Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nyt fra Metroselskabet April/Maj 2015

Som det vil være vores faste læsere bekendt, så får vi med jævne mellemrum nyt fra Metroselskabet. Vi skal gøre opmærksom på ”Åben Byggeplads” på Nørrebros Runddel, søndag den 26. april kl. 10.00 – 13.00. Læs endvidere her, hvor boremaskinerne Nora, Tria, Minerva og Eva befinder sig.

Nørrebroparken
I øjeblikket er alle metrobyggeriets tunnelboremaskiner samlet på Nørrebroparken. Tunnelboremaskinerne Nora og Tria borer fortsat fra Nørrebroparken og befinder sig i øjeblikket mellem Frederiksberg Allé og Enghave Plads, mens tunnelboremaskinerne Minerva og Eva ankom til Nørrebroparken i marts måned. Minerva og Eva har boret strækningen mellem kontrol – og vedligeholdelsescentret ved vasbygade og frem til København H, og til sommer bliver de to maskiner endt af sted fra Nørrebroparken. Her skal de bore strækningen mellem Nørrebroparken og Øster Søgade.

Indretningen af tunnelskakten er i fuld gang. Vi forbereder støbningen af en etage i tunnelskakten, som vil blive udført i løbet af maj måned. Det er en stor støbning, der vil vare i over et døgn.

Nuuks Plads
Metrostationen Nuuks Plads tager stille og roligt form. Vi er i gang med at støbe etager og indervægge i den over 20 meter dybe station.

Nørrebros Runddel
Støbningen af etager og indervægge i den kommende metrostation nærmer sig afslutningen. Om et par måneder støbes den sidste etage i stationen – det er den etage, hvor du kan købe billetter, når metrostationen åbner. Til sommer begynder arbejdet på hovedtrappen af stationen. Det kan give støj i dagtimerne, når vi skal bryde et stykke af skaktvæggen ned for at forbinde trappen med stationens øverste etage. 

  • Vi holder Åben Byggeplads på Nørrebros Runddel søndag den 26. april kl. 10.00 – 13.00. Besøget vil foregå på en afskærmet rute, hvor du har mulighed for at komme tæt på stationsskakten, at du kan kigge ned i det over 20 meter dybe hul. Vi anbefaler praktisk fodtøj. Alle er velkommen, og tilmelding er ikke nødvendig.

Skjolds Plads
På Skjolds Plads blev stationens bund støbt lige inden påske, og betonen er nu hærdet så meget, at vi så småt er gået i gang med at indrette stationen under jorde. I første omgang betyder det, at vi så småt er gået i gang med at indrette stationen under jorden. I første omgang betyder det, at vi støber indervægge på det nederste niveau i stationsskakten samt forbereder modtagelsen af tunnelboremaskinen i slutningen af året.

Nørrebro Station
Metrobyggepladsen Nørrebro er i gang med at forberede modtagelsen af tunnelboremaskinerne Minerva og Eva. Tunnelboremaskinerne sendes af sted fra Nørrebroparken til sommer, og den første metrobyggeplads, de når frem til, er Nørrebro Station. 

  • Tak til Andrea fra Metroselskabet for disse nye informationer

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16