Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde i Nørrebro Handelsforening, afholdt torsdag den 10. maj 2007 hos Rie Nielsen, Bureauets Bogføringscafe og Revision, Slotsgade 2,2 th. - 2200 København N

Offentliggjort 14. juni 2007

Til stede:
Johnny Beyer (JB), Hans Mejlshede (HM), Rie Nielsen (RN), Anette Wegener (AW), Jørn Holm (JH), Uwe Brodersen (UB).

Afbud fra:
Piet Paaske, Kurt Schellsbeck

Udeblivelse uden afbud:
Fatima Gelle

  1. Godkendelse af dagsorden
    • Dagsorden blev godkendt, dog blev punkt 6.a sløjfet da Piet ikke var til stede. Desuden udgår punkt 5 a, da ingen af de nyvalgte var til stede.
  2. Godkendelse af referat
    • Referat af den 20. februar 2007 blev godkendt. læs mere
  3. Nyt fra formanden
    1. Diverse informationer
      Velkommen på forsiden, der blev vist på TV3 og en stor opsat artikel i Ekstra Bladet, beskyldte JB for at arbejde sort. JB fastholdte sin uskyld, og forklarede Ekstra Bladets fremgangsmåde. Læs mere. Historien har voldt JB og hans familie en række ubehageligheder. Fra bestyrelsen var der stadig 100 % opbakning til JB. Ligeledes forelå der en opbakning fra Danmarks Handelsforeninger.

      JB har modtaget PG – Prisen, uddelt af Lokalavisen Paa Gaden. Prisen skal ses, som anerkendelse for JBs bidrag til at fastholde Nørrebros mangfoldighed. Endvidere blev hans støtte til Ungdomshuset og varetagelse af egne medlemmers interesse værdsat.

      Vores årlige udflugt går til P.Gs Familiehave på Frederiksberg.

      Overborgmester Ritt Bjerregård har ikke været tilfreds med omtale af nogle af hendes udsagn i forbindelse med Ungdomshus – sagen. Der har fra hendes kontor været trusler om, at indbringe sagen til Presseetisk Nævn.

      Vi har i første omgang fået afslag fra Danske Banks Initiativpulje vedr. penge til et Nørrebro Løb. Men vi ville kunne søge de lokale afdelinger af Danske Bank på Nørrebro.

      Line Barfod fra Enhedslisten har rost foreningens indsats under Ungdomshus – konflikten.

      Vi har sendt et brev til Bendt Bendtsen og fået svar. Der kan ikke gives kompensation, siger Bendt Bendtsen. Vi ville mødes for at diskutere, hvordan man i fremtiden kunne håndtere en situation som Ungdomshuset. JB havde forestillet sig noget i retning af en Voldsofferstilling. Sidste år lagde Staten 87,5 millioner kroner ud, men fik kun 5,7 millioner kroner igen. Endvidere kunne man forestille sig en erstatningsmulighed som ved stormflodserstatninger. Som bekendt mistede detailhandelen 14 millioner kroner alene i tabt omsætning på Nørrebro.

      BVKv/ Hans Thomsen har ansøgt om støtte og har fået bevilliget 300 kroner.

      Foreningen og hjemmesiden har fået talrige e – mails fra tilfredse og utilfredse vedr. vores håndtering af Ungdomshus – sagen.

      Vi er blevet positivt omtalt i EU vedr. Projekt Lærerpladser og vores kamp i indføringen af den ny mesterlære.

      Vi har hjulpet med en indsamling for uskyldige ofre i Ungdomshus – konflikten. Det indbragte i alt 3.600 kr. som er fordelt til 4 ansøgere. UB undrede sig, for i hans butik lå der stadig en indsamlingsbøsse med hele 43 kroner. JB og AW vil spørge Ungdomshuset om alle indsamlingsbøsser er indsamlet.
    2. Nyt fra Afviklingsselskabet
      Vi har fået brev fra kommunens advokat, der vil have, at vi skal dokumentere nogle af vores udsagn. I den forbindelse er der en stor tak til Arbejdernes Landsbank for fremskaffelse af bilag. Der skal bruges en del tid til frembringelse af de resterende bilag. Bestyrelsen ser dog positiv på et forlig i sagen. Problemet er bare, at der skal bruges en del tid. AW og RN vil snarest finde det forespurgte dokumentation og fremsende dette.
    3. Nyt fra ELO (Erhvervslejernes Landsorganisation)

