Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Bestyrelsesmøde

Referat af Bestyrelsesmøde i Nørrebro Handelsforening den 15.december 2005 afholdt hos Mejlshede Låse, Nørrebrogade

Offentliggjort 21. december 2005
www.norrebro.dk

Til stede:
Johnny Beyer (JB), Hans Mejlshede (HM), Tommy Grüner-Pedersen (TGP), Uwe Brodersen (UB), Jørgen Holm(JH)

Som gæst:
Lars Jørgensen(LJ), Kurt Scheelsbeck(KS) fra kl. 19.30

  1. Godkendelse af referat

    Referat fra sidste bestyrelsesmøde blev godkendt
    Referat Nørrebro Handelsforening 25 oktober 2005
  2. Godkendelse af dagsorden

    Dagsorden blev godkendt
  3. Nyt fra formanden

    1. Nyt fra Danmarks Handelsforeninger(DH)
      DH melder, at omsætningen i detailhandelen er tilfredsstillende, med en omsætningsforbedring på 6 %.
      Næste år vil en gennemsnitsfamilie have 17.000 kr. mere til rådighed – i hvert fald ifølge finansministeren. De ældre vil især fokusere mere på service, det vil kunne føre til en øget bemanding i detailhandelen.
      Der bliver nye muligheder for specielle fødevareforretninger, fordi Danmark i forvejen har et smalt varesortiment i fødevaresektoren, sammenlignet med resten af Europa.
    2. Nyt fra ELO
      JB har taget initiativ til et medlemsmøde med Jytte Andersen og forhåbentlig Erhvervs- og Boligminister Bendt Bendtsen og Ejendomsforeningen Danmark. Forhåbentlig kan det afholdes i foråret
      JB vil gerne lave et bestyrelsesmøde i en moske. Der skal fokuseres på de etniske erhvervsdrivendes lejekontrakter. De betaler ofte meget mere end de rent danske virksomhedsejere. JH har kontakt til en moske.
    3. Nyt fra Afviklingsselskabet

      Procesaftale
      Vores advokat skal mødes med kommunens advokat for at lave en procesaftale. Mødet afholdes i januar.

      De bløde værdier
      Inden for en måned skal UB formulere de bløde værdier i selskabet med henblik på fri proces.
      UB beklagede forsinkelsen med meget andet arbejde for handelsforeningen.
      Efter en afvisning har man lovet at kigge på det igen.
      Diskussionen bagefter drejede sig om, at hvis vi vinder, vil det koste samfundet milliarder af kroner. Vi kæmper mod et system, hvor mange er venner med hinanden. Dog kan sager omtalt i medierne være en fordel for os.

      Personalesager
      En personalesag kører vedr. fratrædelsesgodtgørelse. JB og HM vil køre den videre til retten. To tidligere bude mener, at de har fået for lidt i løn.

      Udtrædelse af bestyrelse
      Søren Beck har anmodet om udtrædelse af bestyrelsen. Rent formelt vil dette ske på den kommende generalforsamling.

      Råbalance
      Råbalancen viser et underskud på 431.963 kroner i afviklingsselskabet.
      Bestyrelsen er fortørnet over, at SSH stadig skylder 49.000 kroner. Bestyrelsen i SSH besluttede allerede i april at pengene skulle betales. Vores to repræsentanter i SSH, KS og TGP blev anmodet om, at tage fat om problemet.
      En retssag kan tidligst starte om 6 måneder. Da udgifterne efterhånden bliver mindre, besluttede bestyrelsen, at Nørrebro Handelsforening overtage nogle af de faste udgifter.
      Det er administration og revision, der udgør en stor del af udgifterne.

      Injuriesag
      Injuriesagen forsøges, at blive trukket i langdrag. Bestyrelsen var forundret over, at den anklagede vil tale med de andre handelsforeninger i sagen. Han må selv stå til ansvar for sine udtalelser, mente bestyrelsen.
    4. Diverse

      Nørrebros Etniske spisekammer
      Materialet var udsendt til bestyrelsesmedlemmerne. Etniske kvinder skal medvirke til at forstærke Nørrebros mangfoldighed af etniske spisesteder og delikatesseforretninger. Endvidere skal der ske en profilering og markedsføring af allerede eksisterende forretninger, som lever op til myndighedernes krav.
      Der er ansøgt om 1.346.200 kroner hos koordinationsudvalget
      Nørrebro Etniske Spisekammer
      Budget_etnisk_spisekammer.xls
      Projektleder bliver Annette Wegener.
      Tidshorisont fra 10. februar til 31. december 2006.
      Projektet gennemføres kun, når det ansøgte beløb bevilliges.

