Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Fokus på Lokalhistorien

Nu har dem, der interesserer sig for lokalhistorie rig mulighed for at få deres nysgerrighed stillet. To interessante arrangementer med gratis adgang fokuserer i den kommende til på Nørrebro i gamle dage. Det er Lokalhistorisk Bogmesse og Anekdoter fra Det Gamle Nørrebro - den 6. af slagsen.

To kommende arrangementer på Nørrebro vil fokusere på lokalhistorien. Der vil være en masse nostalgi at lytte på.

Lokalhistorisk Bogmesse den 23. november (LiteraturHaus)
Den 23. november inviterer Lokalhistorisk Forening og Arkiv til Lokalhistorisk Bogmesse. Her vil man foruden den populære Nørrebro - Kalender og den to år gamle Nørrebro - Historier - Fra Fedtemadder til fædregruppe købe ældre Nørrebro - bøger fra Lokalhistorisk Arkiv. Overskuddet fra messen går til Lokalhistorisk Forening videre arbejde.

Der vil være filmvisning, udstilling om Nørrebros historie, mulighed for at købe øl, vin, vand og kaffe. Der er også slag af postkort og plakater. Og frem for alt, der er hele fem foredragsholdere på. Programmet ser således ud:

  • kl. 13.00 Pia Allerslev: Kultur - og fritidsborgmester åbner bogmessen
  • kl. 13.15 Poul Opstrup, ejer og daglig leder af LiteraturHaus, fortæller lidt om huset, hvor LiteraturHaus ligger
  • kl. 14.00 Nete Wingener, Ph.d. i historie og arkivar på Københavns Stadsarkiv, fortæller om Stadsarkivets erindringssamlinger
  • kl. 15.00 Lars Thomas, forfatter. fortæller om Det mystiske Danmark
  • kl. 16.00 Gitte Lunding, leder af Kulturcenter Assistens, fortæller om Nyt Liv i de døde i døde måbeden.
  • kl. 17.00 Uwe Brodersen, boghandler, lokalhistoriker m.m. fortæller om Politi og Banditter på Nørrebro

Der er gratis adgang
Jul på det Gamle Nørrebro (10. december).
For 6. gang går arrangørerne Nørrebro Lokalhistoriske Forening, Stefanskirken og www.dengang.dk sammen og arrangerer Anekdoter fra Det Gamle Nørrebro.
Det sker den 10. december i Stefanskirken. Og denne gang fokuseres der på jul.

Der vil være julehistorier, og vi skal gennem de traditionelle julehits, som Peters Jul og Højt fra Træets Grønne Top. Forfatterne til disse to julehits ligger begravet på Assistens Kirkegård. Selvfølgelig skal vi også høre om, hvordan man tilbragte julen på Nørrebro, dengang.

Men der bliver også fortalt barske historier fra Nørrebro - dengang. Socialrealistiske fortællinger om hverdagen for de fattige og ufattelige kvindeskæbner. Og så var Ladegårdsåen måske ikke altid så idyllisk, som man vil gøre den til. Dette og meget mere kan man glæde sig til.

De lokalhistoriske arrangementer i Stefanskirken har altid været et tilløbsstykke af de store. Og som sædvanlig er der gratis adgang, med gratis kaffe i pausen.

Det er Karsten Skytte Jensen fra Nørrebro Lokalhistoriske Forening og Uwe Brodersen, boghandler m.m. fra hjemmesiden www.dengang.dk, der fortæller historierne.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16