      Som meddelt på sidste bestyrelsesmøde er der sket en del organisatoriske ændringer. AW har netop færdiggjort indkaldelser til en kommende generalforsamling. UB nævnte, at han endnu ikke havde fået afregning for sit arbejde.
    4. Nyt fra Danmarks Handelsforeninger
      Der har været afholdt generalforsamling. JB er gået af som næstformand. KS repræsenterer nu Nørrebro Handelsforening i DH. Se referat Klik Her
  4. Nyt fra SSH
    • Tommy og KS havde været til bestyrelsesmøde i SSH. Projekt Lærerpladser var nu stoppet. Udbyttet havde ikke været stort. Frafaldet var på 66 %. Bestyrelsen ville ikke skrive under på regnskabet. Det skulle gå tilbage til revisoren, for derefter at blive sendt ud til bestyrelser. Sven og Hugo sagde, at de var indstillet af Vanløse Handelsforening, der som bekendt har meldt sig ud af SSH med virkning fra 31.12.07. Denne indstilling fra Vanløse, ville bestyrelsen gerne se skriftligt bevis på.
    • Inden tirsdag skal der være et forslag fremme hos Sven. Af denne vil det fremgå, at Nørrebro Handelsforening foreslår, at SSH skal lukkes. Såfremt denne afgørelse går os imod, er bestyrelsen enige om, at vi melder os ud af SSH.
    • UB har endnu ikke modtaget afregning fra SSH.
    • Som følge af denne beslutning valgtes der ikke nogen, der skal repræsentere os i SSH.
    • Følgende er afsendt fra JB den 14.05.07

      Med henvisning til § 6, stk. 7 i Vedtægter for Storkøbenhavns Samvirkende Handelsforeninger fremsendes hermed følgende forslag til behandling på det ordinære repræsentantskabsmøde den 22. maj 2007

      Motivationen for dette er følgende:

      De lokale handelsforeninger har brug for alle aktive kræfter for at fastholde et højt aktivitetsniveau og dermed imødegå faldende medlemstal. Derfor er der ingen eller kun meget begrænsede kræfter til rådighed for en overbygning som SSH.

      Flere lokale handelsforeninger har allerede taget konsekvensen af overstående forhold, og har udmeldt sig af SSH og ved udgangen af 2007- vil der kun være fire lokale handelsforeninger i Storkøbenhavn.

      SSH`s aktivitetsniveau er igennem de seneste år reduceret ganske væsentligt, og foreningens oprindelige opgave som talerør for handelsforeningerne er derfor ophørt.

      Da projekt ”ELEV I DETAILHANDELEN” nu er afsluttet, foreslås det, at der træffes principbeslutning om foreningens opløsning på repræsentantskabsmødet den 22. maj 2007, samt at denne beslutning bekræftes på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde efter vedtægterne.
  5. Efter Generalforsamlingen
    • RN meddelte, at hun kommer rundt på vores arbejdspladser med nogle papirer, vi skal skrive under på.
    • Diskussionen om de interne revisorer var atter et punkt på generalforsamlingen. De kritiske bemærkninger var taget til efterretning. Bestyrelsen vedtog at indkalde til et tema – orienteret bestyrelsesmøde, der skulle handle om Fonden og om prisen Årets Brosten. Til dette møde skulle også indkaldes ejendommens administrator, Bent Johansen og Jensen fra Arbejdernes Landsbank.
  6. Medlemsmøder v. JH og RN
    • JH foreslog et møde omkring Økonomisk integration og Somalisk Netværk. Bestyrelsen kunne dog ikke godkende den ene af oplægsholderne, der på grund af JB og Velkommen til forsiden havde udtrykt mistillid til Nørrebro Handelsforening. JB foreslog at man rettede henvendelse til Foreningen Nydanskere, for at finde en anden oplægsholder.
    • RN havde planlagt et medlemsmøde den 24. maj sammen med bl.a. et indlæg fra en advokat og en revisor omkring etablering af selskaber fra enkeltmandsfirmaer til Aps/AS.
      Det var delte meninger omkring dette arrangement. Udbyttet ville ikke stå i forhold til indsatsen, mente man, og der ville ikke dukke medlemmer op.
    • En diskussion udspandt sig om medlemsmøde i det hele taget. HM mente, at folk hellere ville have kulturelle oplevelser frem for faglige oplevelser. Vores største besøgstal havde vi opnået til havnerundfarten to gange, til besøg på Rådhuset, en tur på Assitens Kirkegården og det Gamle Nørrebro i Stefans Kirken.
    • Man blev enige om:
    • Møde med Somalisk Netværk og Økonomisk Integration den 19. juni kl. 18.00 – 21.30. Måske kunne nogle af RN’s kontakter indgå i dette møde. RN taler med JH omkring dette.
    • Hvad betaler du i husleje? – den 16. august arrangører RN og AW.
    • RN havde en ide om Nørrebro – vin. Det skulle være en vin, der samtidig med en Nørrebro Etiket indeholdt historier fra det gamle Nørrebro. Her mente RN, at det kunne UB forfatte. Hun havde kendskab til en handelsforening på Lolland – Falster, der havde prøvet ideen. Vinen skulle være med til at promovere Nørrebro, og skulle bestilles af medlemmerne på forhånd til repræsentation og salg til kunder i butikken.
    • Ideen er, at der er penge til medlemskassen ved salg til medlemmer. Ligeledes kan de handlende få en fortjeneste, når de skal sælge til kunderne. Og på den måde får vi også markedsført Nørrebro.
    • Bestyrelsen synes godt om ideen, og RN, AW og HM arbejder videre med dette.
  7. Nørrebro Handelsforening i medierne v. UB
    • Velkommen på forsiden fyldte to sider i Ekstra Bladet samt dele af forsiden. Den blev også vist i TV3. Efterfølgende blev meldingen videregivet i MetroExpres og EPN.dk
    • Sort skattepolitikker slipper for sanktioner, kunne Reuter fortælle. Ordvalget fortæller, at JB var dømt på forhånd. Også Københavns Radio og en række andre medier fortalte om denne historie. Se mere på klik her.
    • JB medvirkede i en artikel om trendy gader i Nørrebro Avis
    • Ingen dans på roser, handlede om tab på 14 millioner kroner i tabt omsætning i sagen om Ungdomshuset, Nørrebro Avis.
    • Overfald i Shawarmabar i forbindelse med Ungdomshuset. Nørrebro Avis citerede www.norrebro.dk
    • Nørrebro Avis citerede også hjemmesiden i forbindelse med Velkommen på forsiden.
    • Butikker får ikke kompensation også i Nørrebro Avis. I øvrigt en ros til denne avis. I løbet af en måned har de omtalt vores forening så meget, som avisen tidligere har gjort over en to års periode.
    • PG – prisen var omtalt i Nørrebro Avis, lidt i JP og på www.paagaden.dk
    • Handelsforeningen opgiver at gøre tabene op efter urolighederne, kunne man læse i Politiken samt www.politiken.dk
    • Vores hjemmeside er citeret i utallige blogs og hjemmesider på Nettet.
    • De mest populære ting i den sidste måned har været

