Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Bankkrak kan betyde butiksdød – som nu på Amager

PRESSENOTAT om: Flere bankkrak kan betyde uheldig butiksdød - som nu på Amager v/Bent Aarrebo Pedersen formand for Danmarks Handelsstandsforeninger
og for Hvidovre Erhverv

Bankkrak kan betyde butiksdød – som nu på Amager
Kommer for alt mange lokale butiksejere og håndværkere uheldigt i klemme ved bank- og sparekassekrak, overtagelser og finansfusioner?

Tom Fuglevig, næstformand i Sundbyernes Handelsforening, der i daglig tale kaldes Ama`r Butikkerne, frygter i en udtalelse til Politiken for konsekvenserne for mange af forretningerne efter krakket af Amagerbanken. Mange kan komme i klemme og få problemer. Det er ikke godt for detailhandlen på Amager, og jeg tror det fører til butikslukninger, siger Kim Valentin, Finanshuset Fredensborg til Politiken med henvisning til situationen i Roskilde efter Roskilde Banks krak i 2008.

Mange lokale butiksejere har som på Amager i stor udstrækning været tilknyttet et lokalt forankret pengeinstitut , bank eller sparekasse i et loyalt og personligt samarbejde siden butikkens etablering.

Derfor vil det i en turbolent tid i detailhandlen som nu siden finanskrisen også være mere risikofyldt for lokale butiksejere og også håndværkere som kunder i lokalt forankrede banker eller sparekasser, når og hvis de enten krakker, opkøbes eller bliver fusioneret på grund af for ringe ledelse som i Amagerbanken, påpeger Bent Aarrebo Pedersen, formand for Danmarks Handelsstandsforeninger.

Det kan uretfærdigt komme til at koste også ellers veldrevne butiksejere og håndværkere for dyrt at skulle omstille sig til en ny ejersituation eller finde en ny bank/sparekasse, hvor de alt for let kommer til at møde en kold skulder i for lang tid.
I et sårbart detailhandelsmarked kan det i mange mindre og mellemstore byer og handelsområder komme til at koste for mange deres eksistensgrundlag og dermed for mange byer/områder unødvendigt kridtede vinduer. Især også hvis at møde en kold skulder ved et ønske om at skifte til ny bank/sparekasse hos ikke godt nok detailhandelskyndige medarbejdere er mere risikofrit for en fremtidig jobsituation som ansat i pengeinstituttet.

Alt for mange lokale butiksejere og håndværkere risikerer desværre at komme uheldigt i klemme ved bank- og sparekassekrak, opkøb, overtagelser eller finansfusioner. Det kan desværre medvirke til en uheldig erhvervsudvikling i mange mindre og mellemstore byer og handelsområder. Det bør bank- og sparekassedirektørerne nok særligt være opmærksomme på risikoen for langsigtet set.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16