Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Generalforsamling

Generalforsamling i Nørrebro Handelsforening 2008
Afholdt den 27. marts 2008 hos Mejlshede Låse

Offentliggjort 8. april 2008

  1. Valg af dirigent
    Hans Thomsen blev valgt som dirigent

    Han kunne konstatere, at generalforsamlingen var lovlig varslet.
  2. Beretninger

    a. Bestyrelsens beretning ved formanden Klik her

    Bemærkninger til bestyrelsens beretning:

    Hans Mejlshede var sikker på, at handelsforeningen blev repræsenteret i Lokaludvalget. Vi vil være til stede, hvis vi spiller vore kort rigtig og desuden ville det ville være naturligt at vi sad i Lokaludvalget.

    Søren Hansen, mente at det burde være Rådhuset, der bestemte, hvem der sad i Lokaludvalget. Søren Hansen ville også vide, hvor meget kommunen havde tilbudt i forlig.

    Johnny Beyer mente, at valg til lokaludvalget burde foregå lokalt, det var mere demokratisk. Københavns Kommune havde tilbudt 0 kroner i forlig.

    Hans Mejlshede mente, at kommunen bevidst i flere år at have forhalet afgørelsen. De havde hele tiden forlangt uvæsentlige ting fra regnskabet.

    Søren Hansen undrede sig over, hvem der havde spændt ben for et forlig. Han havde selv henvendt sig til overborgmesteren i sagen.

    Annette Wegener ville vide, hvorfor Søren Hansen havde henvendt sig, da sagen blev ført af bestyrelsen.

    Beretningen blev godkendt.

    b. Beretning om Nørrebro Handelsforenings ejendom ved administrator Bent Johansen

    Bent Johansen udtalte, at udlejning er en investering. I løbet af året havde der været 3 – 4 udskiftninger. Det er trods alt efter nutidens forhold, primitive boliger. Der er opstået problemer med for mange fester i ejendommen. Bent havde modtaget klager. I første omgang har viceværten opsøgt dem, der er problemer med.

    Naboejendommen havde henvendt sig med hensyn til udbygning af altaner. Ejendommen har en del graffitiproblemer. Der har været en lejeindtægt på ca. 600.000 kr. vedligeholdelse har andraget cirka 113.000 kr. Renteudgiften er stegt med ca. 50.000 kr. Der forventes samme niveau næste år.

    Der er en god friværdi i ejendommen, og en solid økonomi. Beholdningsoverskuddet rækker lang tid ud i fremtiden.

    Hans Mejlshede spurgte om, der var mulighed for byfornyelsesmidler. Mange af hans lærlinge havde boet i ejendomme. Var det mulighed for at modernisere og sammenføre lejlighederne, spurgte Hans.

    Johnny Beyer mente, at en beskeden leje førte til en bedre cirkulation. Ejendommen er en af goderne ved at være medlem af Handelsforeningen. Ved større lejligheder er der længere beboelse.

    Bent Johansen oplyste, at der kun er offentlig støtte til planlægning og projektering af ”Badetårne”. Der gives max støtte på 50.000 Kr. Huslejen er ikke engang på 3.000 kr. Bent ville gerne sige ja tak til offentlig byfornyelse.

    Johnny Beyer gav udtryk for, at vi gerne måtte have en plan i skuffen.

    Beretning blev godkendt.

    c. Beretning om Nørrebro Handelsforenings Loppemarked ved Gunnar Berling

    I Gunnar Berlings fraværd kom Uwe Brodersen med en kort beretning. Sidste år var Loppemarkedet præget af dårlig vejr og stigende konkurrence. Men der blev dog til tilskud til juletræ. Juleloppemarked er ved at være en tradition. Uwe håbede på et lidt større musikarrangement i år.

    Allerede den 19. april startes der op på årets loppemarked. Betingelser bliver lagt ud på vores hjemmeside. Der var stor ros og anerkendelse til Inga og Gunnar for deres utrættelige arbejde.

    Beretning godkendt.

    d. Beretning om Handelsforeningens rolle i Kvarterløft ved Uwe Brodersen.

