Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Det yderste Højre

I årsrapporten fra PET alarmeres om stigende problemer mellem de ekstreme på højre – og venstrefløjen. Men en egentlig trusselsrapport har de ikke udsent. For nogle år siden tappede en betjent 8.000 personer fra politiets database og overdrog oplysningerne til ORG – en ekstrem højreradikal gruppe. En venstreorienteret gruppe Redox har analyseret gruppen. ORG mener, at alle indvandrere skal smides ud af landet. Detailhandelen på Nørrebro var dengang gidsler i et spil – i et spil om nedrivning af Ungdomshuset.. Nørrebro Handelsforening blev dengang truet af både kræfter fra højre og venstre.

Venstrefløjen i forbindelse med Ungdomshuset
Når vi nu beskæftiger os med den politiske gruppering, er det ikke for at oppiske en stemning. Vi har her på siden i mange år beskæftiget os med venstrefløjen i forbindelse med Ungdomshuset. Der ligger i vores arkiv her på siden mindst 25 artikler om Ungdomshuset.

Mange indvandrere på Nørrebro
En anden grund til, at beskæftige os med emnet, er, at Nørrebro er befolket med ret så mange indvandrere og efterkommere af indvandrere. Og det er disse højre radikale gruppers største ønske, at komme disse til livs. Og vold er ingen hindring.

Pas på overvågning
Den tredje grund er, at man nu rent politisk sikkert vil forstærke overvågningen ikke kun af mistænkte, men også almindelige borgere. Og det er ikke en god ting i et demokratisk samfund.

Vi vil i en senere artikel belyse det problematiske i en forstærket overvågning

Er virksomhedsejere grundlæggende skurke?
Og en fjerde grund er, at det generelt er virksomhedsledere, der beskyldes for at tilhøre de ekstrem højre radikale grupper. Kan det have sin rigtighed?

Virksomhedsejere tjener generelt penge. Men det de venstreorienterede glemmer er, at de også har ansatte. Så hvorfor generalisere virksomhedsejere som skurke?

En part i sagen
For at tage punkt fire først, så blev Nørrebro Handelsforening og den øvrige detailhandel betragtet som part i sagen omkring nedrivning af Ungdomshuset. Man betragtede detailhandelen på Nørrebro som kommunens forlængede arm. De venstreorienterede ødelagde gang på gang butikkerne på Nørrebro.

En del butikker måtte efterfølgende lukke. De kunne ikke klare mere. Det lykkedes til sidst for Nørrebro Handelsforening at få en dialog i gang med de ikke voldelige brugere af Ungdomshuset.

Handelsforeningen støttede de ikke voldelige brugere af Ungdomshuset i jagten på et nyt ungdomshus.

Nørrebro Handelsforening truet
De fleste politikere havde dengang ikke meget til overs for handelsforeningens argumenter. Og denne side modtog mange hademails, heriblandt 4 – 5 politibetjente. Vi blev også truet med presseetisk nævn og meget mere.

Direkte trusselsbreve modtog foreningen også. Gad vide om de stammede fra den omtalte organisation. Interesserede kan gå i vores arkiv og finde omtale af disse trusselsbreve, anmeldelse til Presseetisk nævn med videre.

Rapport om højreradikale
En venstreorienteret research - gruppe Redox har fornylig udgivet en rapport om den højreradikale gruppe, ORG. Denne gruppe skulle angivelig bestå af politifolk, mediefolk, jurister, højtplacerede embedsmænd og succesfulde direktører.

En bred medlemskreds
I medlemskredsen er også hjemmeværnsfolk, hooligans, erhvervsfolk, hjemvendte soldater fra Kosovo og Afghanistan, og ansatte fra Beredskabsstyrelsen. En chefkonsulent i Københavns Kommune er åbenbart også medlem.

Adgang til penge og våben
Netværket driver skydeforening, kampsportsklubber og en skole for nationalistiske danskere.

Ifølge Redox har man adgang til penge og våben. Tilsyneladende har man stået bag Århus mod Moskeen, netværket Dansk Front og foreningen Vederfølner.

