Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nyt fra Metroselskabet – Juli 2015

Vi følger igen engang arbejdet på de fem Metrostationer på Nørrebro. Vi følger også de fire tunnelboremaskiner. Og så kan alle beboere i Haraldsgade igen bruge deres egen hoveddør. I Nørrebroparken er man i gang med at samle de to boremaskiner, Minerva og Eva. Det sker dybt nede i en skakt. De bliver sendt afsted mod Nørrebro Station. Nora og Tria nærmer sig Sønder Boulevard fra Nørrebroparken. Derefter hejses de op, og skal så bore fra Øster Søgade mod København H.

Vi har igen fået nyt fra Metroselskabet med nyheder fra arbejdspladserne på Nørrebro. Vi håber også, at læserne følger med på vores Facebook, hvor vi også lægger videoer m.m. ind med Metro – stof.

Nørrebroparken
På Tunnelarbejdspladsen er vi i gang med at samle de tunnelboremaskiner, der skal bore strækningen mellem Nørrebroparken og Øster Søgade.

I øjeblikket samler vi tunnelboremaskinen Minerva dybt nede i tunnelskakten, og i løbet af de kommende måneder går vi i gang med at samle tunnelboremaskinen Eva.

Tunnelboremaskinen Minerva bliver sendt afsted i retning mod Nørrebro Station i sensommeren, og søstermaskinen Eva bliver sendt afsted et par måneder senere.

De ro tunnelboremaskiner, der p.t. borer fra Nørrebroparken – Nora og Tria – er i gang med den sidste del af strækningen mellem Nørrebroparken og Sønder Boulevard. Når de to maskiner er færdige med denne strækning, bliver de hejst op ved Sønder Boulevard og sendt til Øster Søgade. Herfra skal de bore strækningen mellem Øster Søgade og København H.

Nuuks Plads
På metrostationen Nuuks Plads er vi netop gået i gang med at forberede støbningen af den etage, som vil indeholde billetautomater på den færdige station. Selve støbningen vil ske senere på sommeren, og derefter går vi i gang med at støbe indervæggene på denne etage.

Nørrebros Runddel
Vi har støbt den sidste etage i den kommende station og er pt. I gang med at forberede støbningen af indervæggene på den øverste etage i stationen. Støbningen af etager og indervægge er snart ovre.

I løbet af sommeren graver vi ud til metrostationens hovedtrappe. Udgravningen bliver ca. 10 meter dyb og ligger i forlængelse af stationsskakten i den ende, der vender ud mod krydset mellem Nørrebrogade og Jagtvej. Når udgravningen er færdig, lægger vi armeringsjern ud og støber trappens bund og vægge, inden vi støber selve trappen.

Skjolds Plads
Metrobyggepladsen Skjolds Plads er godt i gang med støbearbejdet og har støbt en del af indervæggene til den kommende station i løbet af de sidste par måneder. I øjeblikket forbereder vi støbningen af en etage i skakten.

Bygepladshegnet i Haraldsgde er nu rykket væk fra husfacaderne ud for Haraldsgade 1 – 3 og 2 – 6. Beboerne i disse opgange kan nu atter bruge deres hoveddøre via en gangsti, der nu er mellem husfacaderne og byggepladshegnet. Adgangen til gangstien er forbeholdt de nærmeste naboer efter eget ønske.

Nørrebro Station
På Nørrebro – byggepladsen er vi fortsat i gang med at forberede modtagelsen af tunnelboremaskinerne Minerva og Eva. Samtidig er vi i gang med at forberede støbningen af en etage i skakten, som forventes at blive udført i slutningen af sommeren.

Vi takker Andrea fra Metroselskabet og Hovedstadens Letbane.

Læs mere på m.dk og dinletbane.dk

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16