    Uwe fortalte, at Nørrebro Park Kvarter nu er lukket efter 7 år. Det samme gjaldt for Nordvest. Harraldsgade og Mimersgade fortsætter.

    Hvis man ser tilbage til Nørrebro Park Kvarter, så har vi knyttet mange gode kontakter. Vi har fået en ny Nørrebro Park, som ikke alle er tilfredse med. Der er sket meget i Jægersborggade og i Stefansgade. I solskin kan sidstnævnte godt ligne Paris. Uwe fremhævede Informateket. Hvis dette projekt havde været bakket ordentlig op af kommunen, kunne det stadig have fungeret. Butikskonsulentordningen var en succes, en skam at ordningen er ophørt. Den aktuelle situation med ulovlige varer på Nørrebro, kunne godt have legitimeret en fortsat ordning.

    De årlige ”Kulturelle Markedsdage” er blevet et samlingspunkt for lokalbefolkningen.

    Mange lejligheder er blevet renoveret. Det samme gælder gårdanlæg.

    I Områdeløft Mimersgade, hvor vi sidder i Styregruppen har det været lidt kontroverser med Mjølnerparken. Disse har fået 25 millioner kroner til en ny indsats. Miljøkonsulenter har gjort en stor indsats i Områdeløftet, bl.a. i butikker. Fremhæves skal også bibliotekets store indsats for integrationen. Nørrebrohallen skal moderniseres. Og det bliver spændene om der bliver et nyt kulturhus på Nørrebro. Et stort projekt er også Kilen, samt DSB – grunden.

    Uwe håbede ikke, at kommercielle interesser tog overhånd. Bazargrunden har været i spil i mange år. Uwe håbede ikke, at den lige som sidst på papiret ville blive omdannet til en stor stenørken. Til DSB – grunden har Uwe også for mange år siden været med til at lave en plan. Denne skal også laves om. Diverse trafikbegrænsninger har ikke været handelsforeningens kop te. Såfremt Nørrebrogade som bilfri zone gennemføres sammen med Områdeløft Mimersgades trafikplaner, vil der blive kaos i trafikken.

    Uwe mente ikke altid, at lokaldemokratiet kom til sin ret. Embedsmænd blev betalt for, at møde op på alle tider af døgnet, og var med til at præge befolkningen. Hvis man ikke selv mødte frem til alle arrangementer, betragtede man det som manglende interesse. Hvad hjælper det hele, når man i det store regnskab skærer ned på den sociale indsats og ikke har styr på integrationsarbejdet? gav Uwe udtryk for. Områdeløft og Kvarterløft er en guldgrube for konsulenter, byplanlægger og arkitekter.

    Hans Mejlshede påpegede, at der nogle gange var et uheldigt personsammenfald. Folk tjener på at designe. De 200 millioner kroner man vil bruge på at ”nydesigne” Nørrebrogade kunne være brugt på så meget andet.

    Hans Thomsen påpegede, at Københavns Kommune ikke mangler penge, efter at man har solgt elektricitetsværket til Dong. Men man må kun bruge en hvis procentdel hvert år.

    En del diskussion om Lokaludvalget og deres budget fulgte.

    Beretning blev godkendt.
  3. Aflæggelse af revideret regnskab for foreningen, afdelingens regnskab vil foreligge i revideret stand ved kassereren.

    Kassereren, Rie Nielsen uddelte reviderede regnskaber. Det komplette regnskab fra alle områder lå også til gennemsyn.

    Handelsforeningen kunne præsentere et lille overskud, men Afviklingsselskabet dræner kassen. Loppemarkedet kunne præsentere et overskud på 6.629 kr.

    Oversigt over regnskabet for året Klik her

    Se regnskabet for Nørrebro Handelsforening Klik her

    Se regnskabet for Loppemarkedet 2005 Klik her.

    Se regnskabet for fonden 2005 klik her

    Fonden lever sit stille liv, der kan uddeles små portioner.

    Regnskab blev godkendt
  4. Vedtagelse af budget og kontingentsatser
    Nørrebro Handelsforening har ikke haft den forventede medlemstilgang. I bestyrelsen har man gjort meget for at få den tilgang. Masser af aktiviteter både på det politiske og markedsføringsmæssige område, har ikke båret frugt. Der blev igen henvist til de uddelte papirer.

