Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Forbrugerne – læs kvinderne - træder vande

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk

Forbrugerne – læs kvinderne - træder vande og sparer op

Et stille håb om en vækst i kasseapparaterne på 2,0% i februar baseret på mere end blot prisstigninger og pæne dankortmeldinger for februar efter en januar på +1,3% blev i februar til +1,3% som i januar.

Forbrugerne træder vande som aldrig før i årtier. De – læs kvinderne - sparer op med risikoen for måske mere usikre tider privatøkonomisk set. Ikke mindst den stigende usikkerhed på det kommunale arbejsmarked, hvor det i overvejende grad er kvinder, der er beskæftiget, sætter tit præg på og bremser på forbrugslysten.

Kvinderne, dem er der forholdsvis flest af, de lever jo længst, og er forholdsvis flest ansat i det offentlige, afgør op mod 80% af det daglige forbrug, og er i høj grad gået discount, gået opbremsnings- – og opsparingsvejen.

Der skal markante politiske og politisk ikke blot markerede men også realiserede signaler om en bedre fremtid for Danmark, før end kvinderne tør melde sig positivt på banen igen med øget forbrug.

Derfor må det forventes, at detailhandlen trods en vækst på 1,3% i januar og i februar må forvente en udvikling med i bedste fald lidt over 0-vækst indtil videre til sommeren over. Sidste år i marts var der en vækst på 9% og i april en tilbagegang på 7%. Påskehandlen lå sidste år sidst i marts. Det vil både for marts og april i år give nogle ubrugelige sammenligningstal. Medierne vil nok tale om en meget dårlig marts i år (svært at overgå +9%) og en måske flot april (ikke svært at overgå minus 7%), når tallene kommer fra Danmarks Statistik. De to måneder skal i år ses samlet.

Detailomsætningsindeks contra dankortonsætningsindeks

På onsdag den 6. april kommer Danmarks Statistik med en undersøgelse af detailhandelsomsætningsindekset sammenholdt med udviklingen i dankortomsætningen for 10 års perioden: 2000-2010.

En undersøgelse, der måske kan give svar på, hvorfor der ofte er stor forskel på de 2 opgørelser. Dankort bruges af stadig flere og stadig tiere til meget andet en køb i detailhandlen. Det giver i sig selv forskelle. Men de store forskelle, der sommetider er, skyldes måske også, at der er behov for at stramme op omkring opgørelsesgrundlaget for detailomsætningsindeksene. Det bliver spændende at se, om det måske går lidt bedre for detailhandlen, end Danmarks Statistik`s opgørelser hidtil har vist. Det mener nogle økonomer i alt fald.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16