Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Pluk af nogle af de seneste relevante artikler/overskrifter vedr. detailhandel m.v.

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk

NOTAT
Pluk af nogle af de seneste relevante artikler/overskrifter vedr. detailhandel m.v.
v/Bent Aarrebo Pedersen

JydskeVestkysten TEMA-artikler 1. august (flere større artikler)
Det bliver stadig billigere at købe ind på tysk

Priserne stiger nemlig langt mere på danske varer end på tyske. F.eks. danske ølpriser steget med 34,7% siden juni 2005, tyske ølpriser kun steget med 5%.

Priskløften mellem danske og tyske varer er de sidste 7 år blevet stadig større. Der skal relevativt få ændringer til, før der sker mærkbare reaktioner og en folkevandring til grænsen. Et familieeksempel fra Vojens 60 km fra grænsen handler næsten kun i Tyskland. Det sparer familien tusinder af kroner på årligt, samtidig med køb af varer i en bedre kvaliteter i Tyskland. (Mange familier på Fyn og langt op i Jylland tager mindst een gang en tur til grænsen om måneden og køber stort ind i grænsesupermarkederne – de danske priser for fødevarer og ikke alkoholiske drikke lå i juni i år 9,8% højere end i jinu 2010 – altså en væksst på to år.

DR Sjælland netavis 31. juli
Lønsedlen skrumper i Inspiration

pr. 1. august. Det sker for at redde arbejdspladser flest mulige af 450 arbejdspladser i 50 butikker efter nogle år med røde tal på bundlinien. Samtlige går ned i løn - menige medarbejdere mindst med omkring kr. 1.000 om måneden. (Måske desværre en nødvendig løsning i flere kæder/butikker efter 1. oktober – fra næste år).

Ritzau 30. juli
Danskerne flygter fra sommeren
Rejsebureauerne melder om rekordsalg af ferie sydpå i skolernes efterårsferie. Der sættes ekstrafly ind. (Det er måske frigjorte fterlønskroner, der her forbruges)

JP/EPN 30. juli
Stærk vækst i Sverige og stærkt svensk kronekurs gavner dansk eksport
Væksten i Sverige overrasker økonomer. Landet efterspørger nu flere varer. Den stigende og høje svenske kronekurs gør, at danske varer bliver billigere i Sverige. Det gavner dansk eksport og er kommet særligt belejliget for dansk eksport – der oplever ellers vækstskuffelser i Storbritannien og i euroområdet.

Danmarks Statistik / Børsen 30. juli
Pessimismen breder sig hos detailhandlere

Forventningerne til, at der ryger flere penge i kassen de kommende 3 måneder hos landets detailhandlere er meget små. Desuden lykkedes det ikke at infri egne forventninger fra april, maj, juni med de faktiske tal for omsætning.

Avisen.dk 30 juli
Vi ødsler penge væk på ferien
Vi glemmer alt om sund fornuft på ferien og kommer ofte hjem med overtrukne kontokort. 4 ud af 10 bruger flere penge på udlandsrejsen end planlagt. I gennemsnit overskrides feriebudgettet med 16,5%. Det viser en undersøgelse foretaget af FOREX. (Måske derfor at mange vælger sommerhus-ferie i stedet for charterferie)

Ritzau 28. juli
Danskerne vil i sommerhus i Danmark i år

Mange danskere har lejet sommerhus i Danmark i sidste øjeblik. For første gang i årtier er der lige så mange danskere som tyskere, der har lejet feriehus i Danmark i højsæsonen. Jeg har aldrig oplevet det i de 25 år, jeg har været i branchen siger Niels Svendsen hos Dansommer. (Fravalg af charterferie og i stedet for hjemme-ferie)

JP/Erhverv 27. juli
Gode tider for unge boligkøbere

Nedturen på boligmarkedet har sammen med den lave rente gjort det langt mere attraktivt for unge familier at få egen bolig. Ifølge Nykredit har førstegangskøbere nu de bedste vilkår, siden Nykredit begyndte at måle den slags i 1998. Det betyder, at en typisk familie nu kun skal bruge 35% af nettoindkomsten til boligudgifter mod i 2007 47%. (Det kan øge mobiliteten på arbejds- og boligmarkedet)

JP/Erhverv 27. juli
Kineserne køber stort ind

Der kommer stadigt flere kinesere og de køber mere pr. person. NU for kr. 5.151, 1/3 mere end sidste år for kr. 3.884 og mere end det dobbbelte af en typisk turist for kr. 2.420. I dag står kineserne for halvdelen af turisternes køb af momsfrie varer i butikkerne. 23,5% flere turister det sidste år tid end for eet år tilbage. (Det redder sommeren for mange københavnske cityforretninger)

JP/erhverv 26. juli
Tøjbranchen lider

Krise og afmatning præger den danske tøjhandel, hvor butikkerne er hårdt ramt. Modebranchen er det 4. største eksporterhverv i Danmark. En ny analyse viser, at dele af den danske modebranche er under hårdt pres. Detailhandlen melder dog om stigende salg de seneste måneder. Få store firmaer trækker læsset i modebranchen. (I juni i større salg(+0,3% i mængder og til bedre priser (1,2% fremgang i omsætning)

JP/Erhverv 26. juli
Det lysner for danske spisesteder

Restauranter og hoteller ser igen optimistisk på fremtiden. Kunderne er igen villige til at tage pungen frem og betale mere, viser en konkunkturanalyse fra brancheforeningen: Horesta. ( Flere på hjemme-ferie i stedet for charterferie gavner vel også restauranter)

Ritzau 25. juli
Vi sætter penge i banken som aldrig før

Alene den seneste måned er opsparingen øget med 4,5 milliarder kroner, så det samlede private indlån i bankerne nu er på hele 818 mia. kr. Det svarer til halvdelen af Danmarks bruttonationalprodukt. Det skriver Ritzau (En markant stigning i bilsalget de seneste par måneder tyder på, at efterlønskroner går til nye biler).

DR/ØST-JYLLAND 12 juni
Butiksdød – halvdelen lukket på 8 år – på Djursland
Bruno Christensen vurderer, at på landsplan forsvinder 10.000 butikker de næste 8 år. På Djursland vil næsten halvdelen af specialbutikker lukke de næste 8 år. Byer som Ebeltoft, Allingåbro, Kolind, Ørum og Auning er i risikozonen. Det er kampen mod discount, der gør det svært for specialforretninger som bolig og tøjbutikker at overleve. Det sagde Bruno Christensen til DR Østjylland 12. juni. (Det behøver ikke at tage 8 år – med den nye lukkelov fra 1. oktober kan det komme til at gå rigtig stærkt – måske på 4 år).


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16