    Bestyrelsen accepterede at gå væsentlig ned i honorar, for at få det hele til at hænge sammen.

    Også budgettet vil være at finde på www.norrebro.dk
  5. Indkommende forslag

    a. Bestyrelsen fremsætter forslag om
    - at vedtægternes & 6 ændres således, at der fremover ikke vælges interne revisorer, men i stedet vælges et eksternt revisionsselskab.

    Hans Thomsen meddelte, at han havde fået et brev fra de nuværende interne revisorer, Knud Schou og Benny Granstrøm. Heri blev der meddelt, at en revisor kun kontrollerer om regnskabet er korrekt. Der bliver ikke kigget efter, om bestyrelsen har anvendt midlerne politisk korrekt.

    Rie Nielsen havde ikke det mindste imod de nuværende interne revisorer. Hun henviste til, at foreningen ikke var så stor, og at hun skulle afse cirka 5 timer til formålet.

    Hans Thomsen meddelte, at Knud Schou over for ham havde påpeget, at det var forkert og for dyrt, hvis statsautoriserede revisorer skulle gennemgå foreningens regnskab.

    Hans Mejlshede menter, at det var helt hen i vejret, at vores lille forening skulle have to interne revisorer.

    Rie Nielsen påpegede, at foreningen havde fået et billigt tilbud fra revisor. Hun påpegede igen, at bestyrelsesarbejde næsten er blevet gjort ”helt frivillig” Der var mange ting, man skulle, som medlem af Nørrebro Handelsforenings bestyrelse.

    Johnny Beyer mente, at der var både plusser og minusser.

    Bent Johansen anførte, at de interne revisorer havde ret i deres argument. Revisoren er som sådan ligeglad med om pengene bliver anvendt politisk korrekt.

    Der var ideer fremme om at Interne revisorer skulle tages fra de aktive detailhandlers rækker. Endvidere var det forslag fremme om, at der kun skulle vælges en intern revisor.

    Det havde ikke noget med de nuværende at gøre.

    Bestyrelsen ville overveje situationen ind til næste generalforsamling.

    Resultatet blev, at Bestyrelsen trak sit forslag grundet gode argumenter fra de to interne revisorer.

    b. Bestyrelsen anmoder generalforsamlingen om mandat til at benytte kr. 75.000 af ejendommens likvide midler til betaling af retsafgift i sagen Handelsstandens Indkøbsordning mod Københavns Kommunes Sundhedsforvaltning, således at stævning mod Kommunen kan indleveres til Københavns Byret den 28. marts 2008.

    Annette Wegener
    oplyste at beløbet er en sikkerhed. Retsafgiften kommer om mulig gå tilbage.

    Hans Mejlshede påpegede, at Kommunen havde spillet på, at vi ikke kunne rejse pengene.

    Johnny Beyer mente ikke, at foreningen mere skulle vente på Kommunens advokat. Man havde længe forsøgt at få fat i ham.

    Anmodningen blev enstemmigt imødekommet.
  6. Valg til Bestyrelsen
    1. Formand Johnny Beyer var ikke på valg
    2. Næstformand Hans Mejlshede blev genvalgt
    3. Kasserer Rie Nielsen blev genvalgt
    4. Sekretær Uwe Brodersen var ikke på valg
    5. Kurt Scheelsbeck blev genvalgt

      Piet Paaske blev genvalgt
      Jørgen Holm blev genvalgt
      Annette Wegener blev genvalgt
    6. Inga Berling og Gunnar Berling blev genvalgt som bestyrelses – suppleanter.
    7. Knud Schou og Benny Granstrøm blev genvalgt som interne revisorer.
  7. Valg af revisionsfirma

    S.C. Revisorerne
    blev genvalgt
  8. Eventuelt

    Der forelå ikke noget under dette punkt.

    Inden Generalforsamlingen var der oplæg fra letbaner.dk Deres oplæg vil indgå i et trafikforslag, som senere vil blive offentliggjort på www.norrebro.dk

    Generalforsamlingen sluttede kl. 22.04

Referent: Uwe Brodersen/ 28.03.08


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16