      Der er mange tomme lejemål på Nørrebro. Kontakt vil blive taget til Københavns Kommune og de forskellige udlejere med henblik på at nabobutikkerne kan leje vinduesarealet til udstillinger. Projektet kan eventuelt kombineres med projektet Nørrebros Etniske Spisekammer.

      Nørrebro skaber job – portal på www.norrebro.dk
      Lignende arrangementer er allerede i gang, Jobexpressen i Høje Taastrup, Fra Bænken til Banen i Brøndby. JB vil sammen med evt. projektleder tage på udflugt til de omtalte steder. Vores hjemmeside skal fungere som jobportal. Der søges midler fra EU til projektet. Ansøgningsfrist er 1. april. Afdelingsbestyrelsen i Mjølnerparken er begejstret.

      Somalisk Projekt
      Et somalisk projekt har fået 600.000 kr. JB er med i en styregruppe. Det handler om beskæftigelsesprojekter for somaliere

      * Ansøgningsskema - det somaliske netværk.pdf
      * Samarbejdserklæring - det somaliske netværk.pdf

      Kanal København
      I forbindelse med Det Somaliske projekt medvirker JB i en udsendelse på Kanal København, lørdag den 17. december.

      Virksomhedsturne
      Nørrebro Handelsforening er med i et samarbejde med Foreningen Nydanskere om at finde 100 virksomheder, der vil forankre viden om blandt andet trappetrinsmodellen, mentorordningen, praktikordninger, danskundervisning og løntilskud. Denne turne løber frem til august 2006.

      Spiderhouse
      Nørrebro Handelsforening er med som samarbejdspartner i et projekt, som Fædregruppen har oprettet. Her bruger man storbrødre som rollemodeller. Der er udsendt materialer i den forbindelse.

      Ansøgning om udbetaling fra fonden
      Der er bevilliget 3.000 kr. fra vores fond til ét medlem

      Administrativ byrde
      JB gør opmærksom på, at de administrative byrder i forbindelse handelsforeningen efterhånden antager en betydelig arbejdsindsat i størrelsesorden af 37 timer ugentlig og det bør undersøges, om der kan ansættes en administrativ medarbejder med løntilskud.

      Møde med kommunen om integration
      JB og JH har afholdt møde med en af kommunens embedsmænd, Andreas Nicolaisen med hensyn til integration. Embedsmanden var begejstret over handelsforeningens planer, også med det nye projekt Nørrebro ahead.

      Danske Bank i TV
      Danske Bank på Nørrebrogade har været i TV m.h.t. deres integrationsindsats.

      Møde med Peter Schlüter
      Peter Schlüter, nyvalgt til borgerrepræsentationen, havde ønsket et møde med Handelsforeningen. JB og UB fortalte om foreningens arbejde, områdefornyelse, kvarterløft og integrationsindsats. Foreningen er altid glad, når politikere selv henvender sig.

      Valgbrev til nyvalgte
      JB og UB har forfattet et brev (som sendes primo januar 2006) til alle nyvalgte i området, og bedt dem om at holde øje med vores hjemmeside, samt inviteret til et samarbejde
  4. Nyt om medlemshvervning v/JH

    Foreningen har oplevet en stor medlemstilgang, takket være bl.a. JH. Men det er svært at få de etniske butikker med. Det kræver, at der er en med, der kan tale indehaverens sprog. Og det er der åbenbart mulighed for.

