Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Underskrifter mod Trafikforsøg på Nørrebro

Offentliggjort 2. oktober 2008

Presseinformation fra Nørrebro Handelsforening

Nørrebro Handelsforening har modtager 1.299 underskrifter mod trafikforsøget på Nørrebrogade.

Langt de fleste af Nørrebrogade cirka 350 butikker støtter foreningen i bestræbelserne på, at få stoppet forsøget - og dette er på trods af ikke alle butikker af politiske grunde havde lagt underskriftsblanketterne frem, så kunderne har kunne skrive under på protesten.

Inden forsøget havde 85 % af trafikanterne på Nørrebrogade et ærinde, denne procentdel vil politikerne have ned på 50 %.

Nørrebro omsætter for ca. 3,5 milliarder kroner i detailhandelen, Nørrebrogades andel er på over 2 milliarder kroner. Handelsforeningen forventer en reducering i omsætningen på en tredjedel.

Politikerne sammenligner hele tiden med Strøget. Men, som Johnny Beyer, formand for Nørrebro Handelsforening siger:

  • Ingen af de oprindelige butikker på Strøget eksisterer i dag. Nye butikker er kommet til. De har tilpasset sig udviklingen. På Nørrebrogade vil det ske det samme. Nye butikker og især restauranter og lignende vil etablere sig. Efterhånden vil de etablerede butikker lukke. De kan ikke nå at tilpasse sig de ændrede forhold. For taxaer, transportfirmaer og håndværkere vil Nørrebro opleves som en labyrint. Almindelige borgere på Nørrebrogade vil opleve allerede fyldte gader endnu mere fyldte. Og de kunder fra andre bydele, der fandt butiksudvalget mangfoldig og spændene vil vælge andre muligheder.

Nørrebro Handelsforening er stadig uforstående over for, at der ikke er foretaget en konsekvensberegning for detailhandelen på Nørrebro og vi er også uforstående overfor, at prøveperioden skal være oktober, november og december, idet mange butikker har imellem en tredjedel og halvdelen af deres årsomsætningen netop i disse måneder.

Gennem hele forstadiet har foreningen forsøgt at gøre sin indflydelse gældende. Men alle forslag er fejet af bordet. Nørrebro Handelsforening har intet imod miljøforbedringer, men mener at hele København trænger til en general forbedring af infrastrukturen.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16