Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Flere sure smileys

Offentliggjort 17. februar 2008

www.norrebro.dk

Ulovlige hudcreme sælges på Nørrebro.Hunde tages med i fødevarebutikker på jagt efter rotter. Ikke alle butikker erlige begejstrede for datojægere. Og så kan du risikere, at dine kartoffelbådesmager af diesel. Pas også på omkring Rigshospitalet, her er rotter. Såkniber det med rengøring på danske slagterier.

Ulovlighudblegecreme på Nørrebro

I 2007afslører, at kontrollanterne ikke har været så grundige på Nørrebro.

Her forhandles også hudblegecrememed bionyrebarkhomon. Lægemiddelstyrelsen advarer kraftig imod disse. Man risikere fedtophobninger på maven og i nakken, svind afmuskulatur på arme og ben, pletter på huden, hyppige blå mærker, træthed oguoplagthed.

For en god ordens skyld skaldet nævnes at disse ting er ulovlige.

Hormonforstyrrendekemikalier er farligere end forventet

Hormonforstyrrende kemikalierkan medføre misdannelser, selv om man holder sig under grænseværdierne.Antallet af børn, der fødes med misdannede kønsorganer, er stigende. Etforskningsprojekt på DTU viser, at disse kemikalier er mere farlige, end manhavde regnet med.

På Nørrebro er der fundethudmidler med hormonforstyrrende kemikalier.

Hundejagtefter rotter

Discountkæden Fakta og Netto slap mindst ni gange sidste år en hund løs i butikken for at fangerotter. I august blev en foxterrier sluppet løs i en Netto – butik påJagtvej. Den hoppede op på hylderne med grønt. Efter en længere jagt ibutikken blev en rotte skudt.

Rotterpå Rigshospitalet

Sidste år havde Rigshospitaletindlagt 117.000 patienter. I Rigshospitalets køkken samt afdelingen forfysioterapi fandt man rotter. De fleste rotter strejfer dog rundt udenforhospitalet. Mange render også rundt i tunnelsystemet under Rigshospitalet. Manregner med, at der i Københavns kloaksystem befinder sig 700.000 rotter.

14tons ulovlige fødevarer beslaglagt

En brand i en naboejendom varskyld i, at Fødevarekontrollen opdagede et lager af 14,1 tons ulovlige fødevarer,bla. Med mel, nødder, gryn, ris og konserves. Varerne var købt ind tilvideresalg i kiosker, frugt – og grøntbutikker.

Omfattenderazzia mod brødfabrikker

For første gang erKonkurrencestyrelsen rykket ud med en omfattende razzia, der direkte er enkonsekvens af den seneste tids voldsomme prisstigninger på fødevarer.Konkurrencestyrelsen frygter, at kan eksistere prisaftaler, som grænser tildet, myndighederne betegner som priskarteller.

Storeprisforhøjelser på fødevarer

Politiken har foretaget etcheck på prisforhøjelser i januar.

  • Letmælk 25,45%.

  • Smør 55,07%

  • Yoghurt naturel 27,67%.

  • Spagetti 24,24%.

  • Havregryn 28,37%.

  • Brieost 16,08%.

  • Minimælk 15,55%

Nymærkning på sunde varer

Det kan være svært for europæerneat finde ud af, om de køber sund mad. Derfor foreslår den europæiske Beuc enendnu mere letlæselig trafiklys – mærkning, hvor farverne rød, gul og grønskal signalisere sundhedsværdien i et givent produkt.

Datojægereuønskede mange steder

Når man går i Føtex ogfinder gamle varer, så får man en flaske rødvin, som tak. Går man i Irma ogNetto får man ikke noget, måske en pose kaffe. Jo datojageri er blevet enhobby for mange.

Men gå ikke i Rema 1000 ellerSuperBest, der kigger de skævt på dig, når du finder gamle varer

Mørktchokolade kan også være sundt

Og her gik man og troede, atchokolade var usundt, men nu viser det sig, at 45 gram mørk chokolade om dagener en effektiv kur mod kronisk træthed. Det har også en positiv indflydelse påforhøjet blodtryk, og har indflydelse på humør og fysisk overskud.

Salmonellai kød

Salmonella er fundet i ischnitzler i Føtex – og Bilkabutikker landet over. Den type, der var tale om,var Salmonella Thyphimurtium, som kan give infektion, feber,mavesmerter, hovedpine, opkastning og diarré. Dansk Supermarked hartilbagekaldt en barbecue marineret kyllingefilet fra Tyskland, efter fund afsalmonella. Velbekomme.

Giftigmuskatnødolie

Naturproduktet Muskatnødoliefjernes nu fra butikshylderne, fordi det har for højt indhold af det kræftfremkaldendestof, atrol.

Hvis muskatnødolieindeholder mere end 0,1% safrol, skal olien klassificeres og mærkes somgiftig, og dermed er det forbudt at sælge til private.

Dinekartofler smager af diesel

2.000 tons kartofler fraFlensted er tilbagekaldt, fordi ukendt stof er fundet i skyllevand fravirksomhedens produktion af industrikartofler. Det drejer sig bl.a. om Pommesfrites, Kartoffelskiver, Rösti, samt kartoffelsalater produceret mellem 8.november 2007 og 3. januar i år. Ifølge fabrikken er stoffet ikkesundhedsfarligt, men det kan få produkterne til at lugte og smage af diesel. Viønsker nok engang, velbekomme.

Detkniber med rengøring på slagterierne

Fødevaresikkerheden er truet påde danske slagterier. Man har store problemer med at håndtere rengøringen. Endansk kødeksport på 50 milliarder kroner årligt står på spil. Ogforbrugerne risikere at blive syge. I 2007 gav Fødevareregionerne 32 påbud tilslagterierne.

Kommercielleinteresser har forrang

Står det til EU vilparfumerede bamser og legetøj, der indeholder kræftfremkaldende stoffer ogsåi fremtiden være at finde i legetøjsbutikkerne. Et nyt direktivforslagtillader allergifremkaldende parfume og såkaldte CMR – stoffer. Kommercielleinteresser har foragt over for børns sundhed.

Paspå – rødt kød

Det er åbenbart usundt atspise for meget rødt kød. Man skal i stedet spise lyst kød. Der er ikke øgetkræftrisiko ved at spise fjerkræ. Og pas på, når du steger for hårdt, så kødetbrankes. Det danner nemlig kræftfremkaldende stoffer.

For meget mættet fedt, øgerrisikoen for forhøjet kolesterol og hjerte – kar – sygdomme. Hakket lammekødindeholder dobbelt så meget fedt som for eksempel kylling, og er også kategorisereti afdelingen for rødt kød.

Du må kun spise 500 g rødt kødhver uge, så der er ikke noget med pasta og kødsovs hver aften, eller røde bøfferhver anden aften.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16