Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Generalforsamling i Nørrebro Handelsforening 2009
Afholdt den 31. marts 2009 hos Mejlshede Låse

Offentliggjort 15. april 2009

  1. Valg af dirigent

    Hans Thomsen blev valgt som dirigent og fastslog at generalforsamlingen var rettidigt indkaldt.

    De deltagende blev kort præsenteret.
  2. Beretninger

    a) Bestyrelsens Beretning ved formanden Klik her

    Diskussion efter Bestyrelsens Beretning.

    Knud Schou takkede for en god beretning. Hans kæphest har altid været lukkeloven. Men han erkendte, at den nok snart blev afskaffet. Spørgsmålet er bare, hvornår det sker. Knud spurgte desuden, om vi havde kendskab til, hvor mange butikker, der var lukket på grund af trafikordningen.

    Jørgen Holm
    havde personlig kendskab til 14 konkurser men hvor mange der kan henledes til trafikordningen, er svært at afgøre.

    Johnny Beyer
    erkendte at slaget om lukkeloven er tabt. Han roste Danmarks Handelsstandsforeninger for en udmærket presseinformation i forbindelse med lukkeloven.

    Uwe Brodersen
    hæftede sig ved, at Københavns Kommune bare tromlede frem som en skabelon uanfægtet at detailhandelen havde store problemer.

    Bent Johansen
    ville gerne vide, hvordan det gik med retssagen omkring Afviklingsselskabet. Johnny Beyer svarede, at Københavns Kommune har forsøgt at påvirke Byrettens afgørelse. Kommunen vil have erstatning frem for ansvar. Hvis kommunen taber, skal de af med antagelig 7 – 8 millioner kroner. Men hvad med alle andre firmaer. Tænk hvis de også begynder at sagsøge kommunen såfremt de taber. Johnny Beyer var sikker på, at kommunen ville appellere til Landsretten såfremt de tabte.

    Knud Schou
    spurgte om det ikke var mulighed for forlig. Johnny Beyer svarede, at det havde Nørrebro Handelsforening prøvet på i seks år.

    b) Beretning om Nørrebro Handelsforenings ejendom ved administrator Bent Johansen

    I løbet af året har der været tre udskiftninger. Efter at vi har mistet viceværten har Bent selv været en del i ejendommen og konstateret at en del er forældet og trænger til en kærlig hånd. Der skal ryddes op i pultekammere og badeværelse skal have fliser. En ny vicevært er udnævnt, men Bent har ikke rigtig haft kontakt med ham. Denne kontakt skal forbedres.

    Lejeindtægten er forbedret med 20.000 kr. Driftsudgifterne var på 220.000 kr. Vedligeholdelse var på 75.000 kr. Overskuddet var på 389.000 kr. Derfra kommer renteudgifter m.m. Værdien bogføres til 10 millioner kroner. 9,8 millioner kroner var ejendommen værdig sat til i udgangen af 2008. En fornyelse af et F1 lån kan spare 50.000 kr. i renteudgifter.

    Ejendommen er bundsolid, og der er penge til de forbedringer, der skal ske næste år.

    Diskussion efter ejendoms – administrators beretning.
    Benny Granstrøm
    mente, at fliser i brusekabinerne i kælderen var det eneste rigtige.

    c) Beretning om Nørrebro Handelsforenings Loppemarked

    I Gunnar Berlings fravær orienterede Uwe Brodersen kort om loppemarkedet. Han fortalte, at der var indført nye regler, som snart blev lagt ind på vores hjemmeside. Konkurrencen fra andre loppemarkeder var blevet større. I forbindelse med trafikreguleringen var der en del, der gerne ville have loppemarkedet væk fra pladsen, men Nørrebro handelsforening ville kæmpe for at bevare traditionen på samme sted. Også i år kom der tilskud til et juletræ på Runddelen fra Loppemarkedet.

    d) Beretning om Handelsforeningens rolle i Kvarterløftet ved Uwe Brodersen

    Særlig på det trafikpolitiske havde handelsforeningen ikke stor indflydelse. Her sad Uwe Brodersen ofte med sin egen mening. Han advarede mod de alvorlige konsekvenser, der vil ske, når man rører ved trafikken i Mimersgade. Han kunne godt forstå, at beboerne følte sig chikaneret, når bilister søgte herhen. Men man skulle finde en anden ordning. En bussluse ville efter Uwe Brodersens mening få katastrofale følger for Føtex. Den lokale trafikgruppe har fået bevilliget penge til at videreudvikle planer om at begrænse biltrafikken yderligere i området.
    I Områdeløft har man diskuteret det nye kulturhus. Prisen vil blive på ca. 41 millioner kroner. Pengene er endnu ikke bevilliget.
    Superkilen har også været til diskussion. Man vil inddele strækningen i forskellige farver. Ikke alt er lige gennemtænkt, mente Uwe Brodersen.
    Det virkede fuldstændig uigennemtænkt, at en kæmpe Metro – arbejdsplads skal etableres i Nørrebroparken, som man har ofret mange millioner på.
    Der endnu ikke sket noget på DSB – arealet. Man har foretaget såkaldt forebyggende arbejde for en million kroner. Allerede for 5 – 6 år siden diskuterede man aktivitetspark for området.
    Områdeløft har støttet et projekt om en ny Nørrebro - bog. Her fortælles blandt andet om handelsforeningens historie.
    Et konsulentfirma fandt ud af, at der i området blev solgt mange sundhedsfarlige varer. Handelsforeningen tog problematikken op. Det endte i medierne, bl.a. i Radioavisen. Hvad der videre er sket i sagen, vides ikke. Handelsforeningen er ikke blevet orienteret.
    Uwe Brodersen mener ikke, at han med start – mødetider 16.30 og 17 samt lørdage mere kan varetage Handelsforeningens interesser i Områdeløft Mimersgade, så han udtræder af dette udvalg, samtidig med at han går som sekretær for Nørrebro Handelsforening.

