Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Positive vinde

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarreo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk

Positive vinde
Opsvinget kommer snigende
(Danske Bank økonomer i Berlingske 26. og 27.06.13)

Der er bedre tider på vej, forudser Danske Bank i en prognose, men det slår først rigtigt igennem næste år. Årets første 2 kvartaler skuffede, har været for sløje, men der ventes en “ganske pæn” vækst i 3. og i 4. kvartal, som altså fortsætter ind i 2014. Primært drevet af eksport samt indenlandsk efterspørgesel. Styrket af den lave inflation.

Der er plads til større privatforbrug i Danmark. Realindkomster stiger. Der kan godt forbruges lidt større andel af indkomsten. Det vil formentlig ske i takt med, at humøret bliver bedre på bolig- og arbejdsmarkedet. Men nogen eksplosion bliver det ikke til.

Huspriser og lejlighedspriser stiger nu primært i storbyområderne.

De nyeste konjunkturtal i dag fra Danmarks Statistik :

Fald i ledigheden i maj
Byggeriets forventninger stiger lidt Industriens konjunkturindikator er igen positiv
Svag fremgang i serviceerhvervene og Stabil indikatur for detailhandlen med en pil opad.
(især stærkt positive forventninger til omsætningen i fødevarehandlen)

Dertil kommer de mange store offentlige anlægsinvesteringer, der ventes at beskæftige mere end 80.000 personer de kommende år.

Noget tyder på, at en del familier har valgt hjemme-ferie i år eller er meget sent ude med at bestille charterferie. Priserne for en uges ferie booked har været ca. 1.000 kr. lavere end sidste år som gennemsnit. Dertil har der på det seneste været mange billige tilbud for juli. De gode meldinger om ferievejret herhjemme i de kommende uger og uroen sydpå kan måske få en del flere til at fravælge charter-ferie til fordel for hjemme-ferie.

Der er trods alt positive vinde for detailhandlen for den kommende tid. Det er der også brug for, skal vi lande på 0-vækst i år i forhold til sidste år med en tilbagegang på 1,7% i kroner i kasseapparaterne de første 5 måneder sammenlignet med de første 5 måneder sidste år.

Den sorte hest i det spil vil være rent politisk med både lands- og lokalpolitiske sammenstød og negativ mediedbehandling heraf de kommende uger op til kommunalvalget i november. Det kan igen øge forbrugernes usikkerhed om fremtiden og holde forbrugskronerne nede i skyttegravenes skattekister.

De jyske kommuner er mest erhvervsvenlige. Det viser en analyse fra Dansk Byggeri, der udnævner Herning, som landets mest erhvervs- og byggevenlige kommune. Top 10 er: 1. Herning. 2. Billind. 3. Holstebro. 4. Ikast-Brande. 5. Odense. 6. Lemvig. 7. Ringkøbing-Skjern. 8. Vejen. 9. Aabenraa. 10. Skive. Se hos Dansk Byggeri en pressemeddelelse: Herning er Danmarksmester og find nederst linket til hele analysen som : “Læs analysen og .......” Og se jeres egen kommunes placering


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16