      Nørrebro Handelsforening 2006 arkiv

      Oversigt over medlemmer

      Hvad er sharia

      Nørrebro handelsforening 2005 arkiv

      Overenskomst 2007

      De 14 artikler om Ungdomshuset

      Velkommen på forsiden

      Loppemarkedet

      Mor, jeg skal tisse – om manglende toiletforhold på Runddelen

      Sidste nyt

      Lokal Nyt

      Faderhusets historie
    • De mest populære domæner har været

      google.dk

      politiken.dk

      ungdomshuset.dk

      bt.dk

      paagaden.dk

      google.no

      google.se
    • Der har været læst 236 forskellige artikler, og her figurer Danske Bank på pladserne 43, 44, 47 og 65. På 85. pladsen ligger Meld dig ind. Mange kigger på vores leje – sammenligning og på cykel – artiklerne. Meget populære er stadig artiklerne omkring islam og kultur.
  8. Nyt fra kassereren v. RN
    • De to interne revisorer vil blive inviteret. Vi har haft en tilgang på 5 nye medlemmer. 1 medlem har meldt sig ud, grundet flytning fra området. Målet er en tilgang på 16 nye medlemmer over det næste år. Budgettet hænger sammen. Der er overført penge fra ejendommen for at betale kreditorer.
    • Der har været afholdt generalforsamling i Afviklingsselskabet.
  9. Nyt fra Kvarterløft v. UB
    1. Nørrebro Park Kvarterløft
      • UB har grundet arbejdspres, meldt sig ud af Styregruppen
      • Den 29. maj får Kvarterløft besøg af en delegation fra Landskrona
      • Der har været et oplæg omkring lokaludvalg ved Alex Heick. Fra 2008 får vi et lokaludvalg på Nørrebro.
      • Et møde omkring Nørrebro Parks fremtid resulterede i ikke særlig mange fremmødte. Annoncen blev indrykket i Østerbro Avis i stedet.
      • Man vil lave et børnekulturhus ved Hillerødgades skole.
      • JB og UB har holdt møde med Nørrebro park Kvarterløft omkring lanceringen af Danmarks længste basar. UB havde på et styregruppemøde søgt penge. til et reklameoplæg. Samarbejdet med Nørrebro Park Kvarterløft har dog været præget af misforståelser og manglende informationer.
      • Efterfølgende har KS i en mail undret sig over, at man bebrejder ham, at han ikke har henvendt sig. Aftalen var en helt anden. Ifølge KS var det Nørrebro Park Kvarterløft, der når budgettet var på plads skulle henvende sig, men det skete aldrig.
      • Nørrebro Park Kvarterløft vil ansøge om penge til i en uge, at lukke Nørrebrogade i et forsøg.
      • UB efterlyste igen erfaringer fra de andre handelsforeninger. Hvad har det betydet for Vesterbrogades butikker og butikkerne på Gammel Kongevej, at der er foretaget trafiksaneringer?
      • På bestyrelsesmødet udspandt der sig en diskussion omkring Nørrebro Park Kvarters behandling af vores forslag, Danmarks længste basar.
      • UB kunne berette, at Nørrebro Park Kvarterløft efter at de havde fået referat fra det møde UB og JB deltog i, påstod, at de aldrig har fået et oplæg. Som bekendt har både KS og UB sendt et oplæg.
      • JB fastslog at Nørrebro Handelsforening består af frivillige mennesker. Nørrebro Park Kvarterløft har ansat erhvervsvejleder og andre folk. Meningen var at de skulle bruge manpower. Nu bliver det efter planen lidt af deres tanker og lidt af vores.
