Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nyt fra Metroselskabet – Oktober 2015

Vi følger Metrobyggeriet i godt og ondt. Læg mærke til vores Facebook, hvor du hele tiden kan se friske film og fotos fra Metro – byggepladserne. Og nu har vi igen fået en rapport fra Andrea fra Metroselskaber. Hun giver os igen en opdatering på, hvad der sker på Metro – byggepladserne på Nørrebro. Vi følger også tunnelboremaskinerne Nora, Tria, Minerva og Eva.

Nørrebroparken
Tunnelboremaskinen Eva ligger pt. på bunden af tunnelskakten i Nørrebroparken og er næsten klar til at blive sendt afsted mod Nørrebro St. Hun skal – sammen med søstermaskinen Minerva – bore tunnelstrækningen mellem Nørrebroparken og Øster Søgade.

Minerva har færdiggjort tunnelstrækningen mellem Nørrebroparken og Nørrebro St., og er så småt begyndt at bore videre i retning af Skjolds Plads.

De to sidste tunnelboremaskiner – Nora og Tria – blev færdige med strækningen mellem Nørrebroparken og frem til Sønder Boulevard i sommers og er sendt til Øster Søgade, hvorfra de begynder at bore tunnelstrækningen under Indre By i løbet af efteråret.

Nuuks Plads
På metrostationen Nuuks Plads er vi i gang med de sidste store støbninger i den øverste del af stationsrummet, hvor vi laver indervæggene til den etage, hvor billetautomaterne vil stå i den færdige station.

Nørrebros Runddel
På Nørrebros Runddel har vi taget hul på de mindre opgaver i stationsrummet, og i løbet af de kommende måneder installerer vi de mange ledninger, der skal give strøm til metrostationen. Det arbejde vil vi fortsætte ind i 2016, og mens det står på, fortsætter støbearbejdet i stationsrummet – men nu i en meget mindre skala end hidtil. Her er det blandt andet forberedelserne til støbningen af perronen, vi er gået i gang med.

Skjolds Plads
På Skjolds Plads er vi i gang med at forberede støbningen af indervægge på den etage, som vi støbte i august måned. Her beklæder vi først de rå betonvægge med vandtæt materiale, inden vi installerer armeringsjern. Støbningen af indervægge bliver inddelt i mindre støbninger, der vil foregå i dagtimerne i oktober måned.

Samtidig er byggepladsen gjort klar til at modtage tunnelboremaskinerne Minerva og Eva. Minerva ventes at ankomme til byggepladsen til december.

Nørrebro station
Metrobyggepladsen Nørrebro station har netop sagt farvel til tunnelboremaskinen Minerva, som har opholdt sig i stationsrummet efter at have boret strækningen mellem Nørrebroparken og Nørrebro St. Nu er maskinen så småt gået i gang med at bore sig frem til Skjolds Plads, hvor den forventes at ankomme til december.

Byggepladsen vil i den kommende tid begynde forberedelserne til støbningen af den etage, hvor teknikrummene vil være i den færdige station. Tunnelboremaskinen Eva, der også vil komme til metrobyggepladsen, forventes at ankomme til november.

Tak til Andrea, og følge også Metroen på vores Facebook.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16