    Massiv kritik af Nørrebro Handelsforening

    De 21 butikker, der stod for julekæderne fra Runddelen til Stefanskirken har overfor LJ og UB udtrykt massiv kritik af foreningen. Det har de gjort til trods af, at foreningen har støttet dem med annoncer og omtale på www.norrebro.dk . Ifølge deres talsmand vil man afholde et møde med titlen ”Hvad gør Nørrebro Handelsforening ikke for os?”.
    - Man mener, at foreningen er dårlig til at kommunikere med butikkerne
    - Vi gør ikke nok for dem
    - Vi har ikke lavet en undersøgelse med åbningstider, her til jul
    - Vi gør ikke nok med hensyn til at markedsføre Nørrebro.
    Af de 21 butikker, er kun 5 medlemmer af foreningen.
    Bestyrelsen var enig om, at afholde et møde med dem. JB opfordrede hele bestyrelsen til at møde op til dette møde. LJ forfatter et brev til de 21 butikker. Mødedato og sted er dog ikke fastsat. UB og JB er med som backup for LJ.
  5. Afholdte aktiviteter
    1. Erhvervsmøde
      Der var overraskende stort fremmøde. Omkring 85, heraf mellem en tredjedel og halvdelen, nydanskere. UB og KS holdt indlæg for handelsforeningen. Læs reportage fra mødet Desuden holdt Foreningen Nydanskere og danske Bank indlæg. Et par nye medlemmer var mødt op, men hvor var de gamle? KS fik kontakt med EVU vedr. turistprojekt på Nørrebro. Også danske Bank udtrykte tilfredshed med mødet.
      KS blev opfordret til at tage kontakt til EVU omkring omtalte projekt.
    2. Loppemarkedet
      Der var ikke mange boder til selve loppemarkedet. Det skyldes bl.a. konkurrence fra Forum.
    3. Juletræ
      Folk hoppede og var begejstret for underholdningen. 200 godteposer blev uddelt, sponseret af nogle af medlemsbutikkerne. Der var sort af mennesker. Julegløck måtte ikke serveres, derfor blev der uddelt 100 kuponer til Cafe Runddelen. I Nyhavn måtte der godt serveres julegløck fra boderne. Hvorfor denne forskel? En stor tak til Gunnar og Inga, for deres indsats.
    4. Julekæder
      En gruppe butikker på 21havde samlet sammen til julekæder fra Runddelen til Stefanskirken. Vi støttede med en annonce og reklameplads på vores hjemmeside. Se kritik fra de omtalte butikker under punkt 4.
      Liste over de 21 forretninger
    5. Det gamle Nørrebro
      Ingen kunne vide, at dette arrangement kunne samle 200 mennesker i en fyldt Stefanskirke. Sammen med kirken og Nørrebro Lokalhistoriske Forening blev der fokuseret på fortiden. I pausen blev der serveret Julegløck og brunkager. Vi blev opfordret til at lave en gentagelse.
    6. Møde med Connie Hedegaard og Benedikte Kjær
      Mødet på Café Globen samlede 15 – 20 personer. Ærgerlig, at der ikke var flere. Det var to meget oplagte politikere, der fortalte om miljø, planloven m.m.
    7. Annoncer
      - De to helsides annoncer i Nørrebro Avis omhandlede bl.a erhvervsmødet, det gamle Nørrebro, arrangementet med Connie Hedegaard, pension, Det store Juleloppemarked, forklaring på julebelysningen, Danske Bank´s åbningstid
      - En af annoncerne blev gentaget i JP- København til en fornuftig pris
      - En lille annonce med juleloppemarked og juletræ
      - En støtteannonce til de 21 butikker
      - En hel side i Paa Gaden til kun 1.000 kr., hvor vi ønskede alle en glædelig jul, opfordring til at købe lokalt, og reklame for arrangementet ”Det Gamle Nørrebro.
  6. Kommende aktiviteter

    En masse ideer kom på banen bl.a.
    - Tema møde omkring pension
    - Besøg på Politihistorisk Museum
    - Rundtur på Politigården
    - Besøg i Parken
    Ideerne vil blive diskuteret på kommende bestyrelsesmøde.
  7. Nørrebro Handelsforening i medierne v/UB

    I løbet af halvanden måned har foreningen været omtalt 16 gange i den trykte presse, og 4 gange i de elektroniske medier, omhandlende
    - alle vore aktiviteter, julebelysning, områdefornyelse, retssag mod Københavns Kommune, Turisme på Nørrebro, Indlæg om Nørrebro i JPK, lærerpladser.
    I Politikken var der halvanden side om Turisme på Nørrebro, hvor Nørrebro handelsforening deltog særdeles aktiv.
  8. Hjemmesiden v/JB og UB
    1. Antal af besøgende
      Vi har oplevet en ny rekord med 14.500 besøgende. Det er bl.a. de forskellige medier og Københavns Kommune, der er flittige besøgende. Næste år vil hele 150.000 besøge vores hjemmeside, hvis den positive udvikling fortsætter.

      Reklame
      Foreningen skal gøre mere ud af, at sælge bannerreklamer. En ide var at tage kontakt til Google eller andre, der kan sælge reklamer for os.
      En bannerreklame på en bus for vores hjemmeside er ikke så dyr, så dette er absolut en mulighed.

      Indhold
      UB havde mange artikler i støbeskeen. Det er kun tiden, der sætter grænser. En stor del af fritiden går med at forberede artikler til hjemmesiden. www.norrebro.dk bliver ofte citeret i medierne. Journalister helt fra Norge henvender sig, efter at have været inde på hjemmesiden. Medlemmerne er nu kommet på, med deres hjemmesider. Særlig denne side er godt besøgt.
    2. Hjemmesiden som jobformidling
      Dette punkt er diskuteret under kommende aktiviteter
  9. Nyt fra SSH v/KS og TGP
    1. Den usynlige forening
      KS og TGP kunne oplyse, at der intet sker
    2. Juleudsmykning på Amager
      Sundbyernes Handelsforening havde rykket for penge til julebelysning, de var blevet overfuset.
    3. Projekt lærerpladser
      Projektet går hvis ikke så godt, men de to bestyrelsesmedlemmer KS og TGP havde intet nyt at fortælle.
  10. Nyt fra Kassereren v/TGP
    1. Status for regnskabet
      Der var intet afvigende fra budgettet, men regnskabet viste et underskud på 14.000 kr. Problemerne omkring kontingentbetaling og rabat ved et års kontingentbetaling skal op at vende på en generalforsamling.

