Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Pressemeddelelse fra Pia Allerslev

Offentliggjort 20. november 2008

Butiksdød truer Nørrebro

I aften kl. 19 mødes kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev på Københavns Rådhus med over 50 forretningsdrivende fra Nørrebro for at diskutere de voldsomme konsekvenser af Klaus Bondams trafikforsøg på Nørrebrogade.

Salget i Nørrebros forretninger er raslet ned, siden Nørrebrogade blev lukket for gennemkørende biler, viser en undersøgelse fra Nørrebros Handelsforening. Flere af dem er ligefrem i fare for at måtte lukke.

Det er hovedtemaet for aftenens møde, der finder sted i BR-salen på Københavns Rådhus. Pressen er velkommen.

"Klaus Bondam udsætter med sin hovsa-løsning butikkerne på Nørrebro for ren chikane og truer dem på livet. De er blevet forsøgskaniner og gidsler i hans absurde forsøg på at tømme byen for de biler, han ikke kan fordrage - når han da ikke lige selv sidder i dem," siger Pia Allerslev (V).

Voldsomt fald i omsætning

Svarene på et spørgeskema Handelsforeningen har sendt ud til bydelens butikker er rystende læsning. Langt de fleste butikker melder om en omsætningsnedgang på omkring 20 procent, mens andre er sluppet med en nedgang på 10 procent. Og enkelte har endda tabt over halvdelen af omsætningen.

»Det er gået præcis, som vi frygtede. Flere af dem siger, at det er et spørgsmål om tid, inden de lukker. Det her er det største problem, vi har haft i foreningens historie,« siger formanden for Handelsforeningen, Johnny Beyer.

Trafikforsøget har fået opbakning fra en stor del af bydelens beboere. Men det kan ifølge Pia Allerslev have noget at gøre med måden, de er blevet spurgt på.

»Det her har en meget grim bagside. Jeg ville da også være glad, hvis der ikke kørte så mange biler rundt i København. Men virkeligheden er bare en anden. Virkeligheden for forretningerne på Nørrebrogade er, at de ikke kan eksistere, hvis der ikke er trafik - også af biler. Den del tror jeg, at folk glemmer at forholde sig til«, siger hun.

Spørgsmål kan rettes til: Pressechef Erik Bjørn Møller, tlf.: 5152 3855


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16