Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Smiley er ikke i julehumør

Offentliggjort17. december 2007

Derer stadig masser af sort arbejde og øl/sodavand uden pantmærker i kiosker.Slagtere raser over fødevarekontrollen. Din juleand kan være to år gammel, oghvor sikker er brasiliansk kød. Spis heller ikke for meget ”rødt kød”.

Dinjuleand kan være 2 år gammel.

Dinelyserøde juleand kan sagtens have fejret jul et par gange i frysedisken. Defleste ænder har en holdbarhed på mellem 18 måneder og 24 måneder. Vi har vænnetos til at spise gammel mad, og registrerer næppe ændringer i smagen og lugten.

Julefrokostog Roskilde - syge

Demange julefrokoster landet over kan fremkalde en bakteriebombe. En fødevareekspertadvarer om risiko for at få Roskilde – syge. Hvis man sjusker lidt medhygiejnen, er der stor risiko for smitte.

Sortarbejde

Dergår lang tid inden en virksomhed får en bøde for sort arbejde. Den tid vilskatteminister Kristian Jensen forkorte. Og så skal vikarbranchen passe på. Ifølgeskatteministeren er der mange skumle eksempler i denne branche. Så nu gårskattevæsnet på jagt.

Skathar pålagt virksomheder at føre en såkaldt logbog. Er logbogen ikke ført,eller ikke er til stede, ja så falder hammeren – 5.300 kr. ved første overtrædelse.

For nyliggennemførte Skat København kontrol i 37 forretninger. Der var sort arbejde 8steder, og 14 forretninger fik bøde for snyd med afgifter på bl.a. sodavand. 6butikker fik beslaglagt øl og sodavand uden pantmærke og 29 forretninger havderod i regnskabet.

Øgetfødevarekontrol

Fødevareministerenvil hurtigt gennemføre lovforslag om øget fødevarekontrol. Efter rokade erkontrol med landbrug og fødevareproduktion igen samlet under et. Ressourcerneskal bruges mere hensigtsmæssigt. Elite virksomheder skal have færre besøg,mens der skal bruges flere kræfter på problemvirksomheder.

Glædeover nedlæggelse af ministerium

Familie– og Forbrugsministeriet er lukket, og i Forbrugerrådet vil man ikke savnedette ministerium. Fødevarestyrelsen er kommet tilbage til Fødevareministeriet.

Ogsåi landbruget og fiskeriet er man glad for nedlæggelsen.

Slagterneraser

Fødevarestyrelsenhar indført nul – tolerance – politikken, og det kan mærkes idetailhandelen. I årets første seks måneder blev der givet lige så mange bødersom i hele 2006.

Hosslagterne mener man, at styrelsen er gået over gevind. Hvis Smiley ikke hængeret synligt sted, ja så falder hammeren – 3.000 kr.

Manglendeudfyldelse af skemaer om arbejdsopgaver og registrering af varer giver også bødermed det samme.

Rødtkød giver kræft

Enomfattende undersøgelse viser nu, at der er sammenhæng mellem rødt kød ogtarmkræft. Rødt køs behøver ikke at være rødt. Det er kød, der stammerfra firbenede dyr.

Detrøde kød danner en række kemiske forbindelser i maven, som kommer fra stofferfra kødet, som vi optager i blodet, når vi spiser det. Og så er den højetemperatur på stegepanden også et problem. Høj temperatur fremkalder noget,der hedder stegemutagener, som er kræftfremkaldende hos dyr. Og så harfirbenede dyr en bestemt type jern. Den øger dannelsen af frie radikaler, somkan give skader på blandt andet proteiner og DNA.

Jomere du spiser, jo større er risikoen. En anden undersøgelse siger, at du skalholde dig under 300 gram om ugen.

Paspå brasilianske bøffer

Denirske landbrugsorganisation anklager brasilianerne for at fuske med deres kød.Beskyldningerne går på, at der på grund af udbredt mund – og klovsyge ilandet svindles med kødkvægs oprindelse, og at kvægopdrætterne bruger vækstfremmereog antibiotika, der er forbudt i EU. En række lande har forbud mod import afbrasiliansk kød.

ICoop er man dog ikke betænkelig ved kød fra Brasilien. Her siges det, at manhar samarbejdet med de samme leverandører i årevis.

Dendanske import af brasiliansk kød er steget fra 1.800 ton i 2003 til 7.000 ton iår.

Problemermed kinesisk legetøj

Detkniber stadig for Kina, at kontrollere deres legetøjsproducenter. Det fremgåraf en EU – rapport. Så kære forbrugere, hold øje med legetøj fra Kina.

Kinesisknaturmedicin indeholder farlige stoffer

Deirske sundhedsmyndigheder har fundet giftig syre i fire kinesiske produkter, derer betegnet som traditionel kinesisk naturmedicin. Forbrugerne advares mod at købekosttilskud via nettet.

Spismere grønt

Nuhar forskere fundet ud af, at det ikke er fedtet i maden, der fører til hjerte– kar – sygdomme, men derimod for lidt frugt og grøntsager. Det viser ensvensk undersøgelse. Det er for få fibre i maden, som fører til sådannesygdomme.

Allergiaf kosmetik

Opmod 200.000 danskere er blevet syge af allergi fra parfume i kosmetik, cremer ogrengøringsmidler. Alligevel blev der brugt 7 milliarder kroner på parfumer oghudplejeprodukter. 26 parfumestoffer er ifølge EU erklæret forallergifremkaldende.

Brødmed plastik

Hvisdu har købt Coop – rugbrød, kan du risikere at stikke tænderne iplastikstykker. Coop har trukket et parti rugbrød tilbage. En flydebund i enmel silo på en brødfabrik er gået i stykker, med det resultat atplastikstykker har blandet sig med brødet.

LillePeter Edderkop

Enklasse bananer i Netto var lige lovlig frisk og levende. Den indeholdt nemlig enbehåret kæmpeedderkop. Pludselig befandt den sig i en kundes vogn. Enhandlekraftig ansat kørte vognen ud på lageret og oversprøjtede PeterEdderkop med hårspray. Det viste sig at være en brasilianskvandreedderkop, der kunne være livsfarlig i voksen tilstand.

Kunstignegl i kaffe

Enkunstig negl blev fundet i et glas Nescafe Guld. Den var helt brun, og havdesikkert ligget der længe. Medarbejdere på fabrikken, der fremstiller Nescafe,må hverken bruge make up, parfume eller bære smykker, når de er på arbejde.Der er også krav om, at neglene skal være kortklippede.

Farligtlegetøj i Tiger

Tiger– butikkerne har fjernet legetøj fra 52 butikker landet over. Legetøjet varikke tilstrækkeligt sikkerhedsmærket. Det drejede sig om en bamse, et starwars– puslespil, et diadem og en legetøjs – spætte.

Mælkmed rengøringsmiddel

Knap200 ton frisk mælk af forskellig type blev fornyelig tilbagekaldt fra sjællandskebutikker på grund af forurening, formentlig fra et rengøringsmiddel.Forbrugere gjorde Borup Andelsmejeri opmærksom på, at mælken havde enbismag..


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16