Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Bygges der snart på Ground 69?

Offentliggjort 19.januar 2008
www.norrebro.dk

På Ground 69 kan rotternespise sig fede og store. Det er ikke særlig lækkert, der der ligger påjorden. På en husmur i nærheden kan man læse følgende advarsel:

  • Hvad der bygges her, bliver smadret.

Det er ikke noget, der erdiskuteret på et mandagsmøde, men det er en holdning i miljøet, at man vil gåmeget håndfast til værks overfor eventuelle byggefirmaer.

Center for Bydesign harholdt møde med repræsentanter fra Faderhuset om fremtiden for den omtaltegrund. Her fremlagde Faderhuset nogle skitseforslag.

Finansgruppen A/S, hvor ogsåKøbenhavns Kommune har en part, vil på nabogrunden bygge boliger og erhverv ikarreens indre. Man vil placere en underjordisk parkeringsplads, Karreensfriarealer skal være offentlig tilgængelig. En markant tilgang, skal ske fra NørrebrosRunddel.

Skal planerne realiseres,kræves det at Human A/S enten sælger grunden til Finansgruppen A/S eller atsidstnævnte køber aktierne i Human A/S

Først skal der påregnesen udviklingsperiode ”af en hvis varighed”, hvorefter der forventes 10 –12 måneders arbejde med at udarbejde lokalplan og kommuneplantillæg. Førstherefter kan det konkrete byggeri påbegyndes. Med andre ord, grunden kan liggeubenyttet hen i flere år endnu.

Allerede tidlig i forløbetkunne vi her på www.norrebro.dk afsløre Finansgruppens interesse for grunden.

  • fakta er, at ground 69 er beliggende i et såkaldt c2 – område. Den maksimale bebyggelsesprocent er på 150. Friarealet er 40% for boliger, og 10% for erhverv. Der er mulighed for anlæggelse af nye dagligvare – eller udvalgsbutikker på op til 3.000 m2 og 1.500 m2.

Det er ejeren, Faderhuset,der skal sørge for at grunden holdes i en ordentlig tilstand. Her siger man, atman engang imellem fjerner affald, men åbenbart ikke hurtig nok. Deres problemer også ifølge Faderhuset, at de unge på en hjemmeside opfordrer til, at mansmider affald på grunden.

OG det ser ud til, at”lossepladsen” vokser i omfang til stor ærgrelse for naboerne.

Kommunen har tilbudtFaderhuset, at renholde grunden mod betaling. Faderhuset har dog endnu ikkesvaret på henvendelsen.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16