Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Cykler frem for biler

Mange mindre transporter af varer i byen kan klares på cykel, hvorved miljøet spares for CO2, helbredet styrkes med motion og pengepungen kan forblive lidt tykkere.

Under ”Festdage i Cykelbyen” fra d. 17. – 22. september, præsenterer Miljøpunkt Nørrebro forskellige større og mindre ladcykler, som er indrettet til mange formål: transport af tunge varer, kontorartikler, lange genstande etc.

Tirsdag d. 20. september kan du se og teste forskellige lad- og kassecykler på Solitudevej v. Nørrebrogade. Og afprøve om det kunne være noget, som din virksomhed kunne være interesseret i at bruge til daglig. Den Grønne Elektriker vil komme forbi og fortælle om sine erfaringer, og du kan få svar på spørgsmål omkring varecyklernes muligheder.

I ugens andres dage, mellem kl. 9 og 12 besøger Miljøpunkt Nørrebro en række erhvervsdrivende på Nørrebro med tilbud om afprøvning af cykel til varetransport.

Spidsroden, Den økologiske købmand på Nørrebro, har i mere end 13 år klaret udbringning af varer til bl.a. lokale daginstitutioner og vareindkøb fra INCO med sin ”Sorte Jernhest” ladcykel. ”Udover at skåne miljøet og få lidt motion, er det faktisk ofte nemmere at komme rundt i byen på cykel. Især er de nye meget brede cykelstier et hit, når man kører med en større ladcykel. Lidt større cykelparkeringspladser kunne være en god ide. Ved større varemængder bruger jeg dog Københavns Delebil.” siger Allan Lindgaard, driftsassistent i Spidsroden.

I ugens løb laver Miljøpunkt Nørrebro endvidere en undersøgelse af, hvilke behov og ideer lokale erhvervsfolk har til en fremtid med færre biltransporter; det kunne eksempelvis være et fælles cykellaug??

Har du i dit firma brug for at transportere varer rundt i byen, og har du fået lyst til at få et besøg og høre mere, kan du booke en tid hos Gitte Kristiansen på gitte@norrebro.nu

Arrangementet er støttet af Nørrebro Lokaludvalg og Københavns Kommune.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16