Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nyt fra Metroselskabet – December 2015

Andrea fra Metroselskabet har sendt os nyheder fra Metrostationerne på Nørrebro. Vi følger tunnelboremaskinerne Minerva og Eva. Alle stationer på Nørrebro er nu forbundet med hinanden. På Nørrebros Runddel arbejdes der på alle etager. På nogle af stationerne støbes perronen. Men se her, hvad der sker på alle 5 Metro – stationer på Nørrebro.

Vi har fået nyt fra Metroselskabet. Andrea Jørgensen fortæller om, hvad der sker på Metrobyggepladserne på Nørrebro.

Nørrebroparken
Tunnelarbejdspladsen Nørrebroarken betjener nu tunnelboremaskinerne Minerva og Eva, der begge er sendt afsted fra byggepladsen og skal bore tunnelstrækningen mellem Nørrebroparken og Øster Søgade. Begge tunnelboremaskiner er fortsat på Nørrebro, men den forreste - Minerva – bevæger sig snart væk fra brokvarteret og over til Østerbro.

Sideløbende med tunnelarbejdet indretter vi også tunnelskakten med teknikrum. Vi er så småt gået i gang med tredje etage med teknikrum.

Nuuks Plads
I øjeblikket fjerne vi en del beton på bunden af stationsrummet på Nuuks Plads. Det er en del af forberedelserne til, at vi til næste år kan støbe perronen i stationen. Samtidig udfører vi en række mindre installationsopgaver i stationsrummet.

Nørrebros Runddel
På Nørrebros Runddel arbejdes der i øjeblikket på alle etager. Her vi blandt andet i gang med at lægge ventilationsrør i teknikrummene samt forberede støbe bunden af nødtrappen.

På bunden af stationsrummet er vi i gang med at bygge metalskelettet til perronen. Selve støbningen af perronen bliver udført i starten af det nye år.

Skjolds plads
Den 30. november ankom Minerva til Skjolds Plads. Dermed er alle Nørrebro – byggepladserne forbundet med tunnel. Tunnelboremaskinen skal ligge stille i nogle uger, hvor den gennemgår en række serviceeftersyn, inden den sendes videre mod Vibenhus Runddel, der er den næste Metro – byggeplads på ruten.

Nørrebro Station
Metrobyggepladsen Nørrebro har sagt farvel til tunnelboremaskinen Eva, der ankom til byggepladsen den 9. november. Eva borer nu i retning mod Skjolds Plads, der er næste metrobyggeplads på tunnelruten. Dermed siger byggepladsen også endegyldigt farvel til tunnelboremaskinerne, da Eva var den anden og sidste tunnelboremaskine, der ville passere Nørrebro metrobyggeplads.

Vi er gået over til at anrette stationen under jorden, når tunnelboremaskinen har forladt byggepladsen. Det betyder, at vi i første omgang skal støbe de sidste etager og indervægge. Det arbejde vil fortsætte ind i 2016. 

  • Mere end 1 million passagerer kører med metroen hver uge, og vi bygger flere end 50 metro – og letbanestationer, der skaber nye forbindelser og muligheder i Hovedstaden. 
  • Du kan også læse mere på www.m.dk og www.dinletbane.dk 

Vi takker Andrea Jørgensen fra Metroselskabet for informationerne. Følg også med på vores Facebook.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16