Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Handelen på Nørrebro ramt på flere områder.

Offentliggjort 24. september 2008

Den senere tids uroligheder har fået kunder til at holde sig væk. Det er som regel kunder fra andre bydele, der har valgt andre indkøbsmuligheder. Og meget tyder på, at de handlende skal kæmpe endnu mere, når trafikforsøget sættes i gang.

I en pjece, som er uddelt blot 8 dage inden forsøget med trafikregulering på Nørrebrogade, starter, kan Nørrebros borgere læse, hvad det venter dem. En af borgerne har ellers på underskriftsblanketterne mod forsøget skrevet Det er det bedste, der er sket i flere år.

Du skal bare vælge en lidt anden vej!

Københavns Kommune skriver i denne pjece, at der fra 1. okrober skabes mere plads til gående og handel.

Sidstnævnte er det ikke mange detailhandlere på Nørrebro, der tror på. Man kan læse, at kommunen håber på at trafikken vil blive reduceret med 40 %. Et andet sted, står der, at man håber på en reducering på 50 %.Endvidere står der følgende:

  • Hvis du er beboer, forretningsdrivende eller har ærinde på Nørrebrogade, kan du selvfølgelig komme dertil i bil. Du skal dog være opmærksom på, at du måske skal vælge en lidt anden vej, end du plejer. Du kan se, hvilke veje du skal køre på kortet næste side.

Det kan man netop ikke. For man har ikke været så smart at påføre kortet, hvor der er ensrettet, spærret eller hvor højre og venstre sving er forbudt fra sidegaderne. Det kan være særdeles kompliceret, når du i fremtiden vil gæste Nørrebro, hvad enten du er kunde, håndværker eller kommer med varer til detailhandelen.

Kommunen: Det bliver en god handelsgade

Kommunen tror, at de gør Nørrebrogade til en attraktiv handelsgade. Jo, det var Nørrebrogade inden de mange uroligheder. Så nu venter man med skælven på forsøget. Vi skal her forsøge at guide dig igennem.

Du må ikke køre over broen

Du skal være opmærksom på, at du ikke uden videre kan komme til Nørrebro via Nørre Søgade. Kommer du fra Syd er venstre sving forbudt over Dronning Louises Bro. Kommer du fra Trianglen af Øster Søgade langs søerne, ja så er højre sving forbudt. Eneste mulighed er at finde Frederiksborggade, for du må gerne køre ligeud.

Gå langt efter dine varer

Når du kommer med varer til de mange butikker, skal du vide, at parkering på Nørrebrogade nu er helt forbudt. Du må kun holde ind, hvor der er læssezoner. Vi må så håbe på, at butikkerne ikke har bestilt flere paller af gangen.

Elmegade får meget trafik

Husk at dreje af ved Fælledvej, fordi en bussluse mellem Fælledvej og Elmegade hindrer videre kørsel. Kør nu op til Sankt Hans Torv og ned af Elmegade, hvis man ellers må det.

Hold da op, det bliver meget trafik på denne gade.

Den bliver en trafikåre. Husk at du ikke kan køre gennem Stengade. Her er endnu en bussluse.

På strækningen mellem Kapelvej og Runddelen er der også tre steder, der er udpeget til læssezoner.

Du må ikke køre lige gennem Runddelen

Nu skal du så passe på, når du kommer til Runddelen. Du må nemlig ikke køre lige ud. Du skal dreje enten til højre eller venstre ad Jagtvejen. Det betyder ganske givet, at denne vej vil blive ekstra belastet. Du må nemlig godt dreje både til højre og til venstre fra Jagtvej ned af Nørrebrogade. Dette betyder udfordringer for beboerne på Tagensvej, Mimersgade og Åboulevarden.

Pas på – endnu en hindring

Nu skal du være opmærksom på en ny bussluse ved Nørrebrohallen. Kør ad Hillerødgade og så til højre af Lundtoftegade så kommer du ned til Nørrebro Station.

Dette giver en stor belastning for krydset Nørrebrogade, Hillerødgade. Men også Lundtoftegade og omkring Esrumgade vil det skabe problemer.

Smallere kørerbane

Mange steder vil kørebanen kun være på 3,5 meter i hver retning. Det betyder absolut stopforbud på gaden døgnet rundt. Overhaling kan slet ikke komme på tale.

Man glemmer helt at fortælle, at den gennemkørende trafik på Nørrebrogade kun udgjorde 15 %. Nu vil man så reducere trafikken med 40 – 50 %. Og med disse taltag skal det nok lykkedes, men det betyder totalt kaos.

Mere trafik på ”udvalgte steder”

Og i en lille bisætning i helhedplan 4, ser man også følgende ordlyd:

  • Der forligger ikke præcis viden, hvordan den nuværende biltrafik på Nørrebrogade fordeler sig på rejsemål og valg af veje til og fra Nørrebro.

Ja, det siger vel det hele.

Jagtvejens krydsning ved Ågade, krydset ved Nørrebro Station med Nordre Fasangade og krydset mellem Fredensgade og Øster Søgade vil blive stærk belastet. Og mon ikke også Mimersgade vil opleve mere trafik.

Her vil man senere indføre trafikbegrænsninger.

Og beboerne på Guldbergsgade må også skulle vende sig til mere trafik.

Hvis du foreksempel i fremtiden skal til Møllegade, ja så kan dette i fremtiden kun ske fra Jagtvejen.

Herfra ønsker vi god fornøjelse. Det er meningen, du skal tage cyklen. Også selv om du skal hente tre ”bøtter maling” eller 10 pakker kopipapir.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16