Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Total forvirring, afklaring, forenkling og tillid:

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk

Total forvirring, afklaring, forenkling og tillid:
Forbrugerne må op fra skyttegravene i år ellers kollapser mange i detailhandlen

Med finanskrisen røg forbrugerne forbrugsmæssigt ned i skyttegravene og er blevet der alt for længe. Forbrugerne gik i chock. Der har været forbrugsmæssig total forvirring hos mange familier. Der er alt for længe blevet sparet op i stedet for at opretholde eller øge forbruget.

De nye tal fra Danmarks Statistik for maj om forbrugerforventninger peger mod en spirende optimisme med fortsatte forventninger om forbedret økonomisk situation om et år både for familien og for Danmark. Og at arbejdsløsheden vil være faldet om et år sammenlignet med i dag.

Det er første gang siden januar 2008, at forbrugerne har en svag positiv vurdering af den økonomiske situation for Danmark.

Men, men: Om egen økonomisk situation lige nu er forbrugerne afklaret med, at den er dårligere end for et år siden. Priserne stiger mere end lønningerne. Så det tegner jo ikke så godt for detailhandlen sommeren over.

Derfor er der i høj grad brug for, at de politiske hundeslagsmål forenkles med økonomers klare analyser og overblik omkring styrker og svagheder over de politiske realiteter i både blå og rød gruppes 2020-planer. Det magter politikerne ikke godt nok selv.

En afklaring og forenkling, der nok først er en realitet på den anden side af sommerferien med måske en afklædning af den ene af planerne som værende for luftig og tyndbenet.

Først med høj forbrugertillid til et nyt folketing med en handlekraftig og troværdig regering kan detailhandlen forvente, at der kommer ny fart på forbruget.

Det er ved at være sidste udkald for rigtig mange i detailhandlen især udenfor de større byområder – mest i YDRE-DANMARK - også for Danmarks fremtid og omdømme som et respektabelt ledet demokratisk samfund. Der er for meget underlødig politisk hundeslagsmål, der forplumrer vandene.

Der er i høj grad brug for forenkling og tillid.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16