      Ophævelse af fonden kræver en afklaring af et af formålene, bør tages op på næste møde.

      Bestyrelsen gav udtryk for, at revisorudgifterne havde nået astronomiske højder De administrative funktioner burde også afvikles mere smart
      En plan skal fremlægges på næste bestyrelsesmøde.
    2. Samarbejdet med Danske Bank
      Samarbejdet med Danske Bank på det bankmæssige er ikke endelig effektueret Bestyrelsen gav udtryk for, at man gerne snart ville have det hele på skinner
  11. Nyt fra Kvarterløft v/UB
    1. Nørrebro Park Kvarterløft
      - Stefansgade skal renoveres
      - På Nørrebrogade sker der sikkert en ekspropriation. Af et garageanlæg. Ejeren vil ikke rive det ned som følge af gårdsanering
      - Engstrøm vil have en lokalplan
      - En ny kommunikationsplan er vedtaget
      - Lørdag den 4. februar er Nørrebro handelsforening med i en stor erhvervskonference, der indebærer sightseeing på ydre Nørrebro
    2. Områdefornyelse Mimersgade
      - Muhammed Aslam er genvalgt som formand for afdelingsbestyrelsen i Mjølnerparken med stemmerne 190 mod 60
      - Fragtmandshallerne skal fredes
      - Mjølnerparken stiller krav om, at sekretæren i Områdefornyelsen skal fyres
      - Jesper Langebæk er af overborgmesteren valgt som mægler.
      - Et mæglingsforslag er dog forkastet, uden Styregruppens medvirken
      - Formanden har haft 8 ugers orlov, som følge af samarbejdsvanskeligheder
      - Bodil Vendel har fået nyt arbejde, hun er blevet chef for Beskæftigelses og Integrationsforvaltningen. Ny chef for Socialforvaltningen bliver Henrik Bastholm.
      - Nanasgade 13 stuen er blevet købt, her skal sekretariatet huses
      - Borgermøde den 21. november samlede 120 personer, de blev præsenteret for 11 projekter, Størst interesse var det for trafik og Miljø, samt Balders Plads
      - Kvartersfest blev afholdt 24. november
      - Styregruppen skal på team buildingskursus den 20-21. januar
      - Kunstprojekt ved virksomheden Schiller i Hamletsgade
      - Ved DSB grunden plantes træer som følge af jordoprensning. Der vil ske en fritlægning af Lygten Å. 50 cm jord skal placeres overalt på DSB – grunden som følge af forurening
      - Integrationsministeren klager over manglende lokale initiativer, men har forkastet to lokale integrationsprojekter.
      - Byfornyelsesselskabet SBS har lavet en undersøgelse af kreative erhverv i Mimersgade. Man vil have en ny handelsforening, en ny hjemmeside. Den endelige undersøgelse foreligges senere. Nørrebro handelsforening har mærkeligvis ikke været involveret.
    3. Nyt om Nørrebropark v/JH
      JH foreslog en musiktribune i den nye park. Forslaget vakte begejstring også hos Københavns Kommune. Her kan der med jævne mellemrum gives koncerter. JH var også begejstret over markedshallerne i den spændene nye park.
      UB tilføjede, at nogle af planerne bliver forsinket på grund af forurening, og et lejemål.
  12. Nyt fra Lokalrådet v/ HM

    HM deltog ikke på det sidste møde.
    1. De nye lokalråd
      Nørrebro Park Kvarterløft har skrevet til Københavns Kommune, og foreslået at man starter det første lokalråd på Nørrebro. Nørrebro Handelsforening bakker op om dette initiativ. UB kontakter Jesper Langebæk, hvor en støtteerklæring skal sendes.
  13. Nyt fra Loppemarkedet

    Dette punkt har været behandlet under Juleloppemarked
  14. Eventuelt

    Der forelå intet under dette punkt.

Referent
UB

Jeg vil godt benytte lejligheden til at ønske jer og jeres familie en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Det har været virkelig spændene, at arbejde sammen med jer. Med al den tid, vi bruger på Handelsforeningen kræver det også opbakning fra familien. Mange af os bruger det meste af vores fritid på dette spændene arbejde, derfor kan usaglig kritik af vores forening virkelig ramme dybt. Se blot dette referat, det bugner jo af aktivitet, samfundsforståelse og engagement. Det er mit håb, at vi kan fortsætte vores gode samarbejde i det nye år, også et samarbejde, der er præget af vores humor. Uwe


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16