En stor del af Logen består desuden af tidligere og nuværende medlemmer af den ny – nazistiske hooligangruppe White Pride.

Brændende had mod indvandrere
Disse har alle et brændende had mod indvandrere og venstreorienterede. Et symbol på deres had, var afbrænding af en mørklødet dukke til et sommermøde. På disse møder er der også afbrænding af kors. Man føler sig hensat til Ku Kux Klan.

Opgør med myten
Udtalelser i tv – og radioprogrammer, bøger, aviser og tidsskrifter gennemlæses, lyttes, læses nøje og dokumenteres af ORG.

Fra Redox lyder det: 

  • Vi ønsker at gøre op med myten om, at det højreorienterede miljø udgøres af tilfældige hoologans, der hejler lidt og tager nogle stoffer, men ellers har et almindeligt liv. Den ekstreme højrefløj er en faktor i samfundet. Det er virksomhedsledere og folk fra embedsværket i både politiet og militæret.

Forskning har glemt de højre – radikale
Siden 11. september har næsten al forskning været koncentreret om islamisk radikalisering. Forskning i højreradikalisering har i den grad været nedprioriteret.

Vi har en tendens til at politisere i en krisesituation. Set i lyset af katastrofen i Norge vender man blikket mod Danmark for at finde ud af, om det er også kunne ske herhjemme.

Ekstremister på både højre – og venstrefløjen
PET (Politiets Efterretningstjeneste) skriver i deres nyeste årsberetning, at ekstremister bliver mere og mere professionelle i deres aktiviteter. Det er en stigende vilje til konfrontationer mellem den yderste venstrefløj og den yderste højrefløj.

PET mener også at rydningen af Ungdomshuset har været brugt til at rekruttere en ny generation af ekstremister. Man mener, at ekstremisterne på venstrefløjen gemmer sig i ly af mere fredelige aktivistmiljøer.

Fra venstrefløjen har der været forsøgt brandattentater mod blandt andet Politiskolen og Nordeas hovedsæde.

Trænet til kamp
ORG har ifølge den omtalte rapport erfaring fra forsvaret og trænet til kamp mod venstrefløjen.

Truslen fra islamiske terrorister
Men PET har ikke offentliggjort nogen trussels - niveau. En sådan udmelding kan sikre, at befolkningen for et afbalanceret billede af truslen. Men det ser ud som om, de har størst interesse i truslen fra islamiske terrorister.

En sag blev ikke efterforsket
I 2009 blev en politimand dømt for at have lavet 8.000 opslag i politiets registre. Han lavede en database med venstreorienterede som ifølge ham opførte sig som landsforrædere, fordi de havde støttet indvandringen. Denne politimand var et centralt medlem af ORG, så mon ikke den organisation har fået adgang til oplysningerne.

Det mærkelige er, at PET ikke har fortalt offentligheden om sagen. Godt nok nævner, de højrefløjen i deres årsrapporter.

Så vidt vides blev sagen ikke videre efterforsket.. Man fandt ikke ud af, hvad betjenten brugte oplysningerne til. Nu kan det så konstateres, at betjentens arbejde har ført til oprettelse af Den Store Hukommelse. Og var det ikke kun betinget fængsel, som betjenten blev dømt til. Betjenten blev dog fyret.

En patriot arbejder dag og nat
Betjenten skulle angivelig også have skjult våben i sin lejlighed. I 2009 blev databasen udvidet med fotos af de folk, der befinder sig i Den Store Hukommelse. 

  • En patriot har tilbudt at stå til rådighed dag og nat – klar til at rykke ud på gader og stræder for at forevige de personer, der generer det nationale arbejde.

Ja sådan hed det sig på det interne forum.

Politikere overfaldet
En trussel er vel lige farlig, hvad enten den kommer fra militante islamister eller fra ekstremister på den danske højre – eller venstrefløj. Når folk bliver overfaldet, fordi de har en bestemt politisk holdning og tilhører et demokratisk parti, der også er repræsenteret i folketinget, ja så må man da gøre noget.

Register til rådighed for Trykkefrihedsselskabet
I hvert fald har ORG et såkaldt Landsforræder – arkiv, som man ifølge Redox har stillet til rådighed for Trykkefrihedsselskabet.