      • JB synes, at det var forståeligt, at de ville vise deres projekt frem, men han troede ikke på ideen med forskellige guideture. Men modsat bør vi få den indflydelse, som vi kan få. Vi sætter heller ingen penge i projektet, da vi ingen har.
      • KS har frie hænder til at handle på Nørrebro Handelsforenings vegne, og forlange honorar, når han skal lave professionelt arbejde.
    2. Områdeløft Mimersgade
      • På sidste møde var der 22 orienteringspunkter og 10 almindelige punkter på dagsordenen
      • Thorshaven bliver lavet for 2 millioner kroner. Det er et projekt i samarbejde med Københavns Kommune, Vibo og private. Det ligger ved Uffesgade
      • Områdeløft vil lave en mentorordning for 30.000 kr.
      • Der var 9,7 millioner kroner i Mimers Penge til små succeser, nu er det 3 millioner kroner tilbage.
      • Masser af lønmidler går til konsulenter og arkitekter
      • Styregruppen skal den 8. september bruge hele dagen til at diskutere Byfornyelsesprojekterne
      • Bananapark kan ikke blive helt færdig. Kommunen vil ikke bevillige de sidste penge.
      • Vedr. konkurrencen om Superkilen så er 25 arkitektfirmaer interesseret.
      • Økonomiudvalget har bestemt, at der skal nedsættes en overordnet styregruppe, der skal koordinere alle aktiviteter på Ydre Nørrebro.
      • Den boligsociale indsats i Mjølnerparken har fået 15 millioner kroner. Dette beløb udvides til 25 millioner kroner. Giverne er Landsbyggefonden og Københavns Kommune. Selve planen er udarbejdet af Kuben i samarbejde med Københavns Kommune, Lejerbo og Mjølnerparkens afdelingsbestyrelse. Der vil komme en artikel på www.norrebro.dk
      • 9. juni er det et arrangement til fordel for Ungdommens Røde Kors foran Nørrebrohallen
      • 20. august vil der være et borgermøde omkring det nye Kulturhus ved Nørrebrohallen
      • Lokale – og Anlægsfonden vil støtte dette projekt
      • Projekt Kend din By er en masse lokalhistorie med foredrag og byvandringer, måske kommer der også en artikel ud af det.
      • Karrierebiblioteket på Nørrebro Bibliotek har brugt for mange penge. Biblioteket er efter Hovedbiblioteket det mest besøgte i København.
      • Projekt Netværksopbygning handler om forældrekurser for indvandrere.
      • Samarbejdet med Balance i frihed, handler om kriminalitet. Hvordan det er at sidde inde, isoleret fra sin familie. De afholder markedsdag den 16. juni på Mimers Plads.
  10. Nyt fra Lokalrådet v/HM
    • Det nye Lokaludvalg vil få flere midler til rådighed. I øjeblikket går diskussionen på, hvem der skal repræsenteres i udvalget.
  11. Nyt fra Loppemarkedet
    • HM har haft besøg af en arkitektstuderende, der bl.a. har filmet loppemarkedet. Nørrebrogade er filmet over 24 timer. Det er blevet til 4.000 fotos, et billede hvert 20. sekund. HM får tilsendt en cd – r med samtlige fotos.
  12. Eventuelt
    • RN fastslog, at afbud skulle stiles til hende, helst inden deadline kl. 12 middag, da der kræver en del forberedelser, at arrangere bestyrelsesmødet.
    • AW vil undersøge, hvorfor Fatima Gelle ikke har givet sig til kende. Hun har ikke sendt afbud, ej heller indsendt oplysninger om mailadresse m.m. til vores hjemmeside. Forlydender kom frem på mødet, at hun ikke mere er butiksejer. RN vil derfor undersøge hendes forhold som medlem af Nørrebro Handelsforening.

Referat, Uwe 17.05.07


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16