Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Mistillid til et medieopfattet for handlingslammet folketing

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk

NOTAT 22.09.10
vedr. Forbrugersortsyn hos Danmarks Statistik v/Bent Aarrebo Pedersen, formand for Danmarks Handelsstandsforeninger og for Hvidovre Erhverv.

Mistillid til et medieopfattet for handlingslammet folketing og risiko for og nødvendighed af store kommunale beskæringer får igen økonomisk sortsyn til at sprede sig i Danmark.

Mod mange forventninger og forhåbninger om en uændret udvikling viser Danmarks Statistiks i dagens samlede indikator for forbrugertilliden desværre et fald i september i forhold til august. Og samtidig venter danskerne, at arbejdsløsheden vil være højere om et år. En forventning, der nok berettiget fodres med nervøsitet for store kommende kommunale beskæringer i offentlig beskæftigelse.

Det handler om danskernes mistillid til ledelse i et medieopfattet for handlingslammet Folketing og erkendelse af for megen tidligere laden stå til i for mange kommunalbestyrelser ud over landet, der nu resulterer i fyringsrunder i det offentlige.

Fra tiltro til mulig vækst for dansk detailhandel i 2010 ved årsskiftet er der nu udsigt til igen i år at opleve samlet tilbagegang for dansk detailhandel. Ikke en tilbagegang som sidste år på 3,9% men efter en tilbagegang for de første 7 måneder på 0,6% risiko for en tilbagegang for hele året i år på 1,0%. Og dermed tilbagegang på tredie år. I 2008 var der en tilbagegang på 0,1%.

Der er i høj grad brug for, at statsministeren og regeringen og helst det samlede Folketing træder i karakter og demonstrerer synlig og troværdig ledelse. Der er her og nu brug for FÆLLES FODSLAW i Folketinget uden utiltalende hakken på hinanden og smålige og kortsigtede hensyn til vælgeranalyser. Der er nok utopi. Så det er i høj grad NU op til statsministeren at vise lederskab.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16