    Beretningerne blev vedtaget med akklamation.
  3. Aflæggelse af revideret regnskab for foreningen ved kasserer Rie Nielsen

    Afdelingens regnskaber forelå i revideret stand. Forsamlingen havde mulighed for at se det samlede regnskab.
    Driftsudgifter for Afviklingsselskabet var den største udgift. Det er et ansvar som foreningen har som garant for selskabet. Bestyrelsens honorarer har været kraftig beskåret. Loppemarkedet havde et overskud på 16.000kr. Vores fond har haft et overskud på 9.000 kr. Foreningen har søgt at sikre beholdningen bedst muligt. Rie Nielsen kunne oplyse at vores egenkapital har været faldende.
    Diskussion vedr. regnskab.

    Benny Granstrøm, der er en af foreningens interne revisorer undrede sig over afskrivningen af julekæder på 37.000 kr. pr. år Johnny Beyer svarede at disse julekæder ikke kunne sælges og er afskrevet. Bent Johansen kunne så konstatere, at afskrivningen skulle afskaffes og sættes til o – idet fremlagte budget - derved forbedres foreningens økonomi også med 37.000 kr.
    Generalforsamlingen vedtog, at dette forhold skulle protokolleres.

    Palle Koch undrede sig over, det lave honorar, som bestyrelsen fik. Han mente, at det burde være muligt med den egenkapital, som foreningen havde, at få det op i et ”anstændigt” niveau. Hans Mejlshede mente, at man skulle tage bemærkningen til efterretning. Men det kæmpe arbejde som bestyrelsen har udrettet især omkring trafikordningen ikke er blevet honoreret af detailhandelen på Nørrebro i form af yderligere indmeldelse. I foreningen. Palle Koch mente, at spørgsmålet burde tages op igen næste år. Dette vedtog Generalforsamlingen.

    Regnskabet blev vedtaget med bemærkningen fra Bent Johansen om afskrivningerne på julekæderne.
  4. Vedtagelse af budget og kontingentsatser
    Budgettet blev godkendt. kontingentsatser er uændrede.
  5. Indkommende forslag

    Der var ikke indkommende forslag
  6. Valg

    a. Formand Johnny Beyer ønskede ikke genvalg. Bestyrelsen indstillede Hans Mejlshede, som blev valgt. (2 år)
    b. Næstformand, Hans Mejlshede. Bestyrelsen indstillede Johnny Beyer, som blev valgt.(1 år)
    c. Kasserer, Rie Nielsen ønskede ikke genvalg. Bestyrelsen indstillede Mathilde Ougaard, som blev valgt.
    d. Sekretær, Uwe Brodersen ønskede ikke genvalg. Bestyrelsen indstillede Annette Wegener, som blev valgt.
    e. Kurt Scheelsbeck, Jørgen Holm og Palle Koch blev valgt som bestyrelsesmedlemmer.
    f. Rie Nielsen blev valgt som bestyrelsessuppleant
    g. Benny Granstrøm og Knud Schou blev valgt som revisorer.
  7. Valg af revisionsfirma

    Hans Mejlshede
    gav udtryk for, at det ville være mest praktisk at vælge det samme revisionsfirma som ordnede Mejlshede Låses regnskab. Han mente, at der kunne findes en fornuftig pris. Mathilde Ougaard var også ansat i Mejlshede Låse. Derfor foreslog han Ernest & Young. Dette forslag blev vedtaget. 
  8. Eventuelt

    Knud Schou
    rettede en stor tak til Johnny Beyer. Der var sket virkelig meget i alle de år. Også en tak til Uwe Brodersen for hans store indsats.
    Benny Granstrøm rettede en stor tak til Johnny Beyer. Han håbede, at han førte sagen med Afviklingsselskabet til tops.
    Tommy takkede for det kæmpe arbejde bestyrelsen havde gjort. Man havde virkelig markeret sig i medierne.
    Hans Mejlshede varslede en ny stil. Han glædede sig til jobbet. Der skal findes praktiske løsninger. Og så skal der være medlemsarrangementer. Der er andre problemer end Nørrebrogade, at forholde sig til. Han mente modsat Uwe Brodersen, at Handelsforeningen stadig havde stor indflydelse. Han oplyste at der fremover kun vil blive taget beslutningsreferater på bestyrelsesmøderne, og at Uwe Brodersen forsøges at købes til fortsættelse af foreningens hjemmeside. Han takkede for tilliden.
    Knud Schou håbede, at næste generation af indvandrere meldte sig ind i foreningen.
    Tom Fuglevig var imponeret over den store indflydelse Nørrebro Handelsforening havde haft i medierne. Han syntes, at Johnny Beyer havde udvist en fantastisk energi.
    Johnny Beyer takkede dirigenten for en myndig ledelse. Han havde haft mange gode timer i Handelsforeningen og mødt en masse dejlige mennesker. Vi havde opnået ”en helvedes masse resultater” og masser af nederlag. Han havde fået mange venner og få fjender. Nogle gange havde det givet arbejde 80 timer om ugen. Kommunen har under sagen bevidst spillet på personer. Men han ville blive et år i bestyrelsen som næstformand. Han havde lært meget, og var nær endt i folketinget. Dette forhold havde også givet masser af politiker – venner.

Referent: Uwe Brodersen


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16