, samt betalt en del for det hærværk, der er foregået i forbindelse med rydningen af Ungdomshuset. Man håber nu på nogenlunde normale tilstande. Men det bliver det nok ikke foreløbig.

Københavns Kommune vil ikke fjerne graffiti fra offentlige bygninger, samt den fredede mur langs Assitens Kirkegård.

Kommunen mener, at situationen på Nørrebro stadig er følsom. Man mener også, at det ikke er en god udnyttelse af skatteydernes penge, at fjerne graffitien. Det var heller ikke engod udnyttelse at give detailhandelen kompensation for ødelæggelserne. Så mens nogle af butikkerne gør meget ved deres facader, også, og en ny trafikplan skal gøre det skønnere at bo på Nørrebro, ja så for graffitien lov til at blive.

Graffiti kan godt være flot, men hvis man bruger facader og offentlige bygninger til at fremkomme med budskaber, ja så er det ikke særlig flot.

Nørrebro Handelsforening støtter stadig de unge i deres krav om et nyt ungdomshus, men tager stadig afstand fra vold og hærværk. Den form for graffiti, der her udøves, er hærværk, mener handelsforeningen.

Det er kommunens ansvar, at fjerne graffitien, siger formand for Nørrebro Handelsforening, Johnny Beyer:

  • Vi butiksejere har for længst skiftet vore knuste vinduer, og graffitien skal fjernes hurtigst muligt. Sagen er slut, huset er væk, og jeg tror ikke, at det giver anledning til ballade, hvis man fjerner graffitien.

Spørgsmålet er, hvor længe skal beboerne og de forretningsdrivende på Nørrebro se på graffitien, der får giver tanken om slum nye dimensioner.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16