Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Overskuds – millioner til Nørrebro

Et kvarterløft skal etableres på Indre Nørrebro. Folkets Park skal efter fire år igen renoveres. Og så skal der etableres ny kulturhus og bibliotek. To borgmestre vil købe Blågårds Kirke, men det vil en andelsforening også. Denne forening er ikke interesseret i et ”kontorhus” men snarere et koncerthus. På ydre Nørrebro skal der etableres cykelsti fra nordvest til Nørrebro. Og Mjølnerparken skal gøres mere åben ud til omverdenen gennem stisystemer.

En mild gaveregn til Nørrebro
Københavns Kommune havde 850 millioner kroner til overs, som nu er blevet fordelt til forskellige projekter i byen. Og det var også en mild gaveregn til Nørrebro.

Nyt kvarterløft
Indre Nørrebro får et kvarterløft til 30 millioner kroner, der skal bruges til renovering af Folkets Park og flere områder omkring Blågårds Park. Og egentlig går initiativet i retningen af bekæmpelse af bande – kriminalitet.
Kreative erhverv og kulturliv skal styrkes omkring Blågårds Plads. Der skal skabes mere tryghed.

Forskellige borgmestre har givet udtryk for, at kommunen skulle overtage Blågårds Kirke. Men nu har folkene bag andelsforeningen Koncertkirke Blågårds Kirke taget et initiativ til at købe kirken. Man forestiller sig, at der stadig afholdes kirkelige handlinger i kirken, som begravelser og børnegudstjenester. Endvidere har den serbiske menighed til huse her. Også bespisningen af hjemløse, skal fortsætte, ifølge andelsforeningen.

Foreningen mener, at omtale af deres koncerter kan bidrage til en mere positiv omtale af aktiviteterne omkring Blågårds Plads.

Folkets Park skal atter renoveres
At Folkets Plads igen skal renoveres skyldes sikkert det omfattende salg af hash, der foregår i området. Det er ikke mere end 4 – 5 år siden, at pladsen sidst blev renoveret. Dengang glemte man sikkert, at gøre pladsen mere tryghedsskabende.
Et nyt kulturhus, bibliotek og køb af Blågårds Kirke er som skrevet også med i planerne.

Det er integrationsborgmester Anna Mee Allerslev og sundheds – og omsorgsborgmester Ninna Thomsen der mener, at Blågårds Kirke skal omdannes til et iværksættersted og et kontorfællesskab.

Cykelsti i Rantzausgade
Rantzausgade får nu også en cykelsti. Gaden er udnævnt til en af de farligste strækninger i København. Det handler om trafiksikkerhed. Ja i 2009 blev gaden kåret til det værste sted at cykle.

Forskellige andre initiativer er på tegnebrættet. Områdefornyelsen skal strække sig over seks år og ske i tæt samarbejde med beboerne og boligforeninger i området. Københavns Kommune vil også søge staten om penge til at renovere boliger, baggårde og facader i kvarteret.
Også området omkring Korsgadehallen og gårdrummet omkring Wesselsgade legeplads vil blive løftet ved bl.a. bedre stiforløb og grønne områder.

Tolerance og ikke – tolerance
Hver fjerde indbygger i det område, der bliver fokuseret på har ikke – vestlig baggrund. Her er også mange social udsatte familier. Og det er også her, at bøsser ikke altid kan gå hånd i hånd, eller jøder gå med kalot. Det er en mærkelig holdning, for på Nørrebro er man både meget tolerant og ikke – tolerant. Her trives også modviljen mod det danske samfund.

Nørrebro og Nordvest knyttes sammen
Nørrebro og Nordvest skal nu knyttes tættere sammen med en tunnel. Denne skal gå under banen ved Mimersparken. Og denne bliver beregnet for gående og cyklister. Dette vil skabe mere liv i kvarteret, og knytte cykelrutenettet bedre sammen.
Også Mjølnerparken skal åbnes mere. Der skal således etableres en sti – og gangforbindelse under banelegemet mellem Fyrbødervej og Mimersparken, samt en stiforbindelse mellem Fyrbødervej gennem.

Mjølnerparken åbnes
Det er ikke længe siden, at Superkilen og Mimersparken blev indviet. Ideen er også, at gøre Mjølnerparken til en større del af Nørrebro. I mange år har boligområdet været temmelig isoleret. Man vil også forsøge sig med mindre butikker og små erhverv i stueetagerne i Mjølnerparken.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16