Dette register indeholder privatadresser, telefonnumre, familieforhold, stillinger og politisk observans. Et sådant register kan være farlig i forkerte hænder. Man samler nok ikke de informationer, for at skrive julekort.

Tråde til andre grupper
Netværket ORG har eksisteret i over 20 år. De trækker tråde til Dansk Folkeparti og Den Danske Forening og racistiske og voldelige grupper. Gruppens hensigt er at rense Danmark for indvandrere og gennemføre et opgør mod landsforrædere.

Flere af ORG`s medlemmer anerkender Hells Angels underafdeling AK 81 for at tæske provokerende perkere.

Forbereder et opgør
Ifølge rapporten forbereder ORG et opgør: 

  • De dedikerede højreekstremister har med andre ord adgang til penge, våben og viden, som tilsammen udgør en potentiel fare. Ikke kun for deres politiske modstandere med også for samfundet som sådan

Angivelig skulle organisationen have 100 medlemmer fordelt hovedsagelig i København, Aarhus og Aalborg. PET finder det bekymrende, at man har taget kontakt til ligesindede i udlandet.

En højreekstremist fra Hørsholm sættes i forbindelse med bombefremstilling. I Århus har der været en række alvorlige sammenstød mellem venstre – og højrefløjen.

En kaffeklub?
Ifølge formanden for Den Danske Forening, Ole Hasselbalch, har netværket selv fortalt politiet om deres aktiviteter. Selv kalder han organisationen for en kaffeklub. Han mener desuden, at den venstreorienterede journalistgruppe, der står for rapporten slår plat på den forfærdelige begivenhed i Norge.

ORG har anlagt en retssag mod dagbladet Politiken for at have brudt loven ved at videregive oplysninger, som stammer fra dataindgreb.

Hvem er Redox? 
Redox opstod for ca. fem år siden ud fra den venstreorienterede dokumentargruppe Demos. Redaktionsgruppen består af ti personer. Omkring 25 personer er reseacher, kilder og fotografer.

Organisationen betegner sig som uafhængig af politiske partier og bevægelser. Men alligevel kan en sådan rapport være behæftet med politiske fordomme og filosofiske anskuelser.

Den omtalte rapport indeholder fotos fra private polterabend og sejlture, samt fotos fra tankstationer m.m.
På Redox hjemmeside anføres, at målet med rapporten er at opkvalificere debatten om racisme og nazisme.

Rapporten er sammenstykket af e – mails, tekster på internettet, overvågning, fotografier og mange andre ting. Det kan være alt fra en kaffe – klub til en egentlig racistisk undergrundsbevægelse, som Redox tror, den er.

Det er dem, der kastede sten
Den højreorienterede gruppe, Vederfølner, mener, at det er de samme som rente og kastede sten på Nørrebro i forbindelse med rydningen af Ungdomshuset, der står bag Redox. Denne gruppe har åbenbart et register på 3.000 mennesker på den yderste højre fløj.

Valgt at være hemmeligt
Dagbladet Politiken har samarbejdet med Redox i forbindelse med artikler om højrefløjen. Det er den såkaldte gravergruppe, der har været i gang. Politiken har blandt andet fået et brev fra ORG: 

  • Netværket har bevidst valgt at være hemmeligt, ” da debatklimaet i Danmark fortsat er sådan, at enhver kritisk stillingtagen til den massive indvandring, der har fundet sted igennem den sidste generation, tillægges underlødige eller ekstremistiske motiver, og at deltagerne i kredsen har en berettiget grund til at undgå offentlig eksponering”.

Måske skulle man gøre noget ved det
Noget tyder på, at justitsminister Lars Barfoed ikke er helt upåvirket af de nye dokumentationer. Han har anmodet PET om en samlet vurdering af indsatsen mod politisk ekstremisme, herunder højreekstremisme. Når han har modtaget vurderingen, vil han tage stilling til, om der skal foretages yderligere. 

Vi har tidligere beskæftiget sig med ekstreme grupperinger på Nørrebro, ligesom vi har skrevet mindst 25 artikler om Ungdomshuset.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16