Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nyt fra Metroselskabet - Oktober 2013

Vi har igen modtaget informationer fra Metroselskabet vedrørende byggepladserne på Nørrebro. Og det er som bekendt, Nørrebroparken, Nuuks Plads, Nørrebros Runddel, Skjolds Plads og ved Nørrebros Station. Vi skal følge tunnelboremaskinen Noras færden. Tænk, den er på vej fra Nørrebroparken til Runddelen. Og de første stationer på Nørrebro er ved at blive støbt.

Nørrebroparken
I Nørrebroparken er den første tunnelboremaskinen i gang med at blive testkørt. Tunnelboremaskinen, der er døbt Nora, skal i første omgang bore strækningen mellem Nørrebroparken og Frederiksberg Allè. Derefter bliver den hejst op og kørt tilbage til Nørrebroparken, hvor den skal bore gennem Nørrebro og Østerbro, indtil den når frem til Øster Søgade.

Nora er dog ikke alene om at bore fra Nørrebroparken. I løbet af august ankom delene til næste tunnelboremaskine til byggepladsen. Entreprenøren er i øjeblikket ved at samle selve borehovedet til denne tunnelboremaskine på bunden af tunnelskakten. Når tunnelboremaskinen er samlet, gennemgår den en række tests, inden den sendes af sted.

Den nye tunnelboremaskine skal bore parallelt med den ny tunnel, som den første tunnelboremaskine borer, så der vil være to parallelle tunneler.

Nuuks Plads
Entreprenøren er nået halvvejs i udgravningen af den 23 meter dybe station, og udgravningsarbejdet forventes at vare til og med oktober måned. Udgravningen kan ind imellem støje, da entreprenøren er nået ned til det hårde kalklag, som er sværere at grave i.

Når udgravningen af stationen er færdig, går entreprenøren i gang med forberedelserne til støbningen af stationens bund.

Nørrebros Runddel
I midten af august blev bunden til den kommende station døbt, og nu er entreprenøren i gang med en række mindre støbninger i bundet af stationsrummet. Samtidig gør entreprenøren klar til at modtage tunnelboremaskinen Nora, som forventes, at nå frem til Nørrebros Runddel i løbet af efteråret. Nørrebros Runddel er den første station, der får besøg af tunnelboremaskinen.

Skjolds Plads
På Skjolds Plads er entreprenøren fortsat i gang med at lave de afstivende vægge, og i løbet af sommeren ankom endnu en maskine til byggepladsen, så der nu er to sekantpælemaskiner. Entreprenøren har støbt ca. halvdelen af væggene til stationen.

Nørrebro Station
Ved Nørrebro Station bliver arbejdet på de afstivende vægge færdigt i løbet af efteråret. Derefter skal entreprenøren fjerne et stykke af den øverste beton i væggene, inden han kan gå i gang med at forberede støbningen af stationens tag.

Vi takker Metroselskabet - Nabo for informationerne.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16