Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nørrebro Loppemarked var lukningstruet

Med timers varsel fik man at vide, at man måtte stoppe Loppemarkedet. Busserne nægtede at køre på Nørrebrogade. Heldigvis fandt man takket være fleksible medarbejdere hos Teknik – og Miljøforvaltningen en løsning. Men reglerne er blevet skærpet, og blot en klage kan stoppe Loppemarkedet. Festlighederne i anledning af 25 – året for Loppemarkedets bestående er derfor udsat. Vejarbejdet på Nørrebrogade skaber åbenbart problemer.

Festlighederne er udsat
Det er sandelig mange på Nørrebro, der er blevet ramt af de ændrede trafikforhold. Både kunder og detailhandlere føler sig chikaneret af forholdene. Det kan kun blive bedre. Men også andre har mærket forandringer.

Det er 25 år siden man startede Nørrebro Handelsforenings Loppemarked. Hver lørdag fra april til oktober kan man her langs kirkegårdsmuren opleve et af de mest mangfoldige loppemarkeder i byen. Tusinder af mennesker benytter hver lørdag lejligheden til et besøg.

”I er nødt til at lukke”
Og det skulle jo fejres – de 25 år. Men ak. Grundet vejarbejde måtte præmieren udsættes og festlighederne

En fredag eftermiddag blev Inga og Gunnar Berling, bestyrerne af Nørrebro Handelsforenings Loppemarked ringet op af Teknik – og Miljøforvaltningen. 

  •  I bliver nødt til at aflyse loppemarkedet i morgen

Bestyrerne var chokeret. For efterfølgende fik de, at vide at aflysningen måske kunne vare hele perioden.
Men nu er de jo ikke tabt bag en vogn, de to bestyrer.

Vejarbejde generer busserne
De fik at vide at buschaufførerne nægtede at køre på Nørrebrogade, hvis der ikke blev gjort noget for fremkommeligheden. Vejarbejdet generede åbenbart mere, end planlægerne havde regnet med.

Voksende interesse for loppemarkedet
Problemet er også, at både tilgangen af stadeholdere og besøgene er voksende. Og buschaufførerne mente at denne trafik også ville være generende for fremkommeligheden.

Gode råd var dyre. Og nu er der også nogen i Teknik – og Miljøforvaltningen, der kan se en positiv effekt i et loppemarked.

Omlæsning i sidegaderne
Resultatet blev, at man nu skal omlæsse fra sidegaderne, og bære varerne hen til ens bod. Det betyder, at Nørrebro Handelsforenings to bestyrer nu må ekstra tidlig på arbejde om lørdagen, for at lege politibetjente. For som den rare dame i Forvaltningen sagde. Kommer der bare en klage, bliver vi nødt til at lukke jeres loppemarked.

Og det vil være trist for hele Nørrebro. Ja og borgerne vil gå glip af de festligheder, der antagelig vil løbe af stabelen i juli eller august, såfremt man ikke inden da har lukket loppemarkedet.

Er det så noget at sige til, at trafikreguleringerne og de konstante ændringer ikke lige er Nørrebro Handelsforenings ”kop Te”.

Loppemarked med mangfoldighed
Til alle loppemarkedets fans, skal her lyde, at de stadig bør møde op. Her er alt, lige fra juleplatter, spisestel, røgelsespinde til forgyldte statuetter. Her er både ragelse og forgyldte statuetter.

Du kan her opleve, at folk fra hele verden faldbyder deres varer.

Ændrede regler
Til stadeholderne skal oplyses, at de regler vi et andet sted her på siden har oplyst, midlertidig til dels er ophævet. Man må ikke aflæsse varer på Nørrebrogade. Dette skal foregå i sidegaderne, og så må man transportere sine ting hen til boderne.

Længere arbejdsdag
Bestyrerne Inga og Gunnar oplyser, at ikke alle stadeholdere har forståelse for de skærpede regler. Det betyder, at man har ansat hjælpere, der skal håndhæve de strengere regler. Og det betyder også en længere arbejdsdag for bestyrerne. Allerede fra kl. 5 er de på stedet.

Pas på det kedelige og strømlinede
Nu er det ikke første gang, at loppemarkedet er truet. For nogle år siden, var der flere embedsmænd og lokalpolitikere, der ville have lukket det succesrige loppemarked. Men bestyrelsen i Nørrebro Handelsforening kæmpede for loppemarkedet.

Det er mærkelig, at når man endelig laver aktiviteter, der også bliver rost i anerkendte udenlandske blade, ja så er det nogle, der ikke ønsker det. Vi skal i vores samfund passe på, at det hele ikke bliver så strømlinet og forudsigeligt, at det bliver kedeligt.

Ingen juletræ
Gennem årene er overskuddet fra loppemarkedet gået til velgørende formål på Nørrebro. De senere år er det gået til juletræ på Runddelen i december. Men det er nok sidste gang, man har set et juletræ der. Således kappede folk, der ikke mente, at der ikke skulle holdes jul på Nørrebro, træet to gange.

Man har alle tilladelser
Nørrebro Handelsforening har selvfølgelig alle tilladelser til at kunne afholde loppemarkedet. Men disse tilladelser kan åbenbart med timers varsel ophæves. Fra handelsforeningens side håber man at forvaltningen og busselskabet finder en løsning. En løsning som ikke går ud over loppemarkedet.

Læs under Arkiv 2011 om Nørrebro Handelsforenings Loppemarked 25 år
Læs under Hvem er vi – Loppemarked om reglerne for afholdelse af Loppemarked


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16