Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Utilfredse Butiksejere på Nørrebrogade

Vi gik en tur ned ad Nørrebrogade på Ydre Nørrebro. Vi besøgte butiksejere, og blev i den grad skældt ud for manglende initiativ og manglende information. Nogle havde mistet juleomsætning, og et par fandt pludselig ud af, at de efter anlæggelse befandt sig på en busvej, hvor kun bussen måtte køre. Og så var der nogle, der mente, at vi skulle bruge vore ressourcer anderledes.

En gåtur på Nørrebrogade
Det er ikke altid lige let at være medlem af Nørrebro Handelsforening. Ofte skal man lægge øre til folks utilfredshed med foreningens gøren og laden, eller snarere mangel på samme. Denne gang gælder det bygningen af den nye cykelsti på Nørrebrogade. Vi tog en tur ned ad Nørrebrogade. Det var ellers ikke lang tid siden, at vi også gjorde dette, da vi samlede ind til julekæderne.

Masser af frustrationer
Der var masser af frustrationer, som også blev rettet mod selve handelsforeningen. 

  • Vi har tabt 10.000 kr. pr. dag i julehandlen. Grunden er, at vi har en byggeplads lige ude for butikken 
  • Det kan ikke være rigtig, at det nu kun skal være Busser, der må køre på Nørrebrogade i fremtiden. 
  • De flytter vel ikke stoppestedet 
  • Det også ”de skide cyklister – de får i poser og sække” Vi kan jo ikke drive erhverv. 
  • Hvorfor var der ikke cykelkæder over hele Nørrebrogade? 
  • I stedet for at bruge så mange ressourcer på jeres hjemmeside og Facebook, burde I have brugt ressourcer på at forhindre det, der sker med Nørrebrogade, nu.

Hjemmeside har haft fremgang på 48 pct.
Hvis vi lige starter med den sidste, ja så bruges der mange ressourcer på hjemmeside og Facebook, hvis der med ressourcer, menes tid. Men hvis der er penge, der tænkes på, er det ret begrænset, for artikler m.m. klares af bestyrelsesmedlemmerne. Og hjemmesiden har ret så mange læsere. I 2014 skete der en stigning på hele 48 pct.

Vi havde advaret mod konsekvenserne
Vi har i Nørrebro Handelsforening forsøgt at forhindre de ting, der sker på Nørrebrogade. Men det har vi ikke haft meget held med. Især har vi brugt meget tid på udviklingen omkring Indre Nørrebro. Vi havde advaret mod konsekvenserne, og vi fik ret i vore antagelser. Vi er bange for at det samme vil ske på Ydre Nørrebro.

Vi mistede en masse medlemmer
Og det er da ingen hemmelighed, at Nørrebro Handelsforening mistede en masse medlemmer, da kommunen gik i gang med Nørrebrogade på Indre Nørrebro. Det var enten fordi butikken lukkede, eller fordi butiksejere ikke mente, at foreningen gjorde nok for at forhindre det, der skete.

En politisk beslutning
Men det er nu engang en politisk beslutning, der er taget. Et flertal af politiker i Borgerrepræsentationen mente, at der på Nørrebrogade skulle skabes bedre forhold for cyklister, fodgængere og busser.

Julekæder
M.h.t. julekæder, så valgte vi at stoppe, der hvor kommunen var begyndt. Næste år vil det nok ikke være så mange kæder. Der er ikke nok til at betale. Vi vil kigge på i hvilke områder, der er størst tilslutning. I forvejen bidrager Nørrebro Handelsforening med et anseligt beløb. Og vi er ikke så formuende, at vi kan blive ved med at dække et underskud, som det vi oplevede i år.

Politikere: Eftervirkninger af krisen
Heldigvis er der ikke alle, der har oplevet så markant en tilbagegang, som 10.000 kr. pr. dag. Og vi får nok ikke politikerne til at erkende, at det for Ydre Nørrebros vedkommende er byggearbejdet, der er skyld i det. For Indre Nørrebro får man heller ikke politikerne til at erkende, at det er chikane for bilisterne, der er skyld i det. De vil henholde sig til, at det er eftervirkninger af finanskrisen.

Et stoppested flyttes
Og m.h.t. busstoppested. Ja den det drejer sig om, er den foran Kvickly. Den har man tænkt sig, at skal placeres foran muren ved kirkegården. Og det skal så vidt vides være et stort busstoppested med såkaldt perron. Nørrebro Lokaludvalg er modstander af denne placering, men om de får held med at omgøre beslutningen, ja det er tvivlsomt.

Helhedsplan – vedtaget i 2008
Vi har tidligere indgående beskæftiget os med hele Nørrebrogade – projektet. Men vi gør det gerne igen. Byggeprocessen på Ydre Nørrebro er en del af en helhedsplan, der blev vedtaget i 2008. Og hele anlæggelsen er færdig omkring november 2015.

Her må der køres busser
Og bilisterne er ikke forhindret i at køre på Nørrebrogade. Man kan sige det på den måde, at den vil blive forsøgt dæmpet. Således vil busgaden, der løber under Nørrebro Station fra Nordre Fasanvej/Lygten til Hillerødgade kun være forbeholdt busser, cykler og fodgænger. Så den omtalte butiksejer, har skam ret, når han påstår, at hans butik kommer til at ligge i en busgade, hvor der kun må køre busser.

Færdiggørelse af torv
Ja, der mangler måske nogle enkelte ting, nemlig færdiggørelse af en torveplads. Det vil endelig blive gjort færdig i 2019, når den nye Metrostation ved Nørrebro Station er klar.

Som man sikkert har bemærket er Nørrebrogade i øjeblikket ensrettet på de strækninger, der arbejdes på. Det vil sige for busserne er hele den ydre del af Nørrebrogade ensrettet.

Der arbejdes etapevis
I øjeblikket arbejdes der på strækningen fra Nordre Fasanvej til Hillerødgade. Dette arbejde forventes færdig i juni 2015. Anden og sidste etape fra Hillerødgade til Nørrebros Runddel. Det foregår fra juni til november. Så må vi bare håbe, at man ikke er forsinket, for så vil det ganske givet ødelægge julehandlen.

Store busstoppesteder
Der kommer nye større fortove, som måske kan blive en fordel for nogle detailhandlere. Dertil kommer nye store cykelstier: Der bliver to meget store busstoppesteder med såkaldte perroner.

Det går ud over omsætningen
Busgadens placering betyder, at der lukkes ud for Føtex. Dette vil ganske givet også gå ud over Føtex omsætning. Dog vil der fortsat være adgang til p – anlægget bag Føtex. Man skal nok lige vende sig til en ny strækning.

Og så sker der også en del med sidevejene og med træbeplantning ud til Nørrebrogade.

Vi er i hele byggefasen lovet masser af information. Men de mange henvendelser tyder på, at den nok ikke rigtig er nået ud. Men ellers kan projektlederen på hele processen (Rasmus G. Andersen) kontaktes på 26 77 68 73 eller anlaegsudfoerelse@tmf.kk.dk

Vi har indgående beskæftiget os med anlæggelsen af den ny Nørrebrogade, både på Indre – og Ydre Nørrebro. Vi har i den forbindelse også beskrevet alle de initiativer, som vi fra Nørrebro Handelsforening har iværksat. Brug vores søgefunktion og gå ind i vores elektroniske arkiv.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16