Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Dyr lukkelov og stillingskrig

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk

Dyr lukkelov og stillingskrig
(Pluk fra Jyllands Posten 8.+9.10.2013 helsides artikler)

Dyr lukkelov . Udskilningsløb på vej i dagligvarebranchen, men ingen tør blinke først. Omkostninger er øget med mange hundrede millioner. Dyrt om søndagen. I gennemsnit er åbningstiderne udvidet med 10-15%. Og det er kostbart for butikkerne. Tæt på samlet et milliardbeløb i øgede omkostninger. Kunderne bruger ikke flere penge, selvom de har flere timer at handle i. Dansk Supermarkeds kæder tjener godt med frie åbningstimer. SuperBrugsens salg vokser, da flere kunder handler om søndagen. De store shoppingcentre kaprer kunder på søndagsåbent. Strøgbutikker mister kunder, fordi de ikke har åbent. Tomme strøggader. Bymidten i de største svenske byer er mere eller mindre affolkede om søndagen, og det er også en trussel herhjemme.

Discount-opgør: Slås om forbrugerne. Tre af seks discountkæder tjener endnu ikke penge. Samtidig er der flere nye butikker på vej. Det er billigere at holde søndagsåbent i lavprisbutik end i supermarked.

Alle de store kæder i dagligvarebranchen ruster sig med oprydning, omstrukturering, sortimentstilpasning m.m. i butikkerne foruden etablering af nye butikker, hvor det er muligt for at stå stærkest muligt landsdækkende set. Alle ruster sig i en stillingskrig, hvor ingen har lyst til at tage det første skridt til et uundgåeligt brutalt udskilningsløb med en ketchup-effekt af nødvendige tilpasninger. Et udskilningsløb, som ikke kan undgå at få afsmittende negative virkninger på strukturen i specialhandlen med føde- og udvalgsvarer og for mange bymidter. Det er klogt at ruste sig i specialhandlen og i bymidterne. Og det gør formentlig de fleste også. Detailhandelsmønstret vil ændre sig markant de kommende og nærmeste år. Den nye lukkelov har indtil nu været dyr for samfundet.

HUSK politikerne på: Fælles fodslaw om bymidten som et godt visitkort for kommunen


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16