Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nyt fra Metroselskabet – december 2011

Hvad sker der med byggepladserne, og hvordan er det lige med de trafikale forhold. Vi fortsætter her på siden med at orientere om udviklingen i samarbejde med Metroselskabet. Hvilke gener har det for beboerne og for erhvervslivet på Nørrebro, ja følg med her på siden og læs indlægget, som er leveret af Andrea Jørgensen fra Metroselskabet.

Fra Andrea i Metroselskabet har vi igen modtaget en status fra arbejdspladserne på Nørrebro.

Nyt om Metroarbejderne ved Nørrebroparken
I midten af november afholdt Metroselskabet Åben Skurvogn ved Nørrebroparken. I fire dage kunne naboer og andre interesserede besøge skurvognen, der var parkeret uden for byggepladsen. Her stod Metro – medarbejdere klar til at svare på spørgsmål, ligesom det var muligt, at studere en række plancher og tage lidt læsestof med hjem. Cirka 160 personer besøgte skurvognen

I starten af 2012 kommer skurvognen til Nørrebros Runddel og Nuuks plads, og skurvognen fortsætter rundt til resten af de kommende Metrostationer i løbet af det næste års tid.

Arbejdet på de afstivede vægge til tunnelskakten er i fuld gang i Nørrebroparken. Arbejdet med at etablere de afstivede vægge, er det arbejde, der giver flest gener i form af støj og vibrationer og vil som udgangspunkt finde sted i hverdage mellem 7.00 og 18.00. Perioden med etableringen af de afstivede vægge vil vare frem til slutningen af marts 2012, hvorefter udgravningen til skakten går i gang.

Nyt om Metroarbejderne ved Nørrebros Runddel
Ved Nørrebros Runddel er arbejdet på afstivede vægge også gået i gang, og her vil den mest støjende del af fasen gå i gang i løbet af de næste par uger. Etableringen af afstivede vægge ved Nørrebros Runddel vil vare frem til juli 2012.

Nyt om Metroarbejderne ved Nørrebro Station
De forberedende arbejder er afsluttet ved Nørrebro Station. Porten i Hyltebro 6 blev udvidet i efteråret og er nu testet af brandvæsnet. Om et par måneder overdrages området til entreprenøren, der derefter går i gang med at indrette byggepladsen.

Nyt om Metroarbejderne ved Nuuks Plads
Den 3. december var der indvielse af udstillingen København Noir, som er en 63 m lang udstilling på byggehegnet ved Nuuks Plads. Det er en visuel fortælling om den glemte, mørke side af 1800 – tallets København og viser blandt andet billeder af kriminelle og løse fruentimmere. Udstillingen bygger på materiale fra Landsarkivet og er udarbejdet af Dybdahl Co., og den vil hænge på hegnet i minimum seks måneder.

I løbet af den seneste måned er indretningen af byggepladsen ved Nuuks Plads afsluttet, og byggepladsen er nu klar til at gå over til næste anlægsfase – etableringen af de afstivede vægge. Dette er også den anlægsfase, der giver flest gener i form af støj og vibrationer, og arbejdet vil som udgangspunkt finde sted i hverdage mellem 7.00 og 18.00. Perioden med etableringen af afstivede vægge vil vare frem til juli 2012.

Vejarbejde
Lige efter nytår vil der være vejarbejde i Laurids Skaus Gade i ca. fire uger. Her går vi i gang med at ændre Laurids Skaus Gade, så lastbilerne kan køre igennem, når de skal fra byggepladsen ved Nuuks Plads og ud i Ågade.

Arbejdet består i at flytte skulpturen Den Hemmelige Have og plintene, der står for enden af Laurids Skaus Gade ved Ågade i depot. Herudover skal vi udvide vejen mellem Florsgade og Laurids Skaus Gade for at tilgodese kørekurverne for de lastbiler, der kommer fra Flors Gade. På den eksisterende plads mellem Laurids Skaus Gade og Ågade etablerer vi en 4,5 meter bred vej langs den eksisterende støttemur.

Samtidig ensrettes Laurids Skaus Gade fra Rantzausgade, så skråparkering fremover foretages ved at bakke ind i parkeringsbåsene.

Arbejdet bliver udført i hverdagene mellem 7.00 og 18.00. Der kan i perioder være gener i form af støj og i perioder mindre vibrationer.

Nyt om Metroarbejderne ved Skjolds Plads
De forberedende arbejder er af sluttet ved Skjolds Plads. Porten ved Tagensvej 98 er klar til brug, og inden længe vil brandvæsnet foretage testkørsel gennem porten for at kontrollere, at der er fri passage for en brandbil i tilfælde af ulykker.

Afspærringen af Haraldsgade ved Tagensvej opretholdes.

Om et par måneder overdrages området til entreprenøren, der derefter går i gang med at indrette byggepladsen.

Følg også med på www.m.dk

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16